Opera tutkunları AKM’ye, veganlar MSA’ya…

Güncelleme Tarihi:

Opera tutkunları AKM’ye, veganlar MSA’ya…
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2021 07:00

Yine kültür-sanat etkinlikleriyle dopdolu bir haftaya giriyoruz. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Galataport’un açılmasıyla birlikte özellikle İstanbul hareketli günler yaşıyor. Bu hafta opera izleyebiliriz, pop, caz, rap ya da rock konserine gidebiliriz. ‘Aida’ temsili ve etnik cazın yıldızı Hindi Zahra’nın konseri AKM’de. MSA’da da veganlara özel pastacılık atölyesi var.

Haberin Devamı

SERGÄ°

- Yapı Kredi bomontiada, 30 Kasım’a kadar çağdaş sanatçı Emre Yusufi’nin solo sergisi ‘Harmony of Contrast’a ev sahipliği yapıyor. Cue Art Space tarafından GROHE Türkiye’nin desteğiyle gerçekleştirilen sergide izleyiciler sanatçının heykel, dijital ve NFT formatındaki son dönem çalışmalarını görme fırsatı bulacak.

- Dirimart, Komet’in 80’inci yaşını, sanatçının 2 yıldır üzerinde çalıştığı resimlerle kutluyor. ‘Resim Sergisi’ başlıklı sergide Komet’in figüratif resimleriyle Alto-Modern yapıtları bir arada görülebiliyor.  11 Kasım Çarşamba günü açılacak sergiyi 12 Aralık’a kadar Dolapdere’deki Dirimart’ta ziyaret edebilirsiniz.

- Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Yeniden-Çağdaş Sanat Sergisi’, Beyoğlu ve çevresindeki galeriler tarafından temsil edilen son dönemin genç ve yükselen sanatçılarının eserlerini bir araya getiriyor. Sergi, 28 Kasım tarihine kadar AKM Galeri’de görülebilir.

Haberin Devamı

Opera tutkunları AKM’ye, veganlar MSA’ya…
‘Alem-i Mülk’,
Bilal Hakan Karakaya, 2019
(Yeniden-Çağdaş Sanat Sergisi’nden)

KONSER

- Dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer, 12 Kasım Cuma akşamı AKM’de konser verecek. Saat 18.00’de başlayacak etkinliğin bilet fiyatı 95-195 lira.

- İş Sanat, 22’nci sezonunu Rengim Gökmen yönetimindeki İstanbul Ensemble orkestrasının konseriyle açıyor. Viyolonsel sanatçısı Istvan Vardai’nin solist olarak bulunacağı konserde Rossini, Elgar ve Beethoven’ın eserleri seslendirilecek. 12 Kasım Cuma günü saat 20.30’da Maximum Uniq Hall’da gerçekleşecek açılış konserinin bilet fiyatı 23.50 (öğrenci)- 220 lira.

- Ceza, bugün Ankara Milyon Performance Hall’da sahneye çıkacak. Saat 21.00’de başlayacak konserin bilet fiyatı 77- 99 lira. 12 Kasım Cuma günü ise Athena aynı sahnede olacak. Konserin bilet fiyatı 99-121 lira.

- Gülşen, bugün saat 21.00’de Jolly Joker Vadistanbul sahnesinde sevilen şarkılarını söyleyecek. Bilet fiyatı en düşük 226, en yüksek 452 lira.

Haberin Devamı

Opera tutkunları AKM’ye, veganlar MSA’ya…

- Son dönemin popüler ismi Zeynep Bastık, 12 Kasım Cuma günü saat 21.00’de Jolly Joker Vadistanbul’da bu kez akustik konser verecek. Bilet fiyatı 226-452 lira arasında değişiyor.

- Bülent Ortaçgil ve Hüsnü Arıkan bugün saat 20.30’da Aqua Florya Hayal Kahvesi’nde sevenleriyle buluşacak. Bilet fiyatı 132 lira.

- Türkiye’de de çok sevilen, etnik cazın baÅŸarılı ismiÂHindi Zahra, 11 Kasım PerÅŸembe günü Atatürk Kültür Merkezi, tiyatro salonunda konser verecek. Saat 20.30’da baÅŸlayacak konserin bilet fiyatı 145-345 lira.

BALE

- İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 11 Kasım Perşembe günü Çaykovski’nin ünlü eseri ‘Kuğu Gölü Balesi’ni Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneleyecek. Saat 20.00’de başlayacak temsilin bilet fiyatı 70- 140 lira.

Haberin Devamı

Opera tutkunları AKM’ye, veganlar MSA’ya…

OPERA

- Giuseppe Verdi’nin eseri ‘Aida’, Ankara, İstanbul ve Antalya Devlet Opera ve Balesi müdürlükleri ortak yapımı olarak Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. 7 ve 8 Kasım olmak üzere iki gün üst üste sahnelenecek gösteri saat 20.00’de başlayacak. Bilet fiyatı 100-200 lira.

Opera tutkunları AKM’ye, veganlar MSA’ya…

STAND UP

- ‘Mesut Süre ile İlişki Testi’, yarın saat 18.00’de Watergarden Performans Merkezi Sahnesi’nde. Bilet fiyatı 56.50-134.50 lira.

Opera tutkunları AKM’ye, veganlar MSA’ya…

ATÖLYE

 

- ‘Öfkeli Örümcek Rıza’ kitabının yazar ve çizerleri, 9 Kasım Salı günü çocuklara yazar-çizer-yayınevi üçgeninde bir kitabın nasıl ortaya çıktığını, taslaktan kitaba giden aşamaları uygulamalı olarak öğretecekler. AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde saat 14.00’te gerçekleşecek atölye çalışmasına katılım ücretsiz.

Haberin Devamı

- Mutfak Sanatları Akademisi yumurta, süt ve tereyağını hayatından çıkarmak isteyenler için ‘Vegan Pastacılık’ eğitimi veriyor. Vişne ve cevizli vegan brownie, keten tohumlu ve yerfıstığı ezmeli vegan kurabiye, kuru üzüm ve cevizli, tarçınlı roll yapımının öğretileceği atölyeye katılım ücreti 450 lira.

Opera tutkunları AKM’ye, veganlar MSA’ya…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!