Facebook Messenger'a mesaj sınırlaması başladı

Güncelleme Tarihi:

Facebook Messengera mesaj sınırlaması başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2020 15:23

Koronavirüs nedeniyle tüm dünya, büyük bir mücadelenin içinde ve yanlış bilgilerin yayılmaması, insanların yanlış yönlendirilmemesi, salgınla mücadele hayati bir öneme sahip. Bu kapsamda Facebook, popüler yazışma uygulaması Messenger'a 'sınırlama' getirdi. Peki ama yeni sistem nasıl çalışacak?

Haberin Devamı

Messenger'da bugüne kadar bir mesajı pek çok kişiyle aynı anda paylaşabiliyordunuz. Ancak yanlış bilgilerin bu yolla hızlıca yayılmasının mümkün olduğunu gören Facebook yönetimi, önemli bir karar alarak Messenger'a sınırlama getirdi. Uygulamayı kullanırken artık bir mesajı 5 kişiden fazla kullanıcıya yollamanız mümkün olmayacak.

Mesaj yönlendirmek istediğinizde 5 kişiden fazlasını seçtiğinizde '5 kişiden fazla kişiye bu mesajı iletemezsiniz' uyarısıyla karşılaşıyorsunuz. Ancak Facebook yaklaşımı ilk kez benimsemiyor. Benzer sistemi WhatsApp'ta da kullanan Facebook, yanlış bilginin ortalıkta dolanmasını istemiyor.

Facebook Messengera mesaj sınırlaması başladı

Sosyal medya üzerinden yayılan yalan haber ve bilgilendirmeler nedeniyle pek çok kez güç durumda kalan Facebook yönetiminin bu kararıyla birlikte bu tip yalan içeriklerin büyük oranında önüne geçilecek gibi görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!