Güzelce kızarmış, sıcacık bir dilim ekmeğin üzerine güzel bir tereyağı sürüp yemeyi kim sevmez? Eğer bunu sık yapan biriyseniz, buzdolabında donmuş tereyağını bıçakla alıp ekmeğin üzerine yaymanın ne kadar sinir bozucu bir iş olduğunu da bilirsiniz. Yağ yayılmamakta direnir, siz bıçağı bastırdıkça ekmek parçalanmaya başlar. Sonuçta kahvaltı keyfine veda edersiniz.
#Tereyağı Nasıl SaklanmalıSon zamanların favorisi soğuk baklava, ekranların sevilen yarışma programı MasterChef ile birlikte yeniden gündeme geliyor. Sütlü şerbeti ve damak çatlatan kakaosuyla fıstığın muhteşem uyumuna tanık olduğumuz soğuk baklavayı bir dilim yiyen bir daha istiyor. Sizde denemek isterseniz işte soğuk baklava tarifi, kalorisi, şerbeti, saklama koşulları ve yapım aşamaları…
#Soğuk BaklavaHürriyet Bursa yazarı Eren Aka’nın, kentin önde gelen firmalarının temsilcileriyle ramazan sohbeti sürüyor. Söyleşi dizimizin bugünkü konukları ise Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray ve Teksüt Kalite Müdürü Orhan Kaplan. Aksaray ve Kaplan’la Ramazan Sohbeti’ni keyifle okumanız dileğiyle...
#BursaBaklava denince akla Gaziantep geliyor. Dünyanın en lezzetli baklavasının imal edildiği Gaziantep’te 30 yılı aşkın süredir sektörde faaliyet gösteren Ayıntab Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş, kaliteli baklavanın nasıl olması gerektiği konusunda "tatlı" ipuçları verdi ve uyarılarda bulundu.
#Baklava