Brokoli ve karnabahar lahanagiller ailesinin iki farklı türü. Sağlığımız için önemli vitaminler, mineraller ve fitokimyasal bileşikler içeren lahanagilleri doğanın gücü yapan en önemli özelliği ise kayda değer miktarda sülforafan içermesi.
#Brokoli Nasıl TüketilmeliGünümüzde her türlü meyve ve sebzeyi, mevsimi olmasa da pazarlarda ya da marketlerde bulabiliyoruz. Ancak bu lüksün bedelini sağlığınızla ödediğinizi bilmelisiniz. Çünkü mevsim dışı üretimde çok daha fazla tarım ilacı kullanılıyor. Böylece aldığınız her ürün, sofralarınızı zehirleyerek, sağlığınızı yavaş yavaş bozuyor. Bundan kurtulmanın ise tek bir yolu var. O da mevsimsel beslenmek…
#Buğra BuyrukçuKimilerinin bayılarak yediği, kimilerinin ise hiç sevmediği brokolinin sağlığa sayısız faydası olduğunu biliyor muydunuz? Çiğ, haşlanarak, yemeği yapılarak ya da salata olarak tüketilen bu ağaç şeklinde sebze beyinden karaciğere, kalpten kemiklere karşı vücudumuzun her bölgesini ayrı ayrı koruyor. İşte brokolinin bilinmeyen faydaları...
#Antioksidan