Muhammet Kösle

Çözülemeyen bir karanlık meselesi

8 Aralık 2022
Hürriyet Bursa okuru PMS Metal Profil Alüminyum Sanayi Dış Ticaret Müdürü Nurer Çalıştıran, şikayetini şöyle dile getiriyor:

“Derdimizi sizlerden başka dikkate alan yok. İlgili hak arayış mücadelemi tam 11 kez yayımladınız. Şikâyetin muhatabı olan UEDAŞ’ı da onlarca kez aradık. Dilekçe doldurduk. Müdürlük binasında da derdimizi anlatmaya çalıştık ama ana dili gibi beş ayrı ülkenin dilini bilen ben UEDAŞ’a derdimi anlatmayı başaramadım. Keza sizler de başaramadınız! Biz yine diyoruz ki Bursa’nın en modern yerleşim alanı olan Nilüfer ilçesinde villalara ev sahipliği yapan yerleşim merkezi Altınşehir Mahallesi’ndeki villalardan birinde ikamet ediyoruz.

‘ŞAŞKIN VE ÜZGÜNÜZ’

Asla küçümsemek için demiyorum ama dağın başındaki ahırın önünde bile aydınlatma direği var ancak bizde yok. Sözüm ona hizmet sunumunda ‘vatandaşımızın yanındayız. Onları karanlıkta bırakmayız’ diyen bir kurumun masallarıyla uyutulur olmak beni ve ailemi çok derinden üzüyor! Alt yapısıyla, yoluyla, belediyecilik hizmetiyle fevkalade mükemmel hizmet almakta ben, biz, bizler 220. Sokak’ta halen aydınlatma hizmeti alamamış olmanın şaşkınlığı ve üzüntüsü içindeyiz.

‘HAKKINIZ YOK’

UEDAŞ’ın bize bir garezi mi var diye sormadan edemiyoruz! Bize de zerre açıklama yapma zahmetinde bulunmayan UEDAŞ’a diyeceklerimiz var. Şöyle ki; açıklama yaparsınız ya da yapmazsınız orasına karışamayız. Orası sizin takdiriniz. Ancak bizleri karanlıkta bırakmaya hakkınız da yok yetkiniz de! Bunu son kez hatırlatmak isterim.”

Kaderimiz böyleymiş deyip geçiyorum

Yazının Devamını Oku

Scooter’ların akıbeti ne olacak

6 Aralık 2022
En son olarak iki ay önce Antalya’da meydana gelen ve neticesi ölümle son bulan elektrikli scooter kaza haberini gazetemiz Hürriyet’le duyurmuştuk.

Ülke olarak o gün bu acı haberi konuşmuştuk. Evet, son yılların gözdesi olmuştu bizim scooterler! Özellikle de gençlerimizce tutulmuştu. Ancak kullanım kurallarına uyanlarımız oldukça az. Denetim de olmayınca kazalar kaçınılmaz oluyordu.

HER YER PARK ALANI

Beraberinde de kullanım sonrası disiplinli park edenlere rastlamak zor mu zor vesselam... Ancak şöyle de bir gerçek var. Onu da belirtmezsem haksızlık etmiş olurdum. Scooter’ların park edilmesi için tanımlanmış alan ve ortam yok. Nerede tırak orada bırak! Vaziyet böyle olunca da her yer scooter otopark alanı oluyor! Bu park alanı ha bisiklet yolu üzeri olmuş, ha görme engellilerimiz için özel olarak tasarlanmış olan kabartmalı taşların üstüne olmuş ha kaldırımın ta da ortasına olmuş!

ACİL BİR ŞEY YAPILMALI

Böyle de olmaz ki canım! Üstelik bu işin gecesi de var. Binicileri keyfini sürecek, ceremesini binmeyen çekecek! Valla onu bunu bilmem, elektrikli scooter sorunlarının acilen disiplin altına alınması için bir şeylerin yapılması lazım mı? Hem de acilen lazım...

AMAN DİKKAT

Yazının Devamını Oku

Manzaraya yakışmıyor

4 Aralık 2022
Hürriyet Bursa gazetesi okurlarımızdan olan basın mensubu Burak Türker, özetimle şöyle diyor:

“Fotoğrafımdaki yakışıklı benim oğlumdur. Adı da Yunus Emre. Geçtiğimiz hafta baba oğul bahçesinde çayımızı yudumlarken muhteşem üstü Bursa manzarasını görebileceğiniz 1. Murat Hüdavendigar Türbesi bahçesindeydik. Keyifli gezimiz sonrasında türbenin alt kısmında kalan 1. Murat Caddesi’nin kaldırımını görünce şaşırmadım! Ama çok üzüldüm. Vaziyet ortada. Burada da bu kaldırım olursa daha ne denebilir ki?”

İLGİLİ BİRİMİN DİKKATİNE

Değerli meslektaşım, bildirimin için teşekkür ediyorum. Caddenin sorumlusu olan Büyükşehir Belediyesi’nin ve kaldırımın sorumlusu olan Osmangazi Belediyesi’nin dikkatlerine diyerek...

ZEMİNE SIFIR TABELA OLUR MU

OKURLARIMIZDAN olan desinatör Ayça Kılıç, bakınız ne diyor: “Zübeyde Hanım Caddesi’nin cadde tanımını bildiren tabela, zemin seviyesine sıfır ölçüde olan duvara çakılmış. Bu uygulama hiç mi hiç olmamış. 41 yaşındayım ve bir benzerine hiçbir yerde rast gelmedim. Bu nasıl bir edim? İlgilisine 41 kere maşallah diyorum!”

KURUSUNU SÖKERİM FİDANINI DİKERİM

Yazının Devamını Oku

Neden sadece burada var

1 Aralık 2022
Darmstadt Caddesi esnaflarından olan bir okurumuz, tanık olduğu kazaları ve sebebini anlatmış. Umarım yetkililer dikkate alırlar.



Özetimle; “Osmangazi ilçesine bağlı olan caddemizden şikâyetimiz var. Şöyle ki; caddemizin ortasında bulunan ve uzunluğu kesintisiz olarak 650 metreyi bulan bordürün kaldırılması şarttır.

İTİRAZ ETMİŞTİK

Böylesi gereksiz bir uygulama için kıymetli yetkililer; ‘buradan İpekböceği Tramvay hattı geçiyor da ondan böyle’ diyebilirler. Eyvallah da… Bu tramvay sadece buradan geçmiyor ki! Onlarca kilometrelik alandan geçmiyor mu? Geçiyor. Öyle ise neden sadece burada var? Yapılırken de itiraz etmiştik. Kazalara ve sıkıntılara tanık olunca isyanımız başladı. Tekrar ediyorum; Bursa’mızın hiç bir yerinde böyle bir uygulama yoktur. Caddedeki bordür yüzünden; engelli aracı kullananlar, bebek ve pazar arabası sürenler, bedensel hastalıkları bulunanlar zora düşüyor. Ayrıca oluşan araç kazaları sebebiyle trafik tamamen kitleniyor. Kazalar olunca araçlar geri geri giderek ilk rast geldikleri sokaklardan kaçış yaparak yollarına devam ediyorlar!” diyor…

MEZARLIK DUVARI TEHLİKE SAÇIYOR


Yazının Devamını Oku

‘Aydınlanma’ hakkımızı istiyoruz

29 Kasım 2022
Hürriyet Bursa gazetesi abonelerimizden, olan Nurer Çalıştıran, yine isyan ediyor. İsyanlarını frenledim ve e-postasının özetini çıkarttım!


 Diyor ki: “ Size de yedi kez, ikamet adresimiz olan ve çok lüks villalara hizmet veren Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi 220. Sokak’ta aydınlatma olmadığını yazmıştık. Sizler de bize sahip çıkarak şikâyetlerimize ses olmuştunuz. Hatta çoğu şikâyetimi manşet haber olarak yayımlamıştınız. Beraberinde UEDAŞ’a da onlarca başvurumuz olmuştu. Sözüm ona Bursa’nın en modern adresinde ikamet ediyoruz ve karanlıkta yaşıyoruz. Sokaklarımızı kendi imkânlarımızla aydınlatmaya çalışıyoruz. Özellikle eşim ve arkadaşları çok korkuyor! Başlarına bir şey gelecek diye de ben ve komşularımızın endişeleri var.

AYDINLATMA DİREĞİ YOK

İki ay önceydi. Bursa’daki binlerce direğe asılan çok yüksek maliyetli devasa reklam tabelalarını görünce oturup ağlayasım geldi! Reklam tabelalarında ‘UEDAŞ ŞEHRİN IŞIKLARI SENİNLE PARLIYOR yazıyordu. Sormazlar mı adama; ‘bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ diye… Bursa’nın en yüksek konut vergisini ödeyenler arasındayız ve sokağımızda bir tane dahi aydınlatma direği yok. Müşterileriniz karanlıkta korkuyla yaşar hale geldi. Biz ne yapıyoruz diye onu sorgulayın! Hava kararınca sokağa çıkmağa ve evimize girmeye korkuyoruz. Hakkımız olarak bildiğimiz temel ihtiyaçlarımızdan olan ‘aydınlanma’ hakkımızı istiyoruz.” Nurer Çalıştıran, cidden halen karanlıkta mısınız? Pes diyorum sadece pessss! “

 YALAN TAŞLARI FURYASI TAM GAZ DEVAM…



Yazının Devamını Oku

Bubi tuzağı gibi

24 Kasım 2022
Okurlarımızdan emekli pilot Albay Kemal Kaya, “İki yıl önceydi. Baldızımın Nilüfer ilçesi, Özlüce Mahallesi, Barış Caddesi üzerindeki ikametinin balkonunda oturuyorduk.


Toz toprak, sis, duman, ortalık pek yaman! Hummalı bir inşaat çalışmasıydı başlatılan. Aylar sürdü... Nihayetinde koskoca bir alanda başlayan kazılar bitti ve temelleri atıldı. Ardından da inşaat sahasındaki yüzlercesi sivri demir ortada bırakılarak inşaat nadasa alındı!

ÜZERİ TOPRAKLA ÖRTÜLDÜ

Oluşturulan saçmalığa akıl erdiremedim. Derken, bu hafta yine misafirlikteydik. Havada usul usul esen lodos ve biz yine balkondaydık. Bu kez de temelleri örtme çalışmaları vardı. Tozu toprağı, isi, sisi, pisi hepsi birbirine girdi! Temel betonu ve birer metrelik yükseklikteki yüzlerce demirin üzeri toprakla örtüldü. Açıkta kalan yerleri de oldu. Onu da nazarlık niyetine sayacağım artık! Velhasıl binlercesi uçuşa vesile olacak olan uçak benzinini gömdük gittik! Soluduğumuz toz ve toprak çileleri, duyduğumuz inşaat çalışma sesleri, eşyalarımızın kirlilikleri yanımıza kâr kaldı. Ayrıcı burası bu haliyle tam bir bubi tuzağı oldu!” diyor.
Cidden çok yazık Kemal Kaya Albayım, çok.

GİRECEKSE GİRSİN EFENDİM


Yazının Devamını Oku

Kurudu desenize yine kuruçeşme

22 Kasım 2022
Hürriyet Bursa gazetesi okuru olan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi A. H. şikayetini şöyle dile getiriyor:

“Altıparmak Caddesi üzerindeki (Kuruçeşme Mahallesi Muhtarlığı önünde) çeşmeye kör tıpa vurdular. Aylar oldu durum böyle. Oysa bu çeşme ayak kumandasıyla açılıp kapanan bir çeşmeydi. Takip edebildiğim kadarıyla geçtiğimiz aylarda da yine kör tıpa ile kapalıydı. Sonra bir ara ayakla açma aparatı iptal edilip normali olan yani manuel açma şekliyle aktif hale getirilmişti. Bu çeşme bizler için çok güzel bir hizmetti. Af buyurun ama on binlerce lira masraf edilerek ortaya çıkartılan çeşme, kör tıpa takmak için mi yapıldı?”

NEDEN KÖR TIPA KOYULDU Kİ!

Sevgili A. H. ihbarınız için teşekkür ediyorum. Evet, o çeşmenin kör tıpa ile kapatıldığını da biz “Kuruçeşme’de kuru çeşme” başlıklı haberimizle gündeme getirmiştik. Yayımımızın ardından çeşmenin tekrar hizmetlerimize sunulduğunu görmüştüm. Bunun için de 14 Haziran 2022 tarihli köşemde ‘Hemşehrilerimize hayırlı olsun. Kana kana içebilirsiniz’ müjdesiyle yayımımız olmuştu. Derken; yine kör tıpa ile kapandığını belirttiğiniz ihbarınız karşısında şok oldum! Umulur ki yayımımızdan sonra bakmışsın yine kör tıpayı çıkartmışlar sonra biz de yine teşekkür etmişiz!

İNCİRLİ’DE İNCİR ZAMANINDA...

YILDIRIM ilçesi esnaflarından olan okurumuz Yılmaz Bayram, “Yıldırım ilçesi İncirli Caddesi No. 93/A önündeki kaldırım ne zaman onarılacak?” diye soruyor.

Yazının Devamını Oku

Çocuklar kuyunun içine düşünce mi kapıtılacak?

22 Kasım 2022
Adının açıklanmamasını rica eden BURULAŞ çalışanının şikayeti

“İş bitiyor kazı başlıyor, başlığınızla yayımlamış olduğunuz şikâyetimdeki kazılar (Acemler / Bursaspor BBOİ durak alanı) kapandı. Ancak her kazı alanının önünde muhtelif derinliklerde kuyular ve de kuyulardan çıkan borular bırakıldı. Onlarcası fotoğraf arasında bulunan iki ayrı poza ayrıca dikkat çekmek isterim onları yayınlarsanız sevinirim. Fotoğraflada çocuklar kuyunun etrafında!

Bunun ehemmiyeti hangi ilgili yetkilinin umurunda? Bence hiç birisinin! Aksi olsaydı şayet böylesi durum oluşur muydu? ‘Önce İş Güvenliği’ sloganı kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi?” diyor. Sevgili Hürriyet Bursa okurumuz, dikkatiniz, ilginiz ve de bildirimleriniz için teşekkür ederim. Ancak o kuyulardan birine düşen bir çocuk oldu mu? Ya da düşme sonucu yaralanan birisini gördün mü? Görseydin ya da duysaydın onu da bildirirdin diye düşünüyorum. Dolayısıyla ortada bir sorun var mı? Yok! Olsaydı duyardık sanırım!

 

Kim alacak kim kaldıracak?

Hürriyet Bursa okuru Tofaş (Fabrika) Boya Metod Bakım Uzmanı olan Üzeyir Uygun, bakınız ne diyor: “Nilüfer ilçesi Kültür Mahallesi Onurlu Sokak girişindeki kaldırımda yerde iki seksen uzanan trafik işaret levhasını kim alacak? Tam üç aydır böyle. Ayrıca yanındaki çakma komşusu Mısır Piramit’ini (!) kim kaldıracak? O da beş aydır böyle. Bu esnada görme engelli vatandaşlarımızın özel taşları da (yalan taşları) nasibini almış!”

Yazının Devamını Oku