SSK emeklilik yaşı hesaplama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

SSK emeklilik yaşı hesaplama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2015 17:10

Emeklilik yaşı sorgulama işlemleri ile birlikte ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Bağlı olduğunuz kuruma ait emeklilik yaşı hesaplama uygulamasından emeklilik yaşınızı detaylarıyla birlikte öğrenebilirsiniz

Haberin Devamı


Çalışma hayatı sürdüren vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini merak etmektedirler. Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek bazı sigorta bilgileri ve kimlik bilgileri ile ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmekteydiler; ancak şimdi SGK’nın ne zaman emekli olurum uygulamasıyla emeklilik yaşınızı internet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz.

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İŞLEMİNİ NASIL YAPABİLİRİM?

SSK emekli yaşı hesaplama için öncelikle 'emeklilik yaşı hesaplama' uygulaması sayfasını ziyaret etmemiz gerekiyor.

Önünüze SGK’nın resmi sitesinde hazır olarak verilmiş sayfaya öncelikle cinsiyetinizi giriniz. Cinsiyetiniz emeklilik yaşınız için önemlidir. Çünkü bay ve bayanlar için emeklilik şartları değişmektedir. Daha sonra doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak giriniz.

Ardından hizmete başlama tarihinizi yine gün, ay ve yıl olarak giriniz. Yalnız stajlık ve çıraklık dönemi çalışmanız hizmete başlama tarihinize dahil değildir. Bunu dikkate alarak girmelisiniz. Son olarak da prim ödeme gün sayınızı giriniz.

Girdiğiniz bilgilerin doğru olduğundan emin olduktan sonra “GÖNDER” butonuna tıklayarak SSK emeklilik yaşı hesaplama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!