Son dakika: Meteoroloji'de İstanbul ile Kocaeli için hava durumu uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Meteorolojide İstanbul ile Kocaeli için hava durumu uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2021 09:53

Meteoroloji'den alınan son dakika bilgisine göre, Marmara Bölgesi'nde, İstanbul ve Kocaeli çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı, Sakarya'nın kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

Sabah ve öğle saatlerinde, İstanbul ve Kocaeli çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı, Sakarya'nın kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Bölgedeki sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

PROF. DR. ŞEN'DEN SICAKLIK UYARISI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'İstanbul’da en fazla sıcaklık 35-36 derece, İzmir’de 37 derece olabilir.' dedi. Şen'in son hava durumu değerlendirmesi şu şekilde:

Baktığımız zaman sıcak hava dalgası Arap Yarımadasından geliyor. İstanbul 40 derece olmaz, hissedilen sıcaklık soyut bir kavramdır. Marmara, Ege bölgesinde 3-4 derecelik daha fazla hissedilen sıcaklık olacaktır.

Haberin Devamı

İstanbul’da en fazla sıcaklık 35-36 derece, İzmir’de 37 derece olabilir. Bu hafta sonu 35 belki 36 dereceyi görebilir. Dünyada aşırı sıcaklar doğal afet sayılıyor artık. Şimdiden herkes kendisi için bir ağaç gölgesi ayarlasın. Önümüzdeki hafta sonuna kadar sıcaklık sürecek.

Son dakika: Meteorolojide İstanbul ile Kocaeli için hava durumu uyarısı

ERZURUM, ERZİNCAN, KARS, AĞRI, ARDAHAN VE IĞDIR'DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK BEKLENİYOR

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri ise yer yer çok bulutlu olacak.

Öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak etkisini gösterecek.

Sıcaklığın mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Iğdır'da 34, Erzincan ve Ağrı'da 31, Kars'ta 26, Erzurum'da 25, Ardahan'da 22 derece olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Gece en düşük hava sıcaklığı ise Ardahan'da 10, Kars'ta 12, Ağrı ve Erzurum'da 15, Erzincan'da 19, Iğdır'da 20 derece kaydedildi.

Ülke genelinde beklenen hava durumunu gösteren tabo ise şu şekilde:

Son dakika: Meteorolojide İstanbul ile Kocaeli için hava durumu uyarısı

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!