EKSTRA
MENÜ

Soğuk Baklava

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 369 haberi bulunmuştur.

Soğuk Baklava Haberleri

MasterChefte kaptanlık oyununu kim kazandı İşte Mavi ve Kırmızı Takımın kaptanları

MasterChef'te kaptanlık oyununu kim kazandı? İşte Mavi ve Kırmızı Takımın kaptanları

MasterChef Türkiye 2021'de 3. haftanın kaptanlık oyununun heyecanı geride kaldı. Haftanın kaptanlık oyununu kazanmak ve Mavi Takımın kaptanı olarak boy göstermek isteyen yarışmacılar, son dönemin popüler tatlısı soğuk baklava yaparak şeflerin karşısına çıktı. Peki, MasterChef'te kaptanlık oyununu kim kazandı?

6.09.2021Televizyon
MasterChef soğuk baklava nasıl yapılır Soğuk baklava tarifi, şerbeti ve kalorisi

MasterChef soğuk baklava nasıl yapılır? Soğuk baklava tarifi, şerbeti ve kalorisi

Son zamanların favorisi soğuk baklava, ekranların sevilen yarışma programı MasterChef ile birlikte yeniden gündeme geliyor. Sütlü şerbeti ve damak çatlatan kakaosuyla fıstığın muhteşem uyumuna tanık olduğumuz soğuk baklavayı bir dilim yiyen bir daha istiyor. Sizde denemek isterseniz işte soğuk baklava tarifi, kalorisi, şerbeti, saklama koşulları ve yapım aşamaları…

Bugünlerde tatlının ferahlatanı makbul

Bugünlerde tatlının ferahlatanı makbul

Sıcaklar tüm hızıyla bunaltmaya devam ederken tatlı keyfimizden geri kalacak değiliz! Bici biciden rokokoya, soğuk baklavadan sorbeye ‘serin ve hafif’ tatlılar kolay yeniyor, ağırlık yapmıyor. En lezzetli ‘ferah’ tatlılar yapan yerleri jürimize sorduk.

Tatlıcılarda yoğun mesai

Tatlıcılarda yoğun mesai

Kurban Bayramı’nın gelmesi ile tatlıcılardaki hareketlilik de hız kazandı. Baklavacılar ve tatlıcılar talebe yetişebilmek için fazla mesai yaparken, bayramda baklava fiyatları 30 ile 150 TL arasında değişiyor.

20.07.2021Ekonomi
Tatlısız yapamayanlara...

Tatlısız yapamayanlara...

Bu sıcak yaz günlerine denk gelen bayramda ağır, şerbetli değil, hafif tatlıları tercih edin. Jürimize bu sıcaklarda bizi ‘yormayacak’, hem ağzımızı tatlandıracak hem de bizi ferahlatacak tatlıları sorduk.

Tatlılar çıldırmış olmalı

Tatlılar çıldırmış olmalı!

Biri Türk klasiğinin yorumlanmış hali, biri Portekizli, biri Japon... Son dönemde insanların dilinde, damağında bu tatlılar var. Artık herkes baklavanın soğuk olanının peşinde. Dışı milföy, içi krema dolu Portekiz tatlısı ‘pastel de nata’ da yükselişte. Pirinç hamuruyla yapılan Japon dondurması ‘mochi’ bizden biri olma yolunda. Hayatımıza yeni giren bu üç lezzet bombasını gastronomi yazarımız Ebru Erke’ye sorduk…

20.06.2021Hürriyet Pazar
Soğuk baklava nasıl yapılır Adım adım evde kolay soğuk baklava yapımı

Soğuk baklava nasıl yapılır? Adım adım evde kolay soğuk baklava yapımı

Bayram için farklı bir baklava hazırlamak isteyenler mutlaka alternatif olarak soğuk baklavayı değerlendirmeli. Son dönemlerin gözde tatlılarından olan soğuk baklava nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, püf noktalarıyla evde kolay baklava yapımını paylaşıyoruz.

Baklavanın lezzeti ile sütlü tatlıların hafifliği bir arada

Baklavanın lezzeti ile sütlü tatlıların hafifliği bir arada

Soğuk baklava, damak zevkine düşkün olduğunu söyleyenlerin vazgeçilmezi oldu.

Sıtkı Usta Diyarbakırla özdeşleşen soğuk baklavanın patentini aldı

Sıtkı Usta Diyarbakır'la özdeşleşen soğuk baklavanın patentini aldı

Kadayıfla özdeşleşen Diyarbakır, tatlı listesine yenisini daha ekledi. Kadayıfçı Sıtkı Ustaya Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Soğuk Baklava Marka Tescil Belgesi verildi.

Diyarbakırda üretilen soğuk baklava, hafifliğiyle yaz aylarının vazgeçilmezi oldu

Diyarbakır'da üretilen soğuk baklava, hafifliğiyle yaz aylarının vazgeçilmezi oldu

Diyarbakır'daki tatlı ustaları tarafından yaz mevsimine özgü hazırlanan soğuk baklava, sıcak havada serinlemek isteyenlerin vazgeçilmezi oldu.

15.08.2020Nerede Ne Yenir
Yaz bayramlarına alternatif tatlı: Soğuk baklava

Yaz bayramlarına alternatif tatlı: Soğuk baklava

Soğuk baklava, bayramda büyük rağbet görüyor. Pandemi öncesine göre satışlar yüzde 60 oranında arttı. Baklava yufkası ile yapılan soğuk baklava, süt, az şeker, Antep fıstığı ve çikolata içeriyor. Tatlının üstü bitter çikolata parçaları ile kaplanıyor.

Ankarada bir usta yaptı, saatler içinde tükeniyor Siparişlere yetişemiyoruz

Ankara'da bir usta yaptı, saatler içinde tükeniyor! 'Siparişlere yetişemiyoruz'

Türk mutfağının en özel lezzetlerinden olan baklavayı yaz mevsimine uyarlayan ünlü bir tatlıcı, ürettiği soğuk baklavanın siparişine yetişemiyor.

İlk kez Diyarbakırda üretildi Ünü sınırlarını aştı

İlk kez Diyarbakır'da üretildi! Ünü sınırlarını aştı

Diyarbakır’a has patentli soğuk baklava, dünyanın dört bir yanına yayıldı. Yılda 180 ton üretiliyor, 2 milyon 400 kişi bu baklavadan tadıyor.

Diyarbakırda üretip tüm Türkiyeye gönderiyor Diyet yapanlar bile tercih edebilir

Diyarbakır'da üretip tüm Türkiye'ye gönderiyor! Diyet yapanlar bile tercih edebilir

Diyarbakır'da, sütlü Nuriye tatlısı ve güllaçtan esinlenerek yapılan soğuk baklava, Türkiye'nin dört bir yanına yayıldı. Baklavacı Mehmet Altunbay (35), soğuk baklavada daha az hamur ve şeker kullanıldığını ifade ederek, diğer tatlılara oranla çok daha hafif olan soğuk baklavanın patentini almak için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Şerbet yerine süt kullanılıyor Tadan bir daha istiyor

Şerbet yerine süt kullanılıyor! Tadan bir daha istiyor

İzmir'de 13'üncü kez kapılarını açan Travel Turkey İzmir Fuarı'nda, Diyarbakır standında tanıtılan yöreye özgü tatlılar ilgi gördü. Son yıllarda ünlenen şerbet yerine süt kullanılan 'Soğuk Baklava' ise lezzetini, tadanların damağında bıraktı.

Ankarada bir usta yaz için özel yaptı Saatler içinde tükeniyor

Ankara'da bir usta yaz için özel yaptı! Saatler içinde tükeniyor

Türk mutfağının en özel lezzetlerinden olan baklavayı yaz mevsimine uyarlayan ünlü bir tatlıcı, soğuk baklava üretti. Vatandaşların yoğun talep gösterdiği soğuk baklava, yapıldıktan sonra saatler içerisinde tükeniyor.

Ev ekmekçiliğinden vazgeçmiyoruz

Ev ekmekçiliğinden vazgeçmiyoruz!

Herkesin kendi ekmeğini pişirmesi pandeminin yükselen trendiydi. Sonra karantina gevşedi, işlere dönüldü, bazı alışkanlıklar bırakıldı… Ama biz seni unutmadık ekmek! Bugün 16 Ekim Dünya Ekmek Günü vesilesiyle evinde ekmek yapmayan kaldıysa yapabilsin, bırakanlar tekrar başlasın diye ekşi mayalı ekmekler yeniden gündemimizde...

16.10.2021Lezzetli Hayat
Adana’nın her günü festival

Adana’nın her günü festival

İlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.

Şef Ali Ronay’la tarihi çarşıda...

Şef Ali Ronay’la tarihi çarşıda...

Şeflerin sadece restoranda hangi tabakları sunduğu değil, hangi malzemeyi nereden aldığı, evinde ne pişirip yediği de merak edilir. Biz de çocukluğundan bu yana Kadıköy Çarşı’dan alışveriş ettiğini anlatan tanınmış şef Ali Ronay’la dükkânları dolaştık. Ne satın alıyor, nerede durup yemek yiyor öğrendik.

18.09.2021Lezzetli Hayat
Ay baklava tarifi: Ay baklava nasıl yapılır

Ay baklava tarifi: Ay baklava nasıl yapılır?

Ay baklavayı hiç denediniz mi? Eğer denemek isterseniz, çıtır çıtır lezzeti ile ay baklavayı çok beğeneceksiniz. Üstelik yapılışı da kolay. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Peki ay baklava nasıl yapılır? İşte ay baklava tarifi...

Şöbiyet baklava tarifi: Ev yapımı şöbiyet baklava nasıl yapılır

Şöbiyet baklava tarifi: Ev yapımı şöbiyet baklava nasıl yapılır?

Ramazan Bayramı yaklaşıyor ve birbirinden lezzetli baklava tarifleri internette aranmaya başladı. Bu aramalardan en popüler olanlarından biri de elbette şöbiyet baklava. Peki ev yapımı şöbiyet baklava nasıl yapılır? İşte, bayramlık şöbiyet baklava tarifi.

Ev baklavası tarifi: Kolay ev baklavası nasıl yapılır

Ev baklavası tarifi: Kolay ev baklavası nasıl yapılır?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala anne emeğini hatırlatan ev baklavası tarifi en çok aranan tatlılar arasında yer alıyor. Yapılışı biraz zahmetli olsa da bize bayramları hatırlatan ev baklavası, bayramda ikram etmek için hazırlıklar yapanların menüsünde baş sıralarda duruyor. Biz de kolay ev baklavası nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte kolay ev baklavası yapımı.

Muş Yemekleri - Muşda Ne Yenir Ve Neyi Meşhur Muş Mutfağı Yemeklerinin İsimleri Ve Listesi

Muş Yemekleri - Muş'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur? Muş Mutfağı Yemeklerinin İsimleri Ve Listesi

Muş ili geçmişi dönemde pek çok küçük devletin başkenti olmuştur. Bu nedenle çeşitli toplumlar ile birlikte iletişime geçmiştir. Muş ilinin sevilen yemekleri hakkında sık sık sorular sorulmaktadır. Bu soruların başında Muş Yemekleri - Muş’ta ne yenir ve neyi meşhur? Muş mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.

6.05.2021Lezizz
Rize Yemekleri - Rizede Ne Yenir Ve Neyi Meşhur Rize Mutfağı Yemeklerinin İsimleri Ve Listesi

Rize Yemekleri - Rize'de Ne Yenir Ve Neyi Meşhur? Rize Mutfağı Yemeklerinin İsimleri Ve Listesi

Rize ili ülkemizin kuzeydoğusunda yer alan ve Karadeniz'e sahili olan bir ilimizdir. Bu ilimiz gerek doğal güzellikleri gerek kültürel değerleri gerekse yöresel mutfağı bakımından çeşitlilikleri ile oldukça dikkat çekmektedir. Yıl içerisinde fazla yağış alması nedeni ile çok faydalı bitkileri ve bu bitkilerden beslenen lezzetli ete sahip yayla hayvanları Rize’nin mutfağına değer katmaktadır. ​​​​​Rize mutfağını merak edenler için Rize yemekleri nelerdir? Rize’de ne yenir ve neyi meşhur? Rize mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi sorular akla gelebilir. Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik.

6.05.2021Lezizz
Bugün iftarda ne pişirsem Ramazanın yedinci gününe özel iftar menüsü

Bugün iftarda ne pişirsem? Ramazanın yedinci gününe özel iftar menüsü

Ramazan'ın gelişiyle birlikte sevdiklerine özel lezzetler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerini titizlikle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için Ramazan'ın 7. gününe güzel enfes bir menü hazırladık. İşte 19 Nisan Pazartesi günü 'lezizz' iftar menüsü...

19.04.2021Lezizz Menüler
Kapitone Kumaş Nedir, Nasıldır Ve Terletir Mi Kapitone Kumaş Özellikleri Ve Kullanım Alanları

Kapitone Kumaş Nedir, Nasıldır Ve Terletir Mi? Kapitone Kumaş Özellikleri Ve Kullanım Alanları

Tekstil ve ev dekorasyonunda çeşitli kumaş türleri kullanılmaktadır. Kumaş çeşitleri arasında en bilinen türlerden bir tanesi de kapitone kumaşlardır. Kapitone pek çok alanda kullanılmaktadır. Kapitone kumaş nedir, nasıldır ve terletir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Şerbet yapımının detayları: Şerbet nasıl yapılır Tatlıya sıcak mı, soğuk mu dökülür

Şerbet yapımının detayları: Şerbet nasıl yapılır? Tatlıya sıcak mı, soğuk mu dökülür?

Şerbetli tatlılar Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Aynı zamanda her tatlının bir şerbet usulü vardır. Bu da şerbet tatlıya sıcak mı, soğuk mu dökülür sorusunu beraberinde getirir. Bu konuya bir açıklık getirmek ve en hafifinden bir şerbet tarifi vermek istedik. İşte, şerbet yapımının detayları…

Vedat Milor’a, bir de annemlere yemek yapmak istiyorum

Vedat Milor’a, bir de annemlere yemek yapmak istiyorum

İrlanda’da, küçük balıkçı kasabası Baltimore’da açtığı Dede isimli restoranda “Türk lezzetlerinden esintiler sunan” başarılı şef Ahmet Dede aldığı Michelin yıldızıyla gururumuz oldu. Türk yemeklerini modernize eden Dede de Türk mutfağının yanlış tanınmasına üzülüyor, “Maalesef Türk mutfağı, Avrupa’da sadece büfeden kebap alıp, içine acılı sosu basıp yenen bir yemek olarak tanınıyor” diyor.

31.01.2021Hürriyet Pazar
2021de ne yiyeceğiz, nasıl yiyeceğiz

2021'de ne yiyeceğiz, nasıl yiyeceğiz?

Pandemi nedeniyle bir yıl gibi kısa bir sürede yeme-içme kültürümüzde köklü değişiklikler oldu. Kimi gıdaları hayatımızdan çıkardık, kimilerine ağırlık verdik. Alışverişi internet üzerinden yapmaya başladık. Müdavimi olduğumuz restoranları paket paket eve taşıdık. Peki bundan sonra neler olacak? 2021’de mutfak raflarına neleri ekleyeceğiz, şefler sektörü ayakta tutmak için hangi uygulamalara yönelecek? İşin uzmanlarına sorduk.

17.01.2021Hürriyet Pazar
Ziyarete gelenler parmaklarını yiyecek

Ziyarete gelenler parmaklarını yiyecek

Nihayet bu bayramı önlemlere dikkat ederek de olsa sevdiklerimizle birlikte geçiriyoruz. Harika ikramlarda bulunmak için güzel ve biraz da farklı tarifler arıyorsanız rehberimize göz atın. Ünlü şeflerden öneriler derledik. Kimi bizimle sağlıklı çikolatanın sırrını paylaştı kimi de alışık olmadığımız, bambaşka bir kısır tarifini...

Bayrama özel baklava tarifi - Baklava şerbeti nasıl yapılır

Bayram'a özel baklava tarifi - Baklava şerbeti nasıl yapılır?

Baklava tarifi, bu Kurban Bayramı'nda da misafir ikramlarının olmazsa olmazı. Baklavasız bayram olmaz diyorsanız sizler de bayram baklavası tarifimize göz atabilirsiniz. Türk mutfağının sevilen lezzeti baklavayı fıstıklı, cevizli ve fındıklı olarak hazırlayabilirsiniz. Baklava şerbeti ise bu lezzeti yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalarından. Peki, baklava nasıl yapılır? İşte, bayram baklavası tarifi ve yapımı.

Meşhur kaymaklı baklava bu bayram da ağızları tatlandıracak

Meşhur kaymaklı baklava bu bayram da ağızları tatlandıracak

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde her bayram kadınlar tarafından evde yapılan ve damaklarda bıraktığı eşsiz tadı ile bilinen kaymaklı bayram baklavası bu bayramda da ağızları tatlandıracak.

Yazar Sonuçları

Konu baklava olunca ben bile tutucuyum!

En geleneksel tariflerin dahi değişime ihtiyacı olduğunu savunan bir şefim. Ama geliştirilen ürün, orijinalinden çok daha üstün olmalı. Benim için iyi bir baklavanın en önemli unsurlarından biri ağızda çıkardığı o çıtır çıtır sesler... Sütlü şerbetle hazırlanan soğuk baklavadan işte bu zevki almam mümkün değil...

16.10.2021

Bugün ne yapsak?

İstanbul-Balat’ın tarihi Agora 1890’ı Bodrum’a taşındı. Rum mezeleri ve Ege otlarıyla hazırlanan yemekleriyle nam salmış mekana uğrayın.

19.07.2021

Kent sakinlerinden Ankara önerileri

Odun Herif, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından, “Ankara’da yapılabilecek üç şeyi yazar mısınız? Ne yapılır bu şehirde, nereye gidilir, nerede gezilir” diye sordu. Paylaşıma çok sayıda yorum geldi. İşte önerilerden bazıları:

29.06.2021

Kitap okuyun çocuklar!

-Hiç bitmeyecek mi senin bu okuman? +Bitmeyecek. –Hiç mi? +Hiç. –Niyetin kâtip olmak mı yani? +Hayır. –Ya? +İnsan olmak. (Orhan Kemal)

22.04.2021

Tarih ve kültürün lezzetlendirdiği yemekleriyle Diyarbakır

Efsanelere konu Hevsel bahçelerinin mahsulleriyle pişen yemekler, Dağ kekiğiyle lezzetlenen etler, günün her saati ciğer... Kullanılan tek bir baharatın bile önemli olduğu, ince ayrıntılarla dolu bu mutfağın tadı damağımda kaldı gerçekten. Diyarbakır’ın heybesinde sizi şaşırtacak pek çok lezzet, kulağınıza fısıldayacak onlarca öykü var…

23.03.2020

Yeni partiler milletvekili transfer edecek mi?

Ahmet Davutoğlu adı “gelecek” olan ama kendi geçmişte kalan partisini kurdu.

16.12.2019

Gastronomi Buluşmaları Başladı!

Bursa Gastronomi Turizmi Derneği olarak düzenlediğimiz Gastronomi Buluşmaları’na Bursa’da alanında uzman gastronomi profesyonelleri, iş insanları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu önderleri, basın ve medya yöneticileri ile gastronomiye ilgi duyanlar davet edildi.

17.10.2021

Bir ada masalı: Gelincik şerbeti ve orijinal bademli kurabiye

Son yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.

1.08.2021

Kadın eli değerek değerlenen 3 işletme

Girişimci, idealist, hayatla mücadele eden kadınlara bayılıyorum. Onlara hepimizin de destek olması gerektiğine inanıyorum. Ben şahsım adına her fırsatta kadın girişimcilerle görüşüp, tecrübelerimi, fikirlerimi paylaşıyor, onlara sık sık yazılarımda yer veriyorum. Bu hafta da kurduğu işletmelerle ekonomiye katkıda bulunan, çalıştıkları yerlerde marka değerlerini yükselten harika kadınları ve ürünlerini size anlatmak istiyorum…

3.07.2021

Bayramdan bayrama

Bir milleti, diğer milletlerden ayıran en önemli unsur ‘kültürü’dür ve kültürün de temel öğesi ‘gelenekleri’dir. Türk Toplumunun gastronomi geleneklerinin de yeni nesillere aktarılması, hayatınızda onlara yer vermenizle ilişkilidir.

16.05.2021

Elazığ iftarı

Elazığ’ın ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin birikimi mutfağına da yansıyor.

11.05.2021

Zamansız tasarım, sofralar ve yemekler

Gönül Paksoy’la 1997’de TRT 2’de yaptığımız programa konuk olarak katıldığında tanışmıştık.

8.05.2021

Yemek tarihi ve tarifi

Ramazanlarda yemek çeşitleri, yalnız aşçıların değil ev kadınlarının da yaratıcılığını körükler.

13.04.2021

Ramazanda geleneksel tatlar

Bursa’da yaşayanlar bilir. Yıllar önce, her ramazan geldiğinde bir gelenek devam ettirilir; simit fırınları, simit yerine iftariyelikler çıkarırdı.

11.04.2021

Adana’yı kebap dışında tanımanın yolları

Türkiye’nin ilk ‘dijital yemek festivali’ olma özelliği taşıyan 4’üncü Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 9-11 Ekim’de gerçekleşecek. Tüm lezzet meraklıları sosyal mecradan ünlü şefleri, gastroşovları, mutfak atölyelerini, söyleşi ve panelleri izleyebilecek. Bu vesileyle hem Adana turu yapalım hem de festivale bakalım.

5.10.2020

Kurban bayramına özel beslenme önerileri ve bayram sonrası detoks

Bayram tatilinde kilo almamak için bayram esnasında ve bayram öncesi beslenmenize dikkat etmeli, yemeklerde porsiyon kontrolünü sağlamalısınız.

22.07.2020