Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: Yaptığımız çağrılara karşın karşımıza aday çıkaramadılar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2023 16:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Sarayı'nda düzenlenen Sivil Toplum ve Muhtarlar Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kriz masasına dönüşen 6'lı masa, bu derme çatma yapı, her hafta patlak veren kavgalarıyla er meydanında bizimle yarışacak birini hala bulamadı. Aylardır yaptığımız çağrılara karşın karşımıza aday çıkaramadılar" dedi.

Haberin Devamı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Muğla ziyaretimiz vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Sizlerle sohbetimizin ardından Fethiye ilçemize geçecek, inşallah orada da bizleri bekleyen vatandaşlarımızla ve gençlerimizle hasret gidereceğiz. Biz şehirlerimizi ve insanlarımızı seçimden seçime hatırlayanlardan asla olmadık, olmayız. Aşağı yukarı her hafta sonu bir ilimizin misafiri olmaya, vatandaşlarımızla yüz yüze muhabbet etmeye özel önem veriyoruz. Çünkü bizim için aslolan milletimizin ne dediği ne yaşadığı ne istediğidir.

"81 VİLAYEMİZİ ADIM ADIM DOLAŞIYORUZ"

Varsın birileri 10 binlerce kilometre ötede benzin istasyonlarında karanlık görüşmeler yapsın, biz 81 vilayetimizi adım adım dolaşıyoruz. Kimseyi ayırmadan, kimseyi dışlamadan 85 milyonun her bir ferdini samimiyetle bağrımıza basıyoruz. Son 20 yıldır olduğu gibi bugün de aşkla çalışarak 780 bin kilometrekare vatan toprağını eserlerimizle ilmek ilmek dokuyoruz. Allah ömür ve milletimiz de yetki verdikçe Muğla ile birlikte tüm şehirlerimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Rabbim yol arkadaşlığımızı ve beraberliğimizi daim eylesin diyorum.

Haberin Devamı

Muhtarlarımız ve oda başkanlarımız demokrasimizin yerelde en önemli temsilcileridir. Mahalle sakinlerinin veya oda mensuplarının teveccühü ile göreve gelen bu kardeşlerimiz, sorumluluk duygusunun ne kadar ağır bir yük olduğunu gayet iyi bilirler. Kimi zaman bu vazifeler siyasetten çok daha büyük makamların ilk adımı, başlangıcı, girizgahı konumundadır. Siyaseti bu görevlerden bismillah deyip akabinde ilçesine iline hatta tüm Türkiye'ye hizmet etmiş pek çok mümtaz isim vardır. 

Muhtar bile olamaz manşetlerinin atıldığı karanlık günlerden milletimizin iradesiyle hamdolsun işte Cumhurbaşkanlığı makamına geldik. Aslında bu başlığı atanlar benim muhtar kardeşlerime hakaret ediyorlardı. Yani muhtarlık öyle yüce bir makam değil. Olamazsın… Ama rabbim öyle bir makam nasip etti ki milletimin lütfuyla işte Cumhurbaşkanlığı makamına geldik.

"HALKIN SEÇTİKLERİNİN EL ÜSTÜNDE TUTULDUĞU BİR ANLAYIŞI HAKİM KILDIK"

Haberin Devamı

Allah'ın yardımı ve insanımızın desteğiyle belediye başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak ülkemize hizmet etme şerefine nail olduk. Ülkemize tarihinin en büyük yatırımlarını, en kapsamlı demokrasi reformlarını kazandırma imkanları bulduk. Sağlıkta, eğitimde, adalette, güvenlikte, ulaştırmada, turizmde, hasılı her alanda Muğla'yı ve diğer 80 vilayetimizi 20 sene öncesiyle mukayese dahi edilemeyecek seviyelere getirdik.

Vesayetin, yasakların, baskıların kol gezdiği bir ülkeden millet iradesine vurulan zincirlerin tek tek parçalandığı demokratik bir Türkiye'ye kavuştuk. Halka ve halkın seçtiklerine tepeden bakan eski Türkiye zihniyetine son vererek halkın seçtiklerinin el üstünde tutulduğu bir anlayışı hakim kıldık.

Haberin Devamı

Bu süreçte milli iradenin uç beyleri olarak gördüğümüz muhtarlarımızın yetkilerini güçlendirmeye, özlük haklarını genişletmeye özel önem verdik. Sadece valiliklerimizin, kaymakamlıklarımızın, belediyelerimizin kapılarını değil, Cumhurbaşkanlığının kapısını da muhtarlarımıza ardına kadar biz açtık. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2015 yılından bugüne ülkemizin dört bir köşesinden 38 bin muhtarımızla 52 ayrı buluşma gerçekleştirdik. Böylece muhtarlarımız dertlerini, taleplerini devletin zirvesiyle paylaşma zemini buldu. Bu toplantılarımızda sadece hasbihal etmedik. Muhtarlarımız aracılığıyla pek çok vatandaşımızın, mahallemizin problemlerini çözdük. İçişleri Bakanlığımızda ihdas ettiğimiz Muhtarlar Daire Başkanlığının yanı sıra illerimizde vali yardımcısı, büyükşehirlerde genel sekreter yardımcısı, diğer belediyelerde başkan yardımcısı düzeyinde muhataplar belirledik. Muhtarlarımızdan gelen talep doğrultusunda 19 Ekim tarihini Muhtarlar Günü olarak ülkemizde ilan ettik. Göreve geldiğimizde 97 lira olan muhtar ödeneğini 8 bin 506 liraya yükselttik. 

Haberin Devamı

6'LI MASAYA TEPKİ

Siyasi istikrarın alternatifi çok seslilik değil kargaşadır, kavgadır. Herkesin ayrı telden çaldığı bir cümbüş masasıdır. Ülkemizde güven ve istikrarın teminatı kazanımların kaybedilmesi, Türkiye'nin tekrar eski kötü günlerine dönmesi, tekrar batağa saplanması demektir.

Bir kriz masasına dönüşen 6'lı masa, bu derme çatma yapı, her hafta patlak veren kavgalarıyla er meydanında bizimle yarışacak birini hala bulamadı. Aylardır yaptığımız çağrılara karşın karşımıza aday çıkaramadılar.

Bir ara adayımız hazır, ancak yıpranmasını istemiyoruz dediler, ardından erken seçim yapılsın hemen açıklayalım dediler, her şey dediler bir tek adaylarının ismini söyleyemediler.

Haberin Devamı

Biz vesayetin boyunduruğundan kurtardığımızla övünüyoruz. Bunlar ülkeyi ve milleti yeni vesayetin boyunduruğuna sokma vaadiyle ortaya çıkıyorlar. Kafası karışıklar kulübü... Millete sen oy ver ama Cumhurbaşkanını biz yönetelim demek milletle alay etmek değildir. Uzaktan kumandayla yönetilecek bir cumhurbaşkanından söz ediyorlar. Şimdiden itibarını beş paralık ettikleri adaylarından milletimize bir fayda olmayacağını biz biliyoruz."

BAKMADAN GEÇME!