Son dakika... İstanbul'da kar yağışı başladı! Meteoroloji uyardı... İstanbul'da kar kaç gün sürecek?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2022 13:52

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da yeniden kar önlemleri alındı. İstanbul'da beklenen kar yağışı bazı bölgelerde aralıklarla etkili oluyor. Vali Yerlikaya, cuma günü 17:30'dan itibaren de motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini açıkladı. Vali Yerlikaya ayrıca Meteoroloji'nin cumartesi günü 'turuncu alarm' verdiğini duyurdu. Meteoroloji yeni hava durumu raporunda kar yağışının kaç gün süreceğini de duyurdu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yağışın en yoğun olacağı günü açıkladı. İşte 19 Mart cumartesi günü hava durumu...

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA ARALIKLARLA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

İstanbul'da bazı bölgelerde kar yağmaya başladı. Meteorolojinin açıklamasının ardından beklenen kar yağışı başladı. İstanbul'un bazı gölgelerinde kar aralıklarla etkisini gösteriyor. İstanbul'da bugün okulların tatil edildiği dün akşam duyurulmuştu. 

E-5'TE GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞTÜ

Akşam saatlerinde de tipi şeklinde etkili olan kar yağışı sürücülere ve vatandaşlara zaman zaman zor anlar yaşattı. E-5 karayolunda kısa süreli görüş mesafesinin düşmesiyle birlikte sürücüler yavaş bir şekilde ilerledi. Yağış nedeniyle karayolunun bazı bölgelerinde trafikte yoğunluk oluştuğu görüldü.

VALİ YERLİKAYA'DAN FLAŞ UYARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, turuncu alarm verildiğini belirterek, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüz 19 Mart Cumartesi günü (Bugün) #İstanbul için TURUNCU ALARM verdi. 03.00-06.00 arası kar, 06.00-24.00 arası kuvvetli kar sağanakları ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor Lütfen, Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

SAAT 17:30'DAN İTİBAREN MOTOSİKLETLERİN TRAFİĞE ÇIKIŞINA İZİN YOK

Vali Yerlikaya, ayrıca saat 17:30'dan itibaren de bir sonraki duyuruya kadar motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini açıkladı.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu (Gaziantep ve Kilis hariç), Tekirdağ, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı, Çanakkale’nin iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Bu akşam saatlerinde Mersin çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklen yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, İstanbul, Artvin, Batman, Mardin ve Siirt çevreleri, Balıkesir’in kuzeyi ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

Son dakika... İstanbulda kar yağışı başladı Meteoroloji uyardı... İstanbulda kar kaç gün sürecek

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Güney kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbul'da kar yerde örtü yaptı ama sıcaklık 3-4 derece olduğu için eriyor. Bu gece yarın ve pazar öğlene kadar daha yoğun. Gece sıcaklık 0 derece, yarın 3 derece" mesajını paylaştı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, İstanbul, Artvin, Batman, Mardin ve Siirt çevreleri, Balıkesir’in kuzeyi ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Son dakika... İstanbulda kar yağışı başladı Meteoroloji uyardı... İstanbulda kar kaç gün sürecek

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA KAR KAÇ GÜN SÜRECEK?

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre İstanbul'da bugün ve pazar günü yoğun kar yağışı etkili olacak. Pazartesi günü sıcaklığın biraz yükselmesiyle yağış karla karışık yağmura dönecek. İstanbul'da salı günü yağış beklenmiyor.

Son dakika... İstanbulda kar yağışı başladı Meteoroloji uyardı... İstanbulda kar kaç gün sürecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!