Yine kültür-sanat etkinlikleriyle dopdolu bir haftaya giriyoruz. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Galataport’un açılmasıyla birlikte özellikle İstanbul hareketli günler yaşıyor. Bu hafta opera izleyebiliriz, pop, caz, rap ya da rock konserine gidebiliriz. ‘Aida’ temsili ve etnik cazın yıldızı Hindi Zahra’nın konseri AKM’de. MSA’da da veganlara özel pastacılık atölyesi var.
#OperaMardinli bir ailenin kızı olan şef Selen Mağzalcıoğlu, Süryani lezzetlerini yeniden yorumladığı restoranıyla ‘Gourmand Table Chef Restaurant’ ödülüne layık görüldü. New York’ta restoran açmaya hazırlanan Mağzalcıoğlu, önümüzdeki yıl Michelin Yıldızı bekliyor.
#Selen MağzalcıoğluDoğu Karadeniz denince akla gelen yerleri bir tarafa bırakalım. Şimdi farklı bir yere yolculuk yapacağız. Adı duyulan ama turistik olarak pek ziyaret edilmeyen Hemşin, yaylalarından şelalelerine, konaklarından çay bahçelerine zengin doğal kaynaklara ve kültüre sahip.
#HürriyetLösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) bağlı lösemili çocukların annelerinin ve kanser hastası yetişkinlerin ürettiği yeni yıl ürünleri LSV Dükkan’da satışa sunuldu. Peki LSV Dükkan’da neler var? Elde edilen gelirle neler yapılıyor? Hürriyet Ankara, merak edilenleri Lösemili Çocuklar Vakfı yetkililerine sordu.
#Ayça Gözde ÇETİNSizlere geçen hafta yaptıkları başarılı işlerle ekonomiye katkıda bulunan 6 kadın girişimciden bahsetmiştim. Bir çok kişiden özellikle de erkek okuyucularımdan teşekkür mesajı attım. Bu mesajlar ve kadınlara verilen destek beni oldukça mutlu etti. Bu hafta ise sizlere “ev yapımı” çikolata ve pasta yaparak evlerine katkıda bulan 4 pasta ustasından bahsedeceğim. İjlal, Selda, Merve ve Melek Hanım pandemiyi fırsata çevirenlerden. Pastanelerin kapalı olmasını fırsat bilen ve Instagram’dan satış yapan 4 kadın, bu dönem siparişlere yetişemediklerini söylüyor. Dışarıda pasta ve çikolata yapan bir çok işletmenin katkı maddesi kullandığını bunun da özellikle çocuklar için zararlı olduğunu söyleyen 4 girişimci, artık evde yapılan ürünlerin tercih edildiğini ifade ediyor.
#PastaÖzel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) tarafından yürütülen Meslek Koçları Projesi, birçok gence profesyonel dünyanın kapılarını açıyor. Bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘Meslek Koçları Projesi’ ile geleceğin profesyonel aşçı ve pastacıları yetiştiriliyor.
#Özel Sektör Gönüllüleri DerneğiEvlerinde ya da atölyelerinde ürettikleri özel ürünleri fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram aracılığıyla satışa sunarak ticarete atılan kadınların sayısı her geçen yıl artıyor. Kadın girişimciler, çikolatadan pastaya, kozmetikten organik ürüne, ayakkabıdan giyime, dekoratif ürünlerden oyuncağa el emeği göz nuru birçok ürünü Instagram'da sermayeye ve reklama ihtiyaç duymadan satışa sunabiliyor.
#E-TicareMutfağa gireceğinizde hâlâ annenizin tariflerini mi kullanıyorsunuz? Ne diyeyim, şanslısınız: Demek anneniz çok iyi sushi, risotto ve çikolata yapıyor ve uluslararası geçerli diploma veriyor. Biz daha orta sınıf, sıradan Türkler içinse bu işin kursları, okulları hatta artık akademileri var. İşte en bilinenleri ve daha fazlası.