Ağlayan kek tarifi

Bu enfes çikolatalı kek ile çay saatlerinizi tatlandırabilirsiniz...

Ağlayan kek tarifiAğlayan kek tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt

Nasıl Yapılır
  1. Yumurta ve Şekeri Çırpın
    Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, homojen bir karışım elde edene kadar devam edin.
  2. Hamur Hazırlığı
    Yumurta ve şeker karışımına hamur malzemelerini ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.
  3. Fırın Hazırlığı ve Pişirme
    Yağlanmış fırın kabına kek hamurunu boşaltın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  4. Kekin Üzerini Delmek ve Süt Eklemek
    Kek piştikten sonra üzerini kürdan yardımıyla çeşitli yerlerinden delikler açın ve sütü dökün.
  5. Krem Şanti ve Çikolata Sosu Uygulaması
    Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine krem şanti sürün ve çikolata sosu ile kaplayın.
  6. Afiyet Olsun! 🍰
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ1124 kcal
ŞEKER61 g
YAĞ22 g
PROTEİN30 g
KARBONHİDRAT198 g