GeriHamur İşi Isırgan Otlu Börek Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Isırgan Otlu Börek Tarifi

Isırgan Otlu Börek Tarifi

Sevdiklerinize bol otlu ve peynirli özel bir börek hazırlamaya var mısınız? Börek hiç gözünüzü korkutmasın, iddia ediyoruz hazırlaması çok kolay!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet yufka

İç harcı için;

  • Yarım kilo ısırgan otu
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 150 g tam yağlı beyaz peynir
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Yufkalara sürmek için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt

Üzerine sürmek için;

  • 1 adet yumurta

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Eternity Doğrayıcı
  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Ankastre Fırın

Isırgan Otlu Börek Tarifi Nasıl yapılır?

Önce iç harcı elde etmek için ısırganları ayıklanıp iyice yıkayıp Arçelik Eternity Doğrayıcı’da doğrayın.

Kuru soğanı küçük küp şeklinde Arçelik Eternity Doğrayıcı’da doğrayın.

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde Arçelik Ankastre Ocak’ta biraz kavurun.

İçine ince doğradığınız taze soğanları ve ısırgan otunu ekleyip karıştırarak kavurun.

Ardından üzerine baharatları ekleyip karıştırın.

Yeşillikler yumuşayıp rengi dönünce ocağı kapatın ve fazla suyunu süzün.

Yufkalardan ilkini tezgaha serin.

Üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ ve süt karışımından sürün.

Daha sonra bir ucuna uzunlamasına olacak şekilde iç harçtan koyulur ve rulo olacak şekilde sarın.

Elde ettiğiniz ruloyu içe doğru kıvrılarak gül şekli verin ve yağlı kağıt serili Arçelik Ankastre Fırın tepsisinin ortasına yerleştirilir.

Diğer yufkalarda aynı işlemleri yaparak tepsideki yufkanın etrafına yerleştirin.

Hazırladığınız ısırgan otlu börek üzerine sütlü karışımdan sürün.

Son olarak çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da, üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından aldığınız ısırgan otlu böreği ılıdıktan sonra dilimlenerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik