'TC'nin genleriyle oynama'

Güncelleme Tarihi:

TCnin genleriyle oynama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 00:13

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın Suriyelilere vatandaşlık açıklaması Ankara’yı hareketlendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu adımın insani bir yaklaşımla değil, AK Parti’nin çıkarına göre atıldığını savundu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın sözlerini Hürriyet’e değerlendirdi:

Haberin Devamı

“Bu çok ciddi bir konu. Cumhurbaşkanı’nın ayak üstü açıklamaları ile geçiştirilecek bir konu değil. Türkiye’nin ne kadar kötü yönetildiğini gösteren bir açıklama aynı zamanda. Profesörleri, sanatçıları, sporcuları, girişimcileri almalarına itiraz etmem. Ancak Cumhurbaşkanı, ‘Kim talep ederse’ diyor. Daha şimdiden gettolar oluşmuş. 3 milyon insanı nasıl sindireceksin? Esnafa sorsunlar, istiyor mu?


İşin ahlaki boyutu neydi? Canlarını kurtarmak için gelen insanlara kucak açmaktı. Açtık. Suriye’de dönüp kendi ülkelerinde yaşamalarını sağlayacak bir çözüme çaba harcamak varken ‘ben alırım’ demek nasıl izah edilebilir? Onların kafasının arkasında kendi çıkarları vardır. Başkanlık için yeni oy kazanma planı var. Erdoğan’ın söylemi, Suriyelileri kendi çıkarları için bir sömürü aracı olarak görme üzerine. Avrupa 500 kişi alırken kılı kırk yarıyor, siz ‘Hepsini alalım’ diyorsunuz. AB liderleri bu kararı alkışlarlar. Olayın bir boyutu da güvenlik. 70 ilinden IŞİD’e katılım olan bir ülke oldu Türkiye ve terör örgütü mensupları da Suriyelilerle birlikte sızıyor. Pasaportu verdiğiniz adamlar Türkiye’de ve başka ülkelerde terör estirince ne olacak?” / Deniz ZEYREK / ANKARA

'DEMOGRAFİK DEĞİŞİKLİK'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: “Sığınmacılara vatandaşlık kabulu ülkenin demografik etnik yapısını değiştirme yönünde ciddi etkilere yol açar. 3 milyon sığınmacı var. Bu şu ana kadar Türkiye üzerinde meydana gelen sosyal, demografik ve ekonomik sıkıntıların artması demektir. Bugün vatandaşlık konusundaki kabul, Cumhuriyet’in kuruluş değerlerini de değiştirme anlamına gelir. Daha da önemlisi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin genleriyle oynama anlamına gelir. Ülkenin geleceği açısından sakıncalı. Diğer taraftan sığınmacıların bu şekliyle kabulu siyasi sebeplerle yapılıyor olabilir, bu fevkalade yanlıştır. Tekrar düşünülmesi gerekir.” 

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel: “Türkiye’deki demografik değişikliğin ön adımını atmaya çalışıyorlar. Suriyelilerin, Kürtler ve Alevilerin yaşadıkları bölgelere yerleştirileceğine dair bilgiler geliyor.”




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!