HP Smart Tank 790 incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 14:59

Devir tasarruf devri. Bu nedenle kullandığımız ürünlerden hem en iyi sonucu almak istiyoruz, hem de olabildiğince düşük maliyetle daha fazla verim alabilmek bizim için önemli. Yazıcı teknolojilerine uzun zamandır yatırım yapan ve daha önce de pek çok kez yazıcı modellerini inceleme şansı bulduğum HP, çıtayı yukarı çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda HP Smart Tank 700 serisi yazıcıların öne çıkan özelliklerini mercek altına alacağız.

HP Smart Tank 700 serisi de HP’nin yeni göz bebeği diyebiliriz. Bu seride yer alan bir model olan Smart Tank 790, oldukça iddialı özelliklere sahip. Az önce bahsettiğim gibi tasarruf önemli. Bu yazıcıyı kullanarak 18.000 sayfaya kadar siyah VEYA 8.000 sayfaya kadar da renkli baskı alabiliyoruz. Elbette verdiğimiz bu rakamlar, orijinal HP mürekkep kullanmanız halinde geçerli. Bu nedenle kesinlikle merdiven altı, sahte olması kuvvetle muhtemel mürekkeplerden uzak durun. Böylece hem yazıcınız uzun ömürlü olur, hem de paranız cebinizde kalır ve çıktılarınızdan fazlasıyla tasarruf edebilirsiniz.

Yeni Smart Tank serisinin pek çok kullanışlı özelliği var. Bunlardan biri de mürekkep seviyesi uyarı göstergesi. Bu sayede mürekkebin durumunu takip edebiliyor ve azaldığında haberiniz oluyor. Böylece çıktı alacağınız esnada işlerinizin yarım kalması gibi bir problem yaşanmıyor.

HP Smart Tank 790 incelemesi

Bu yazıcılar, akıllı telefonunuzla da iletişim halinde. Kendi kendini onaran çift bantlı Wi-Fi kullanarak daha hızlı ve daha güvenilir bir bağlantı sağlayabiliyorsunuz.

Bu kapsamda HP’nin geliştirdiği ve ücretsiz olarak indirebileceğiniz HP Smart uygulaması sayesinde telefonunuz üzerinden de yazıcınızı kullanabiliyorsunuz ve telefonunuzla kolayca baskı alabiliyorsunuz. Bu da elbette kullanıcılar için hem pratik bir çözüm oluyor hem de zamandan kazanıyorsunuz.

Mobil uygulamadan bahsetmişken artık yazıcımızı kurma zamanımız da geldi.

HP Smart Tank 790 incelemesi

Uygulamanın en güzel yanlarından biri yazıcıyı henüz kurmadıysanız, mürekkepleri doldurmadıysanız bunu nasıl yapacağınızı adım adım size gösteriyor olması.

Öncelikle mürekkep dolum işlemini gösterelim. Yazıcının sol kısmındaki mandala basarak mürekkep erişim kapağını açıyoruz. Ardından siyah ve diğer renkleri ilgili tanklara dolduracağız. Bunun için de tank kapaklarını ve tank başlıklarını açıyoruz. Sonrasında mürekkep şişelerini bir bir uygun şekilde açmamız gerekiyor. Örneğin siyah şişenin kapağını çevirerek açıyoruz. Sonrasında karşımıza çıkan yapışkanı söküyoruz. Ardından kapağı yeniden kapatıyoruz. Kapağın üst kısmını açarak uygun şekilde tank girişinin üzerine yerleştiriyoruz. Şişe boşalana kadar bekliyoruz ve sonrasında diğer mürekkep şişeleriyle de aynı işlemi yapıyoruz.  Dolum tamamlandıktan sonra depo kapaklarını ve mürekkep erişim kapağını kapatıyoruz.

HP Smart Tank 790 incelemesi

Bir sonraki adıma geldik. Şimdi de baskı kafalarını yazıcıya yerleştireceğiz. Mürekkep erişim kapağını tekrar kaldırıyoruz. Mavi mandala basarak baskı kafası kapağını açıyoruz. Turuncu renkli koruyucuyu çıkardıktan sonra baskı kafalarının koruyucu bantlarını söküyoruz. Sonra da baskı kafalarını yerleştiriyoruz. Bu noktada tık sesini duymamız gerekiyor. Böylece doğru bir şekilde baskı kafalarını yerleştirdiğimizi anlıyoruz. Son olarak baskı kafası kapağını ve beraberinde mürekkep erişim kapaklarını kapatıyoruz.

HP'nin geliştirdiği dolum sistemi dikkatinizi çekmiştir. Hiçbir yere mürekkep dökmeden temiz bir şekilde dolum işlemini gerçekleştirdik. Bu özel tasarım, mürekkebin sızmamasını, damlamamasını sağlıyor. Böylece herhangi bir yeri kirletmeden, kolayca dolum yapabiliyorsunuz.

HP Smart Tank 790 incelemesi

Kurulum esnasında dokunmatik panel de dikkatinizi çekecek. ‘Sihirli’ olarak nitelendirilen bu panel, akıllı ışıklandırmalı yönlendirme tuşlarıyla yazıcının kullanımını kolaylaştırıyor.

Çift taraflı baskı özelliği sayesinde daha verimli baskı almamıza imkan veren yeni Smart Tank serisi, çift taraflı otomatik baskı ile de baskı alırken zamandan ve kağıttan tasarruf yapmamıza imkan veriyor.

HP, çevreye kayıtsız kalmayan ve çevre dostu uygulamalarıyla da faaliyet gösteren büyük bir marka. Bu çalışmalarının meyvesini bu yazıcı serisinde de görebiliyoruz. Bu yazıcıların üretiminde kullanılan plastik malzemelerin yüzde 25’i geri dönüştürülmüş plastikten elde edilmiş. HP, bu açıdan da taktiri hak ediyor.

Sonuç itibariyle HP Smart Tank 700 serisi boyuna bakmadan büyük işler başaran ve pek çok açıdan tasarruf etmemizi sağlayan kullanışlı bir seri olmuş. Özellikle de evlerinde çalışan, hibrit çalışmaya dönen ya da küçük işletmeler için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Detaylı bilgi için tıklayın.


İlandır






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!