Ankara’ya bi cisim yaklaşıyor efendim!

Meksika’da, “sözde uzaylılara ait mumyaların sergilenmesi” olay oldu.

Haberin Devamı

Her ne kadar bu görüntüler yalanlansa da içten içe bi “Acaba...” dedirtti.

*

Geçen hafta TV ve gazetelerde fazla uzaylı radyasyonuna maruz kalmış olmalıyız ki, Ankara(lı)’ya çok sık anlattığım, ancak istenilen sonuca varılamayan bir konuyu, bu defa GORA(lı)’ya anlatır gibi anlatmak istedim.

*

Ankara’ya bi cisim yaklaşıyor efendim!

Hem de öyle bi cisim ki bu, “ateş-su-toprak-tahta...”

Yok yok, “tahta” yok.

Element uydurmayalım.

“Hava hava...”

Doğadaki dört element bir araya gelse, bizi kurtaramaz!

*

Seçim sath-ı mailine girmeye hazırlanırken yaklaşan cisim şudur:

“Toplu taşıma.”

*

Ankara’nın toplu taşımadaki Komutan Logar’ı pek tabii ki EGO Genel Müdürlüğü.

Lakin.

Komutan, yaklaşan cismin ne denli tehlikeli olduğunun belli ki farkında değil.

*

EGO otobüsleri, balık istifi konserve.

(E)rken (G)elen (O)turur!

*

Haberin Devamı

Ankaray, “Ne yapalım boyumuz küçük kalmış” diyor, uzamak istiyor ama bir seçim dönemine daha ihtiyacı var, onun da garantisi yok!

*

Metrolar, “Ray malifalitiko, ray şalimalitiko. Lay lay lay lay, loy loy loy loy loy” diyor, bir seçim döneminde daha üzerine bir metre koymuyor!

*

Özel halk otobüsleri, “Bir dargın bir barışık, aklım hep karmakarışık” diyor,  ya eyleme gidiyor ya da eylem hazırlığı yapıyor!

*

Ankara’ya bi cisim yaklaşıyor efendim!

EGO CEP’TE uygulamasında görünen, durağa yaklaşmasına birkaç dakika kala kaybolan “hayalet otobüsler” çoğalıyor.

Metrolardan zaman zaman, “Teknik bir arıza nedeniyle servis dışıdır” anonsları duyuluyor.

*

Ankara’ya bi cisim yaklaşıyor efendim!

Kentte yatay ulaşım yok.

Toplu taşıma ücreti 15 TL, aktarma olmuş 7 TL.

Sabah git, akşam gel, 44 TL.

E haliyle.

Vatandaş toplu taşıma araçlarına yönelmeyip, şahsi araçla ulaşım sağlıyor. 

Radyo Trafik Ankara Yayın Sorumlusu Erol Tümtaş, geçen hafta okulların açıldığı gün (pazartesi) “Radyo Trafik Yolda” uygulaması verilerine göre trafikteki araç yoğunluğunun yüzde 80’e çıktığına, hafta içi diğer günlerde ise ortalama yoğunluğun yüzde 60 seviyesinde seyrettiğine dikkat çekiyor.

*

Ankara’ya bi cisim yaklaşıyor efendim!

Avrupa’da saat gibi tıkır tıkır işleyen toplu taşıma, maalesef bizde nanay.

Hatta.

Şinanay da şinanay. 

*

Haberin Devamı

2024 yerel seçimlerinde, Ankaralıların en öncelikli beklentisi “toplu taşıma” konusu olacak.

Kentte, toplu taşımanın en temel eksikliği olan bütüncül yaklaşımlı ve kapsamlı bir “Ulaşım Ana (Master) Planı” artık şart.

Hesap da terazi de ortada.

E artık.

“Arif” olan anlasın.

 

YAŞANANLAR OLSA OLSA METRO ŞAKASI OLMALI

Ankara’ya bi cisim yaklaşıyor efendim

 

Okurumuz M.Y., perşembe akşamı metronun arızalandığını belirterek, “Vallaha bıktık” demiş. Okurumuz, yaşananları ise şöyle aktarmış:

“Metro Batıkent’e geldiğinde önce biraz bekledi, sonra da ‘Teknik bir arıza nedeniyle tren servis dışıdır’ anonsu yapıldı. Tüm yolcular indiğinde bu defa vatman, ‘Binebilirsiniz, tren serviste, sadece gecikme var’ diye seslendi. Tekrar bindiğimiz metro, bir istasyon sonra yani Batımerkez’e geldiğinde bir kez daha, ‘Servis dışı’ dediler. Yaşananlar olsa olsa metro şakası olmalı.”

Haberin Devamı

Ankara’ya bi cisim yaklaşıyor efendim

 

 

SORUM VAR

 561 NUMARALI HATTA KÜÇÜK OTOBÜS VERMEK HANGİ MANTIĞA SIĞAR?

Okurumuz Dilek A. T., EGO’nun 561 numaralı Etimesgut-Elvankent-Sincan-Fatih-Eryaman hattında son bir haftadır küçük otobüslerin sefer yaptığını belirterek, “Hafta içi sabah 07.50 itibarıyla 1 saat 10 dakikada bir gelen bu hatta, küçük otobüs vermek hangi mantığa sığar? Hele hele okulların açıldığı haftada! Küçük otobüsler, henüz ilk duraklarda doluyor. Sabahki 07.50 seferinde birçok öğrenci, yoğunluktan dolayı binemiyor, duraklarda kalıyor” diyor.

 

MEVCUT DÜZENDE İNSANLAR OTOBÜSE BİNEMİYOR

Ankara’ya bi cisim yaklaşıyor efendim

Etimesgut’un Oğuzlar Mahallesi’nden okurumuz Gazi Arat, 1574. Cadde’deki 53110 numaralı duraktan sadece 534 numaralı hattın geçtiğini ve sefer sayısının yetersiz olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Mahalle sakinleri olarak söz konusu duraktan Etimesgut, Eryaman, Fatih, Ulus ve Kızılay hatlarından bazılarının da geçmesini talep ettiklerini aktaran okurumuzun iletisi -özetiyle- şöyle:

“Bu düzenlemeler, Oğuzlar Mahallesi sakinlerinin günlük işlerini daha kolay halledebilmelerine yardımcı olacak ve mahallemizin Ankara’nın diğer bölgeleriyle daha etkili bir şekilde ulaşımını sağlayacaktır. Mevcut düzende insanlar otobüse binemiyor. Okulların açılması ile çile daha da arttı. Talep de ihtiyaç da çok olmasına rağmen vatandaşların bu beklentisine EGO 5. Bölge Şube Müdürlüğü, olumsuz yanıt veriyor. Onca müracaat var, vatandaş hiç kimsenin umurunda değil. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan, sosyal belediyeciliğin gereği olan hizmeti bizlere de sunmasını istiyoruz.”

 

Haberin Devamı

 KIZILAY’DAKİ ANKARAKART KİOSK’LARI ÇALIŞMIYOR  

Okurumuz Can Hayat Özyurt, perşembe günü Ankaray ve metronun Kızılay istasyonunda Ankarakart kiosk’larının çalışmadığına tanıklık etmiş ve şöyle demiş: “Kiosk’ların tamamına yakını çalışmıyordu. Gişeler önünde uzun kuyruklar vardı.”

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları