Ramazan'ın son günü ne zaman? Ramazan ne zaman bitiyor?

Güncelleme Tarihi:

Ramazanın son günü ne zaman Ramazan ne zaman bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 09:56

Ramazan ne zaman bitecek? sorusu vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konularda biri oldu. Ramazan ayının büyük bir kısmını geride bırakan vatandaşlar, Ramazan'ın son gününün ne zaman olduğunu ve Ramazan ayının ne zaman biteceğini sorgulamaya başladı. Peki, Ramazan'ın son günü ne zaman? Ramazan ne zaman bitiyor?

Haberin Devamı

Ramazan ne zaman bitiyor sorusu, Müslüman aleminin merakla araştırdığı konular arasında yer almaya devam ediyor. Oruç ibadetinin son günlerine gelen binlerce kişi, oruç ne zaman bitecek sorusuna cevap arıyor. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verilerine göre Ramazan ve oruç ne zaman bitiyor sorusuna cevap arayan vatandaşlar için detaylı bilgiler...

RAMAZAN VE ORUÇ NE ZAMAN BİTİYOR?

Ramazan ayı, 14 Haziran Perşembe gününün sona ermesiyle birlikte tamamlanmış olacak. Son oruç ibadeti, bu gün gerçekleşecek. Böylece 15 Haziran itibariyle hicri takvime göre şevval ayına geçiş yapılmış olunacak.

RAMAZANIN ARDINDAN ŞEVVAL AYI BAŞLAYACAK

Ramazan bayramının birinci günü olan şevval ayının ilk gününde oruç tutmak haramdır. Hz. Peygamber’in, “Ramazanı oruçla geçirip buna şevvalden altı gün ilâve eden kimse bütün yılı oruçlu geçirmiş gibi olur” meâlindeki hadisi (Müslim, “Śıyâm”, 204) dikkate alınarak bu ayda altı gün oruç tutmanın müstehap olduğu kabul edilmiştir.

Haberin Devamı

Bu orucun bayramın hemen ardından ara verilmeden tutulması daha faziletli sayılmakla birlikte aralıklarla tutulması da mümkündür. Şevval aynı zamanda hac aylarının ilkidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!