Öğretmen atama takvimi hakkında Bakan Özer’den açıklama! 2022 Öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen atama takvimi hakkında Bakan Özer’den açıklama 2022 Öğretmen ataması ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 09:33

Öğretmen ataması ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer, ‘Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız.’ açıklamasını yapmıştı. Bakan Özer konu ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Peki, öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Öğretmen atamasının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Öğretmen atamaları belirli tarihlerde gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘Öğretmenlerimiz müsterih olsunlar, öğretmen atamaları devam edecek. İstanbul'a ağırlık verdik. Atamaların yüzde 50'sini İstanbul'a vereceğiz. Atanacak öğretmenlerin yüzde 50'si İstanbul'a atanacak.’ dedi.

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer şu açıklamayı yaptı:

Son 19 yılda eğitim sistemine en fazla öğretmen ataması yapan iktidar bu iktidar. 500 bin öğretmen varken bu öğretmenlerin yüzde 40'ı kadınken, bugün bu oran arttı, kadın öğretmen sayısı da arttı, yüzde 59. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltamadığınız zaman kalite düşer.

Eğitim sistemindeki öğretmenlerin yüzde 75'ini son 19 yılda atadık. Öğretmenlerimiz müsterih olsunlar, öğretmen atamaları devam edecek. İstanbul'a ağırlık verdik. Atamaların yüzde 50'sini İstanbul'a vereceğiz. Atanacak öğretmenlerin yüzde 50'si İstanbul'a atanacak. İstanbul'a ağırlık verdik. Öğretmen ataması olacak. Ama takvimini tüm hazırlıklar bittiğinde sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak. 2022-23 öğretim yılına atanacak öğretmenleri yetiştireceğiz.

BAKMADAN GEÇME!