Son dakika: Antalya Manavgat'taki yangından kahreden haber! 2 işçi hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2021 15:23

Antalya yangınından gelen son dakika haberi yürekleri bir kez daha dağladı. Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangını söndürme çalışmasına katılan 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı, yaralı 2 işçi tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Gebece Mahallesi Beloluk mevkisinde söndürme çalışmaları sırasında arazözün yandığı bilgisi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Bölgede yapılan araştırma sonucu 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı, yaralı 2 işçi Manavgat Devlet Hastanesine kaldırıldı.

CNN TÜRK muhabiri Ceylan Sever, Manavgat'taki son durumu böyle aktardı...

Manavgat yangınının 72'inci saatindeyiz. Can siperane çalışıyor diyorduk ekipler her seferinde yangına müdahale etmek için... 4 ayrı noktada başlamıştı yangın ve büyük bir alana yayılmıştı. Türkiye tarihinin belki de en büyük yangını deniyordu, 3 kişinin hayatını kaybettiğini söylemiştik. Yaralılar vardı ancak acı bir haber vermek zorundayız. 4 işçinin bulunduğu arazöz devrildi yangına müdahale ettikleri sırada... Arazöz alevler arasında kaldı, 4 görevli vardı, 2'si yaralı olarak arazözden çıkarıldı ve Manavgat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.

Haberin Devamı

Yaralı kurtulanların arasında araç sürücüsü Niyazi İskarca ve yangın işçisi Ali Hüseyin Karakaya vardı. İlk müdahale 112 tarafından yapıldı. 2 görevli daha vardı, onlara ulaşılamamıştı. 2 yangın kahramana ulaşılamadı ve bugün itibariyle acı bir haber veriyoruz. Erdal Tolka ve Yaşar Cinbaş'ın yanan arazöz içinde cansız bedenleri bulundu.

 YANAN ARAZÖZDEN ÇIKAMAMIŞLAR

Manavgat'ın Gebece Mahallesi Gülen Dağı Beloluk mevkisinde, dün öğleden sonra kuvvetlenen yangına müdahalede bulunulan arazöz devrilerek, alevler arasında kaldı. Arazöz sürücüsü Niyazi İskarca ve yangın işçisi Ali Hüseyin Karakaya, yaralı olarak araçtan çıkıp, uzaklaştı. Orman işçileri Erol Tolka ve Yaşar Cinbaş ise yanan arazözden çıkamadı. Yaralı ilçiler, bölgeye gelen sağlık ekibi tarafından yapılan müdahalenin ardından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Gece boyu bölgede yapılan arama çalışmalarına AKUT ekibi de destek verdi. Orman işçileri Erol Tokla ve Yaşar Cinbaş'ın, Beloluk mevkisinde yanan arazözdeki cansız bedenlerine ise sabah saatlerinde ulaşıldı. İşçilerin cansız bedenleri, Manavgat Devlet Hastanesi morguna konulacak.

Haberin Devamı

MANAVGAT'TAKİ YANGINDA İKİ MAHALLENİN SAKİNLERİNDEN EVLERİNİ BOŞALTMALARI İSTENDİ

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangını nedeniyle iki mahallenin sakinlerine dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.

İlçede 28 Temmuz'da öğle saatlerinde 4 farklı noktada çıkan ve 3 gündür geniş bir alana yayılan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Rüzgarın etkisiyle zorlukla sürdürülen çalışmalarda ekipler, yoğun şekilde mücadelesini sürdürüyor.

Ormanlık alandaki yangın, ilçedeki Çardak ve Kaçarlar mahallelerindeki yerleşim alanlarını tehdit etmeye başladı. Bunun üzerine görevliler, mahalle sakinlerinin teyakkuzda olmalarını ve evlerini boşaltmalarını istedi.

Haberin Devamı

Bazı vatandaşlar, eşyalarını ve hayvanlarını alarak bölgeden uzaklaşmaya başladı. Bazı bölge sakinleri ise gözyaşlarıyla yanan alanları izliyor.

Ayrıca ekipler, söndürme çalışmalarında ağır taşıtların ve iş makinelerin yanan alanlara rahat şekilde müdahale edebilmesi için yol kenarlarına araç park edilmemesi yönünde de uyarılarda bulunuyor.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!