Can Aydoğmuş

Prof. Dr. Tarık Şapçı: Bana bir şey olmaz deme...

17 Mart 2020
Canım Okurlarım, Sizler için müthiş değerli, benim ve çok sayıda dostumun canımızı emanet ettiğimiz, tüm doktor arkadaşlarımın da övgü ile bahsettiği saygıdeğer Prof. Dr. Tarık Şapçı ile Corona Virüsü üzerine röportaj yaptım.

 

Son dönemde medya ve sosyal medyadaki bazı doktorların söylemleri içime tam olarak sinmemesi üzerine en güvendiğim isimlerden birisi ile bu röportajı yapmak istedim.

Bu röportajı 15 Mart 2020 Pazar günü yaptığımız için röportajın içindeki bilgi ve oranların o tarihe ait olduğunu vurgulamak istiyor ve sizi röportaj ile baş başa bırakıyorum.

-Corona Virüsü ile ilgili bazı doktorlar rahat olun, Türk genine bir şey yapmaz, abartılıyor gibi açıklamalar yaptılar. Siz ne düşünüyorsunuz?

Sevgili Can bu işin genle ilişkisi olduğuna inanmıyorum. Böyle bir sorunun cevabını ancak bilimsel çalışmalar verebilir, elimizde böyle bir veri olmadan, böyle bir dönemde, bu kadar hızlı bulaşan ve pandemi yaratmış olan bir viral enfeksiyon varlığında, bu şekilde konuşup halkı yanlış yönlendirmenin hata olduğunu düşünüyorum

Yazının Devamını Oku

Corona virüsü ne zaman bitecek?

15 Mart 2020
Canım Okurlarım, Corona Virüsünü incelediğim sırada 14. Yüzyıllarda yaşanan Kara Veba ve Aids hastalıklarının aynı astrolojik etki ile ortaya çıktığını keşfettim.

Bunun yanında özellikle kimlerin daha çok virüslerden etkilendiğine dair astroloji de bir bilgi var.

Tabi bunun nedenini de sizinle paylaşacağım.

Kendi sosyal medya hesabımda bunun ilgili uzun bir video çekip paylaşmıştım ama şimdi yenilerini de paylaşacağım.

Astroloji haritada kuzey ve güney düğümünü 18 ayda bir yer değiştirir ve oldukları yerde Ay ve Güneş tutulmaları o 18 ay boyunca olur.  Lakin özellikle sizi isimler ile kafanızı karıştırmadan bazı yıldızlarda tutulma olunca hastalık, salgın, savaş, acı, yıkım v.s. gibi etkileri ortaya çıkartıyor. Sonuç olarakta 26 Aralık 2019 ve 10 Ocak 2020 tarihlerinde bu yıldızlarda tutulmalar oldu.

Satürn’de astroloji haritada hangi eve gelirse onunla ilgili sınavlar verir.

Astroloji haritada Satürn özellikle doğum haritasındaki Ay burcunun olduğu burca yani Ay’ın haritada olduğu eve gelince Sadesati denilen bir insanın, ülkenin, şirketin, ailenin veya doğum haritası olan herhangi biri her şeyin 30 yılda bir yaşadığı en zor süreci yaşar.

Çin şu an Sadesati yaşıyor. Benim Sadesati sürecim  25 Ocak 2020 de bitti ve bir sürü başka insanlar ve Çin Sadesatiye girdi. O yüzden 25 Ocak 2020 tarihinden hemen sonra bir sürü insan ve kuruluş çok zor korkunç şeyler yaşadılar.

Hayat böyle birşey bazı insanların zor dönemleri biterken başka insanların zorlayıcı dönemleri başlıyor. Bu da haritanızda transit halinde yani günümüzdeki Satürn gezegeninin hangi burçta olduğuna göre değişiyor. Sizin astroloji haritanızdaki Ay burcunuzun üstüne gelince Sadesati’ye girmiş oluyorsunuz.

Yazının Devamını Oku

8 Mart 120 Kadının feci ölümü ile doğdu

8 Mart 2020
Canım Okurlarım, Bütün kadim öğretilere göre asıl güç kadındır. Mitolojide en güçlü olan tanrıçadır.

Hz. Mevlana’nın dediği gibi:

‘Kadın Hak nurudur, sevgili değil, sanki yaradandır yaratılmış değil.’

Bu sözü bana Hz. Mevlana’nın 22. Nesil torunu Uluslararası Mevlana Vakfı başkanı Esin Çelebi Bayru söylediği zaman çok etkilenmiştim.

Bana hint mitolojisinde baş Tanrı Şiva ‘nın her şeyi hoş görmesine rağmen sadece Ana Tanrıça’ya saygısızlık edildiği için kainatı 18 kere dans ederek yok ettiğini ve arkasından Ana Tanrıça’nın tekrar yarattığına dair hikaye aklıma geliyor.

İnsan kendisinin dünya’ya gelmesini sağlayan Kadın’a karşı bukadar saygısız ve değerini görmezden gelmesi bence yaşama düşmanlığından başka birşey değildir.

Aile dizimi, tüm kişisel gelişim ve enerjisel öğretilerde yaşam kaynağı annedir yani kadındır.

İlla anne olmasına gerek olmadan kadın kendi başına anne olmasına gerek olmaksızın saf güç ve enerji kaynağıdır.

Her güçlü erkeğin arkasında güçlü bir kadın vardır sözü aslında erkeklerin bir tür makina gibi asıl güçlerini kadınlardan aldıklarının gerçeğinden gelir.

Yazının Devamını Oku

Yaşanmayan acı hastalık, saygı duyulmayan üzüntü düşman olur

1 Mart 2020
Canım Okurlarım, Annemin 1999 deprem döneminde kaybolması ve birdaha asla ulaşamamamdan bu yana 20 yıl geçti.

Babamın annemin arkasından kalp krizi yaşayarak vefatı, arkasından ablamın kalp krizi geçirerek vefatı bana acı nedir öğretti.

Ailemin vefatının üstüne ‘Akrabanın yaptığını akrep yapmaz.’ Sözünün doğruluğunu yaşadım.

Sokakta kaldım, aç kaldım, kış günü elektirik olmayan, hiç bir ısıtıcı olmayan bir yerde ağlayarak aç günler geçirdim.

Kış boyu ayağımda yazlık yırtık ayakkabı, üstüm ceketsiz dolaştım.

Varlıktan yokluğa yokluktan sevgiye geçiş serüvenimde kayıp nedir yaşadım.

Şu an şehitlerimizin haberi ile canım çok acıyor... Allah rahmet eylesin... Hepimize ve ailelerine sabır diliyorum.

Onlar hepimiz için oradaydılar.

Suriye’de şehit olan kardeşlerimiz bana bütün kayıplarımı tekrar yaşatırken size kendi sürecimden öğrendiğim çok önemli bir şeyi paylaşmam gerektiğini hatırladım.

Yazının Devamını Oku

Çin'de yaşayan yazarımız ile corona virüsü ve aşısı gelişmeleri üstüne röportaj yaptım!

27 Şubat 2020
Canım Okurlarım, son dönemde herkes özellikle Corona virüsü konusuna odaklandı.

Bende sevgili okurlarım için asıl kaynağı Çin ‘de yaşayan Arzu Ülger ile Corona Virüsü üstüne aydınlatıcı bir röportaj yaptım. 

Arzu Merhaba, 

Bize kendinden bahseder misin? Ne iş yapıyorsun? Neden ve ne kadar zamandır Çin’de yaşıyorsun?

Ben yaklaşık yirmi sene yabancı şirketlerin mali ve idari işler bölümlerinde çalıştım. En son çalıştığım şirketten emekli oldum.  Profesyonel olarak çalıştığım dönemde Hürriyet Aile de köşe yazarlığı yapmaya başladım.  “Arzu ile hayata dair” isimli bir köşem var. Hayata dair ne varsa yaşadığım, tecrübe ettiğim, ve aldığım dersleri yazılarımda paylaşıyorum. Ayrıca çok iyi bir gözlemciyimdir bu sebeple etrafımda yaşananlarla da ilgili yazıyorum. Şu anda eşimin işi sebebi ile iki seneyi aşkın zamandır Şangay’da yaşıyoruz.

Corona Virüsü nedir ve neden çıkmış?

Korona virüsüne Şangay’ın batısındaki Hubei eyaletinin Wuhan şehrinde ilk kez rastlandığını biliyoruz. Nedeni ile ilgili pek çok şey söylendi ama duyduklarımızın hangisi doğru onu bilmiyorum.

 

Şu an ne durumda? Yayılmaya devam ediyor mu? Kontrol altına alındı mı? Çin devleti ne diyor?

Yazının Devamını Oku

Merkür Ters, Atakan ve Dolar’a ne oluyor?

25 Şubat 2020
Canım Okurlarım, Corona virüsü ile ilgili müthiş bir röportajı şu an sizler için hazırlıyorum.

 

Cevaplanmamış soru kalmayacak. Ancak ondan önce geçtiğimiz hafta Filozof Atakan haberlerini seyrederken bunun neden şu an gündem olduğunu, sizinle paylaşmak istedim. Çünkü Jüpiter felsefe, birlik, bütünlük ve özgürlük demek. Geçtiğimiz 25 Ocakta Jüpiter kendi evinde tek başına kalıp en güçlü konumuna geçti. O yüzden Atakan, Jüpiterin biz sözcüsü olarak hepimize Jüpiter’i yansıttı. Dilerim istediğinden çok daha iyi bir eğitim alsın…

Ekonomik Yükselişimiz Pek Yakın!

Dolar’ın yükselişiyle ilgili 2017 yılında yayınlanan bir Hürriyet bir köşe yazımda, 2018 Yılı Temmuz sonuna dikkat çekmiş ve daha o zamanlar, Dolar 2018 Temmuz sonu 6.10’u geçmeden aylar önce 23 Mayıs 2018’de Twitter hesabımda 6.10 ‘u geçeceğini yazmıştım. Bunu Türkiye’nin astroloji haritasında finans evlerine bakarak söylemiştim.

 

 

Türkiye’nin astroloji haritasında, finans evinde Satürn var ve Satürn de zorlayıcı bir gezegen. Dolayısıyla astrolojik göstergelerden anlıyoruz ki, ülkemiz bu konuda zor zamanlardan geçmeye devam ediyor. “Peki sonra?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Görünen o ki Satürn Türkiye’nin ekonomi ve finans evinden 2023’ün Ocak sonu çıkıyor. Bu tarihten itibaren Türkiye’nin, finans ve ekonomi alanında hiç ummadığımız kadar pozitif süreçlerin içine gireceği ve oldukça iyi yükselişler yaşayacağı astroloji haritasında görünüyor.

Yazının Devamını Oku

Yeni neslin komedyeni @varböyletipler / Kıvanç Talu

20 Şubat 2020
Canım okurlarım... Bir insanın hayatında 30 yılda bir yaşadığı Sadesati denilen en kötü dönemi geçen 25 Ocakta bitirmemin mutluluğundayım.

 

Bu dönemin içinde enerjimi yükseltmek ve kendimi pozitife çekmek için iyi gelecek kristaller, müzikler, aile diziminden, terapiye, enerji çalışmalarından olumlamalara kadar iyi hissetme  adına her şeyi yaptım. 

Lakin hepsinin ötesinde ‘Bıktım!’ diye haykırdığım anlarda bana sihirli dokunuş gibi çok iyi gelen bütün dizi ve film yapımcılarının peşinde koşması gereken @varboyletipler instagram hesabının hakkını ödeyemem. 

Tam böyle içim şişmiş noktada elime telefonu alıp, varboyletipler hesabının tam 1 dakikalık videolarından birtanesini açıp sanki doping alırmış gibi izleyip kahkahayı basıp hayatıma devam ettiğim çok oldu. 

Eskiden ‘Olacak Okadar’ gibi programlar ya da çeşitli skeçlerin olduğu programları seyreder ve gülerdik ama artık zaman öyle hızlı ki kimsenin uzun uzun oturup seyredecek hali yok. 

Birde uzun bir zaman diliminde güldürüp karşındaki kişileri memnun etmektense 40, 50 saniye maksimum 1 dakika içinde güldürüp, gülme krizine sokmak büyük marifet. 

Kişisel gelişim alanında 25 yıllık eğitim sürecinde öğrendiklerimin bana gösterdiği en kıymetli farkındalık yaşamımıza bizi iyi hissettiren şeyler ile donatmamız gerektiğidir. 

Yazının Devamını Oku

Tarkan ve astrolojik dönüşümüm!

19 Şubat 2020
Canım Okurlarım... 

Sizlere yazı hayatımda neden ayrı kaldığımızı uzun uzun anlatacağım...

Tamamen astrolojik sebeplerden kaynaklı bu ayrılığa dair ayrıntıları okuyunca şok geçireceksiniz eminim ama..

Ben size önce geçtiğimiz hafta sonu bizzat içerisinde yer aldığım bir olağanüstü buluşmayı anlatmak istiyorum...

Hülya Biren... 

Müthiş insan, harika kadın...

Kendisi ile çok sevdiğim iyilik timsali Feryal Gülman sayesinde tanıştım ve dostluğumuz başladı. 

İşte o Hülya, Monako ‘da bütün dünya sosyetesi ile celebritylerini Türkiye’den davet ettiği iş adamları, cemiyet, basın mensupları ile bir araya getirdi. 

Bende davetlileri arasındaydım... 

Yazının Devamını Oku