Yaban mersinli muffin tarifi

Kekin içinde patlayan yaban mersinleri, üzerindeki kıtır kırıntı katmanıyla birleşince ortaya çok leziz bir kahve eşlikçisi çıkıyor. Kahvecilere gitmenize gerek olmadan; biraz un, tereyağı ve şekerle evde kolayca hazırlayabileceğiniz harika bir tarif. Siz de fırından yayılan o mis gibi kokuyla birbirinden lezzetli muffinler hazırlayabilirsiniz. İşte, yaban mersinli muffin tarifi ve malzemeleri...

Yaban mersinli muffin tarifi
Yaban mersinli muffin tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı taze veya donuk yaban mersini

Kırıntı (crumble) karışımı için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır
  1. Kırıntı karışımının hazırlanması
    Tereyağını soğuk, küçük küpler halinde kesin. Un, şeker ve tereyağını parmak uçlarınızla karıştırarak kum kıvamına getirin. Buzdolabına kaldırın.
  2. Hamur bazının oluşturulması
    Tereyağı ve şekeri çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin. Yoğurdu da ilave edip karıştırın.
  3. Kuru malzemelerin eklenmesi
    Bir kapta un, şeker, kabartma tozu, vanilin, karbonat ve tuzu karıştırın. Karışıma eleyerek ilave edin.
  4. Yaban mersinlerinin eklenmesi
    Yaban mersinlerini ekleyin, spatula ile nazikçe karışıma yedirin.
  5. Pişirme aşaması
    Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. Kırıntı karışımını muffinlerin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20–25 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  6. Servis önerisi
    Oda sıcaklığına geldikten sonra, isteğe göre üzerine beyaz çikolata eritebilir veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
  7. Afiyet olsun!
Kapat