TSK tayinleri 2022 ne zaman açıklanacak? Gözler TSK Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı tayin sonuçlarında!

Güncelleme Tarihi:

TSK tayinleri 2022 ne zaman açıklanacak Gözler TSK Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı tayin sonuçlarında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 07:38

TSK tayin sonuçları 2022'nin ne zaman açıklanacağı gündemde yer almaya devam ediyor. Jandarma genel atamaları ile Emniyet Genel Müdürlüğü polis tayinlerinin açıklanmasıyla gözler TSK tayinlerine çevrildi. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kara Kuvvetleri uzman çavuş, subay, astsubay, rütbelerindeki personeller, atamaların açıklanacağı Resmi Gazete duyurusuna odaklandı. TSK atama kararnamesi ile tayin sonuçları listesi Resmi Gazete'de ilan ediliyor. Peki, TSK tayin sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

TSK atama kararnamesi ile 2022 atama listesi için gözler Resmi Gazete'den gelecek duyuruya çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarıyla Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı atama kararları ve yer değiştirmeleri ilan edilecek. TSK personelleri, Uzman çavuş, subay, astsubay tayin sonuçları ile yeni görev yerlerini ilgili ilanda yayımlanan isim listesi ile öğrenebilecekler. AncakTSK tayin ve atamaları hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

TSK TAYİNLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TSK tayinleri her yıl bahar aylarının sonunda belirlenip haziran ayı içerisinde netlik kazanıyor. Bu yıl ise henüz takvim konusunda bir açıklama gelmiş değil. TSK tayinleri hakkında ilerleyen haftalarda açıklama gelmesi ön görülüyor.

Haberin Devamı

GEÇEN YIL AĞUSTOSTA AÇIKLANMIŞTI

Geçtiğimiz sene TSK atama kararnamesi ile "general atamaları 2021 listesi" 25 Ağustos 2021 tarihinde ilan edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarıyla Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından 141 general ve amiralin görev yerleri değiştirilmişti. Kararla Kara Kuvvetleri Komutanlığından 85 general, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 26 amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 30 generalin ataması yapılmıştı.

JANDARMA TAYİN VE ATAMALARI BELLİ OLDU

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun onayı ile Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, 27 bin 283 personeli kapsayan genel atamalar belli oldu.
2022 yılı genel atamaları kapsamında; 1’inci, 2’inci, 3’üncü, 4’üncü ve 5’inci hizmet bölgelerinde görevli subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlardan hizmet süresini tamamlayan ve sıralı hizmet bölgelerine atama tebligatı alan personelin yeni görev yerleri belirlendi.

Atamalar, görevli olduğu 1’inci, 2’inci, 3'üncü sıralı hizmet bölgelerinde (batıda) ve 4’üncü ile 5’inci (doğuda) derece hizmet bölgelerinde, hizmet süresini tamamlayarak atama tercih hakkı kazanan personel ve temdit başvurusunda bulunan personel ile öncelikli sıralı hizmet bölgesine atanma isteğinde bulunan personelin tercihleri göz önüne alınarak gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Atama takvimine uygun olarak yürütülen genel atamalar, batıdan-batıya, batıdan-doğuya ve doğudan-batıya şeklinde 5 bölge kriteri esas alınarak belirlendi.

BAKMADAN GEÇME!