Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem! Çorum Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri, Ankara'da hissedildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2024 18:20

AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremle ilgili, "valimiz, AFAD il müdürlüğümüz ve belediyelerimiz saha taraması başladı. Köy köy mahalle mahalle tarama yapıyorlar. Şu ana kadar 211 ihbar geldi. Her bir ihbarla arkadaşlarımız uğraşıyor. Yaralanma ve can kaybı yok" ifadelerini kullandı. AFAD'dan yapılan açıklamada ise "An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir" denildi. Öte yandan Tokat’ta meydana gelen deprem nedeniyle il genelinde okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Haberin Devamı

AFAD'dan yapılan açıklamada, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.99 kilometre derinliğinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Sarsıntı Çorum Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri, Ankara ve Kırşehir'den de hissedildi.

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 21.45’te 4 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi.

BAKAN YERLİKAYA: CAN KAYBI VE YARALI YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CNN Türk canlı yayınında depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Depremin akabinde valimiz, AFAD il müdürlüğümüz ve belediyelerimiz saha taraması başladı. Köy köy mahalle mahalle tarama yapıyorlar. Şu ana kadar 211 ihbar geldi. Her bir ihbarla arkadaşlarımız uğraşıyor. Yaralanma ve can kaybı yok. Sulusaray'da 2 cami minaresinde hasar olduğu ve metruk yerlerde az sayıda yıkıntı olduğu, Kadışehir'de kullanılmayan bir evin yıkıldığı elimizdeki bilgiler. AFAD başkanımız oraya geçiyor. AFAD'dan sorumlu bakan yardımcımız da oraya gidiyor. Tekrar ediyorum can kaybı yok. Yaralanmayla ilgili gelen bir ihbar yok" dedi.

TOKAT'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada, deprem dolayısıyla il genelinde okullarda Cuma günü eğitim ve öğretime ara verildiği duyuruldu. Öte yandan evlerine girmekte çekinen vatandaşların spor salonlarında misafir edileceği belirtildi.

Haberin Devamı

BAKAN KOCA: DEPREMDEN BİR KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremden bir kişinin etkilendiğini açıkladı. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Tokat Sulusaray İlçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde; Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir. Tokat’ın Sulusaray İlçesinde bir ev ve bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat’ın Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Yozgat İli Gümüşsuyu Köyünde bir ev, Yelken Köyünde bir ev, Elmalıçiftliği Köyünde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat ilinden 15 ambulans, 3 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Yozgat İlinden 5 ambulans, 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Sivas İlinden 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı bölgeye görevlendirilmiştir. Depremi hisseden vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun. Allah ülkemizi felaketlerden korusun.

Son dakika: Tokatta 5.6 büyüklüğünde deprem Çorum Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri, Ankarada hissedildi


TOKAT VALİSİ HATİPOĞLU: OLUMSUZ İHBAR YOK

Haberin Devamı

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Bir kaç minarenin yıkıldığına dair bir duyum aldık. AFAD ekiplerimiz intikal halinde. Panik durumlar söz konusu. Tabii biz onların üstesinden geleceğiz. Şuan yaralı olarak intikal eden bir şey yok. Birkaç köyümüzle ilgili bazı eski mekanların yıkıldığına dair duyumlar aldık ve teyit edeceğiz. Bunun dışında herhangi bir olumsuz ihbar yok. AFAD ekipleri çalışmaya başladı" dedi.

BAŞKAN YAZICIOĞLU: BUĞDAYLI KÖYÜNDE BAZI EVLERDE HASAR VAR

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, Buğdaylı köyünde bazı evlerin hasar gördüğünü belirterek, "Dün akşam da deprem olmuştu. Orada bir hasar söz konusu değildi. Vatandaşlarımız panik yapıp sokağa çıkmıştı sadece. Bugün de bir deprem geldi. Buğdaylı köyünde bazı evlerde bir hasarın söz konusu olduğu ve farklı camilerde minarenin yıkıldığına dair bilgiler geldi. Teyit edeceğiz. Kriz merkezindeyiz ve olayı yakından takip ediyoruz. Merkezimizde bir problem yok. Gelen bilgiler vatandaşlarımızla alakalı bir yaralanmanın ya da can kaybının olmadığı yönde. Bilgiler geldikçe paylaşacağız. Tokat Merkez'de de hissedildi. İlk aldığım bilgilere göre Merkez'de bir sıkıntı yok. Kriz merkezindeyiz süreç yakından takip ediyoruz vatandaşlarımız merak etmesin" ifadelerini kullandı. 

Son dakika: Tokatta 5.6 büyüklüğünde deprem Çorum Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri, Ankarada hissedildi

Haberin Devamı

AFAD: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir. An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

ÖZHASEKİ: UHTE EKİPLERİMİZ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Merkez üssü Tokat’ın Sulusaray ilçesi olan ve çevre illerde de hissedilen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından ekiplerimiz, AFAD koordinasyonunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bakan Yardımcımız Refik Tuzcuoğlu ve Yapı İşleri Genel Müdürümüz Banu Aslan koordinasyonunda; depremin hissedildiği tüm illerimizde hasar tespitini gerçekleştirmek amacıyla Ankara, Samsun, Ordu, Sinop ve Giresun İl Müdürlüklerimizden Ulusal Hasar Tespit Ekiplerimizi (UHTE) depremden etkilenen illerimize görevlendirdik. İlgili birimlerimizin ve ekiplerimizin sahadaki çalışmalarını anbean yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, özellikle hasarlı binalara girilmemesini istirham ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MARALOĞLU: 4 ÜZERİNDE SULUSARAY MERKEZLİ 5 DEPREM OLDU

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu basın mensuplarına yaptığı açıklama esnasında ise artçı deprem yaşandı. Karaloğlu açıklamasında, "Dün saat 01.06’da 4.7 ile Tokat Sulusaray Merkezli deprem faaliyeti başlamıştı. Sonra 02.36’da 4.1 akşam üzeri 18.11’de 5.6, 21.43’de 4, 22.31 4.4 olmak üzere 4 üzerinde Sulusaray merkezli 5 deprem meydana geldi ve 41’de artçı oldu. Ben hem Tokat’ta hem Yozgat’ta etkilenen bütün vatandaşlarımıza, şehirlerimize, ilçelerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Rabbim beterinden korusun, muhafaza etsin diye de dua ediyoruz. En büyük tesellimiz şu ana kadar herhangi bir yaralımız, herhangi bir can kaybımız yok. Arkadaşlarımız, ekiplerimiz şu anda sahada. Köylerin tamamı tarandı. Tokat’ta 3 ilçe, Yozgat tarafında Kadişehri, Çekerek ve Aydıncık olmak üzere 3 ilçede etkilenen bütün köylerimiz şu anda taranmış durumda ve şu ana kadar Tokat’ta 112 Acil Çağrı Merkezine 576 vatandaşımızın ihbarı var. Yozgat ilimizde de 250 deprem kaynaklı vatandaşımızın ihbarı var ve bütün ihbarlara da arkadaşlarımız cevap verdiler, İncelemelerini tamamladılar. Şu ana kadar yapmış olduğumuz ön incelemeler sonunda Tokat ilimizde 3 ilçe, 30 köyde 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve 1 fırında hasarlar var. Bunlar yıkık değil hasarlar var. Yarın, gün ışımasıyla beraber hasar tespit çalışmalarına başlayacağız. Ekipler dolaştıktan sonra hasarların oranları ortaya çıkacak. Az hasar, orta hasar veya ağır hasar durumlarını tespit etmiş olacağız. Yozgat ilimizde ise bir ilçede 7 köy, 94 konutta 4 camide ve 3 ahırda şu anda ön hasar tespitlerimiz var. Yozgat ilimizde de yine Sayın Valimiz ekiplerini de hazır hale getirdi. İnşallah yarın gün ışımasıyla beraber orada da kesin hasar tespit çalışmalarına başlayacağız" dedi.

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!