HABER

Havanın aydınlanmasıyla Sığacık'taki manzara ortaya çıktı

İZMİR'in Seferihisar açıklarında meydana gelen depremin ardından denizin taştığı Sığacık Mahallesi'nde temizleme çalışmaları sürerken, işyerlerinde büyük çaplı hasar meydana geldiği görüldü.

Depremin ardından denizin yaklaşık 1.5 metre yükseldiği Sığacık Mahallesi'nde, işyerleri zarar gören esnaflar sabah erken saatlerde gelerek temizlik çalışmalarına başladı. Suların en çok zarar verdiği Kaleiçi'ndeki işyerlerinde maddi hasar meydana gelirken, hem ekipler hem de vatandaş kalan suların çekilmesi için aralıksız şekilde çalışıyor. Bölgede hasar tespit çalışmalarının da gün içinde yapılması bekleniyor. Suların çekilmesiyle birlikte batan ve yan yatan teknelerin sahipleri de bölgeye geldi. Sığacık'ı ilk kez bu halde gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, o anları da cep telefonlarıyla kaydetti.


Denizin taşmasıyla birlikte sahilde bulunan bir kafenin içine de bir metreyi aşkın su doldu. Dolan sular kafenin içindeki eşyaları sürüklerken, büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. O anları anlatan kafe sahibi Rüya Akın, "Depremde hiçbir zarar görmemiştik. Depremin ardından deniz çekildi ve tarla gibi oldu. Deniz kabardıktan sonra kaçmaya başladık. Her yerden sular geliyordu. Tüm esnaf çılgınlar gibi koşuyorduk. Deniz suyu duvarların yarısına kadar girdikten sonra geri çıkmış. Zararımız çok büyük. Bu kış esnafın kendini kolay kolay toparlayacağını sanmıyorum. Ben de mayıs ayına kadar açamam. Elektronik aletlerimiz de bozuldu" ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler