SGK Sisteminde Borç Nasıl Sorgulanır?

Güncelleme Tarihi:

SGK Sisteminde Borç Nasıl Sorgulanır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 10:55

SGK borç sorgulama ve SGK borç ödeme nasıl yapılmaktadır? SGK borç sorgulama e devlet sistemi üzerinden nasıl gerçekleştirilmektedir? İşveren SGK borcunu nasıl öğrenebilir? Tüm bu soruların yanıtlarının yazının devamından öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK(Sosyal Güvenlik Kurumu) borcu işlemi e-devlet sistemi tarafından elektronik ortamda yapılması ile birlikte oldukça kolay bir hale geldi. Bu durumda insanların devlet binalarına gitmeleri, sıra beklemeleri veya eskilerden beri alışık olduğumuz zaman kaybı durumlarını engelliyor. Henüz herkes tarafından kullanılamamakla birlikte pekçok insanın hayatına girdi. SGK işyeri borç sorgulama işlemi sayesinde işverenler hem ödedikleri prim miktarlarının yatırılıp yatırılmadığını takip edebilir, hem de borçlarını bu ekrandan öğrenebilirler. 

SGK Sisteminde Borç Nasıl Sorgulanır

Bu işlemin yapılabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesine girilmeli ve E-SGK başlığı altındaki diğer uygulamalar bölümünde bulunan E-Borç Sorgulama butonuna tıklanması gerekir. Bu ekranı görüntüleyebilmek için bir kullanıcı adı ve şifreye sahip olmanız gerekir. Bu kullanıcı adı ve şifreyi SGK’ya başvurarak alabilirsiniz. Bundan sonra açılan ekrandan kullanıcı adı ve şifrenizi girmelisiniz. Güvenlik anahtarı kısmında ise resimde görülen kodu yazmalısınız. Daha sonra giriş butonuna tıklayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!