Peynirli Pastırmalı Çörek Tarifi
Milföy hamuruyla hazırlayacağınız bu pratik çöreklere bayılacaksınız!
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
- 14 adet milföy
- 2 adet yumurta
- 8-10 dilim pastırma
- 3-4 yemek kaşığı beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Ay çekirdeği içi
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Eternity Doğrayıcı
- Arçelik Ankastre Fırın
Peynirli Pastırmalı Çörek Tarifi Nasıl yapılır?
Yumurtayı tuz ve karabiberle çırpın.
İçine Arçelik Eternity Doğrayıcı ile doğranmış pastırmaları, beyaz peyniri ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın.
Milföyleri tezgaha alın.
1 adet su bardağı alıp ağız kısımlarıyla milföylerin yarısını yuvarlak şekilde kesin.
Kestiğiniz büyük yuvarlağı yağlı kağıt serili Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
Ardından kalan milföyleri de önce aynı su bardağıyla ardından da bir çay bardağıyla ortasını kesip çay bardağıyla kestiğiniz kısmı çıkarın.
Oluşan halkayı tepsideki yuvarlakların üzerine yerleştirip hafifçe bastırın.
Tüm milföyleri bu şekilde hazırladıktan sonra iç malzemeden 1'er kaşık iç kısmına koyun.
Milföyün üst halkasına harçtaki yumurta sarısından alıp sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da çörekler kabarıp kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra üzerine ay çekirdeği içi serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik