Katar'ın en iyi 10 lezzet durağı

Katar’ın göz bebeği şehri Doha, her geçen gün baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Her gün açılan bir mekan bu ihtişama eşlik ediyor. Peki gezip tozmanın yanında Katar'a yolunuz düşerse nerelere uğramalı? İşte Katar'ın en güzel 10 lezzet durağı...

Haberin Devamı

1- NOBU DOHA

Basra Körfezi'nin nefes kesen manzaralarına sahip dünyaca ünlü Japon mutfağı menüsü uzman şef Nobu Matsuhisa'nın imzasını taşıyor. Four Seasons Otel ile bağlantısı olan restoran Ortadoğu bölgesindeki ikinci Nobu olma özelliğini taşıyor. Restoran Katar'da deniz üzerinde tam anlamıyla uzay üstü yapılmış.

Katarın en iyi 10 lezzet durağı

Japon mutfağı tadları bize farklı gelse de şef Nobu’nun dünyada üne kavuşturduğu 'Black Cod Miso (Morina Balığı, Yuzu Miso Sos ile)' her kültüre hitap ediyor. Doha'nın en görkemli restoranına görkemiyle aynı oranda fiyatlar da eşlik ediyor. Katar Nobu Doha’da en pahalı mekanlar arasında ilk sıralarda yerini alıyor.

Haberin Devamı

Katarın en iyi 10 lezzet durağı

 

 

2- LAVARENNE FRENCH BRASSERİE

Doha'nın en romantik Fransız restoranı Lavarenne French Brasserie, asaleti ile romantik çiftlerin başını döndürüyor. Bununla birlikte yemek kalitesi ve nezihliği ile için benim için ilk sırada. Akşam, Tornoda Tower 28. katında sıcacık bir gülümse eşliğinde 'Bonjour' (merhaba) ile başlıyor. Katar'da gökdelenler ve yıldızlar eşliğinde unutulmaz bir akşam yemeği için burası biçilmiş kaftan....

Katarın en iyi 10 lezzet durağı

 

 

3- TORO TORO

'Toro Toro' İspanyolca 'boğa boğa' demek. Zaten restoran girişinde de sizi boğalar karşılıyor. Ünlü Aşçı Richard Sandoval'ın mutfağı Brezilya'dan Peru'ya kadar en özgün lezzetleri sunuyor. Katar Marsa Malaz Kempinski otelin içerisinde yer alan mutfak, lezzetleri ile eksiksiz bir Latin deneyimi yaşatıyor.

Haberin Devamı

Katarın en iyi 10 lezzet durağı

 

 

4- SKYVİEW

Katar'da İş çıkışı ya da yoğun geçen herhangi bir gün sonu şöyle serin havada soft müzikler eşliğinde bir nefes alayım diyorsanız burası tam sizlik. Eğer National Day, ya da yılbaşına denk gelirseniz havai fişeklerle dakikalarca sürecek bir şölen yaşayabilirsiniz. Doha'nın tüm manzarasını en rahat görebileceğiniz adres olma özelliğini de belirtmeden geçmemek gerekir.

Katarın en iyi 10 lezzet durağı

 

 

5- SUKAR PASHA OTTOMAN LOUNGE

Katar'da nefis Türk yemekleri ve Osmanlı dönemi temaları eşliğinde denize sıfır hem iç mekan hem dış mekan tasarımıyla samimi bir akşam yaşamak isteyenlerin adresi burası... Elle boyanmış tavanlara, duvarlardaki minyatür resimler eşlik ediyor. İçli köfte hasreti çekince, koşa koşa uğradığım mekan Doha'da bizi layıkıyla temsil ediyor. Katara Kültür Köy'ünde bulunuyor. Güzel bir yemek sonrası bir çok etkinlikle de karşılaşmanız mümkün.

Haberin Devamı

Katarın en iyi 10 lezzet durağı

 

 

6- MYKONOS

Peki ben Katar'da Yunan adalarının mavisi beyazı eşliğinde balık yemek istiyorum dersem, adalara uçmaya gerek yok. Mykonos burada, Intercontinental Oteli bahçesinde. Balığınıza Yunan müzikleri de eşlik ediyor. Ortam ise Ege insanının samimiyeti gibi sıcacık...

Katarın en iyi 10 lezzet durağı

 

 

7- TRADER VİC'S

Katar'da egzotik içecek ve yiyecek servisi yanında kıpır kıpır canlı müzik eşliğinde eğlenceli bir akşam geçirmek istiyorum derseniz o zaman Hilton sınırları içerisindeki Trader Vic’s’in kapıları size ardına kadar açık. Canlı müzik başlamadan biraz daha erken gidebilirseniz pırıl pırıl deniz manzarasında gün batımı izleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Katarın en iyi 10 lezzet durağı

 

 

8- THREE SIXTY

Haberin Devamı

Bu restoranın en büyük ayrıcalığı siz yemeğinizi yerken mekan kendi etrafında 360 derece size hissettirmeden dönüyor. Katar'da en ilginç mekanlardan... Özetle tüm şehri ışıklarıyla görmüş oluyorsunuz. Hadi arkadaşlar toplanıp gidelimden ziyade romantik çiftler için daha uygun. İçerisinde birkaç restoran ve otel barındıran, Doha'daki en renkli Villaggio adlı alışveriş merkezine bağlantısı bulunan The Torch adlı kulenin 47. katında bulunuyor.

Katarın en iyi 10 lezzet durağı

 

 

9- FLYING CARPET

Doha'ya kadar geldik değişik bir mekana gidelim diyorsanız işte size adres. Yine The Torch adlı kulede bulunuyor. Bu restoranda halılar yerde değil tavanda. Niye, ne alaka. Ben de bilmiyorum ki? Herhalde 'Alaaddin' çizgi filmi çektikden sonra akşam yemeği için buraya uğruyordu.

Haberin Devamı

Katarın en iyi 10 lezzet durağı

10- GORDON RAMSAY

Benim için romantik kategorisinde birinci sırada olmasa da 'Time Out Doha' tarafından 'En İyi Romantik Restoran' ödülüne layık görüldü. İngiliz malikanelerinden esinlenerek dizayn edilmiş. GORDON RAMSAY ismi tanıdık gelmiş olabilir. Mutfak'ın İngiliz şefi ve işletmecisi GORDON RAMSAY bir televizyon siması aynı zamanda. Dünya'da birçok noktada olduğu gibi restoranların biri de Doha'da St. Regis oteli içerisinde.

Katarın en iyi 10 lezzet durağı

Yazarın Tüm Yazıları