Fermente besinler daha sağlam bağışıklık sistemimiz için olmazsa olmazlarımız arasında. Bağırsak bariyerimizi güçlendirmek için; ev turşusu, ev sirkesi, kvas, kombu çayı, sauerkraut, yoğurt, kefir gibi fermente besinleri bolca tüketmeliyiz. Peki fermente besinlerin gözdesi olan Alman lahana turşusu olarak bilinen sauerkraut nedir, faydaları nelerdir? Sauerkraut nasıl yapılır?
#Lahana TurşusuDünya artık içine doğduğumuz gibi değil. Sınırsız açgözlülükle birçok şeyin sonunu getirdik. Ama biraz da bu sayede yepyeni alanlar keşfettik. Rotayı tam gaz veganlığa çeviren beslenme âlemleri, bu felsefe etrafında çok yaratıcı şeyler söylüyor. Etin yerini sebzeler, inek sütünün yerini bitkisel sütler, şekerin yerini meyveler alıyor. Bin yıllık lahana, karnabahar, nohut bambaşka kılıklara bürünüyor. Alışverişe ya da restorana gittiğinizde zamanın gerisinde kalmamanız için sözlüğünüzü hazırladık. Ç. BEGÜM SOYDEMİR/bsoydemir@hurriyet.com.tr
#Veganlık