Ramazan kampanyaları

Güncelleme Tarihi:

Ramazan kampanyaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 12:23

Haberin Devamı

RAMAZANDA EVLERE EKMEK SERVİSİ

Kayseri'de bir ekmek fırını, ramazan ayında ev ve iş yerlerine servis yapmak için ekip kurdu.
Yahyalı ilçesinde faaliyet gösteren ekmek fırını, ramazan ayı süresince müşterilerinin ev ve iş yerlerine servis yapmak için 50 kişilik bisikletli ekip oluşturdu.

Fırın sahibi Mehmet Demirbaş, ramazan ayı süresince ilçe halkının iftar ve sahur vaktinde sıcak ve taze ramazan pidesi yiyebilmesi için böyle bir uygulama başlattıklarını bildirdi.

İftar ve sahur vaktinde ilçe genelinde ev ve iş yerlerine servis yapmak için öğrencilerden oluşan 50 kişilik bisikletli ekip kurduklarını anlatan Demirbaş, şu bilgileri verdi:
“Ramazan ayında, klasik ramazan pidesinin yanı sıra vatandaşımızın damak zevkine uygun tahinli, kıymalı ve yumurtalı pide yapacağız. İftar ve sahur vakitlerinde bu ürünlerimizi vatandaşımızın ev ve iş yerlerine servis yapacağız. Bunun için günün 24 saati vatandaşımızın telefonla sipariş vermesi yeterli olacak. Bisikletli gençler, ramazan ayı süresince kendi bisikletleriyle servis yapacak. Telefonla aldığımız siparişler, günün her saati ilçe genelinde ev ve iş yerlerine en kısa sürede ulaştırılacak. Bunun karşılığında çocuklara belli bir ücret ödeyeceğiz.”

Haberin Devamı

LÖSEV'DEN RAMAZAN KAMPANYASI

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), ramazanda paylaşmanın mutluluğunu yaşamak isteyenler için çeşitli kampanyalar düzenliyor.

Lösemi hastası çocukların aileleri için “Gıda Bankası” ve “İyilikler Çarşısı” kampanyalarını hayata geçiren LÖSEV, ailelerin, lösemili çocuklarının tedavileri sürecindeki ağır yüklerini biraz olsun hafifletmeyi amaçlıyor.

LÖSEV, sayıları 6 bine yaklaşan lösemi hastası çocuklar ve imkanları kısıtlı aileleri için gıdadan mobilyaya, yakacaktan giysiye pek çok alanda yardım kampanyaları yapıyor.

Tedavisi çok masraflı olan ve yaklaşık 3 yıl süren lösemi tedavisi, pek çok aileyi yoksulluğa sürüklüyor. Çocuklarının hayatta kalma mücadelesinde tedavi için kaynak yaratmaya çalışan aileler, bir yandan geçinmeye çalışırken diğer yandan birçok sorunla baş etmek durumunda kalıyor.

Haberin Devamı

Çocukların tedavilerini ücretsiz karşılayarak, ailelerin bu sorununa çare olmayı amaçlayan LÖSEV de ailelerin maddi ve manevi yönden desteklenebilmesi için zaman zaman birtakım kampanyalar düzenliyor.

Bu yılki ramazan ayında da “Gıda Bankası” ve “İyilikler Çarşısı” isimli kampanyalarla hayırseverleri ve ihtiyaç sahibi lösemili çocuğu olan aileleri bir araya getirmeyi amaçlayan LÖSEV, ailelerin, çocuklarının tedavileri sürecindeki yüklerini biraz olsun hafifletmeyi amaçlıyor.

TÜRK KIZILAYINDAN RAMAZANDA GIDA YARDIMI

Türk Kızılayı ramazan ayı boyunca her gün ihtiyaç sahibi 30 bin kişiye sıcak yemek dağıtacak.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, ramazan ayı dolayısıyla yardım seferberliği başlatan kurum, aşevlerinde ihtiyaç sahiplerine iftar ve sahur yemekleri verecek.

Haberin Devamı

Ramazan ayı süresince günde 30 bin kişiye iftarlık ve sahurluk sıcak yemek dağıtımı yapacak olan Türk Kızılayı ihtiyaç sahiplerine 3 çeşit sıcak yemek sunacak. Aşevlerinde yemekle birlikte kişi sayısına göre ekmek dağıtımı da gerçekleştirilecek.

Türk Kızılayı 1 ay boyunca ihtiyaç sahibi 5 bin aileye gıda kolisi yardımı da yapacak. Ramazan yardımları kapsamında şubeler, kendi bölgelerindeki muhtarlıklarla işbirliği yaparak ihtiyaç sahiplerini belirleyecek ve vatandaşların bağışlarıyla gerek duyulan gıdaları temin edecek.

Yardım yapmak isteyenler, Türk Kızılayının “www.kizilay.org.tr” internet adresi üzerinden 55 TL karşılığında 4 kişilik bir ailenin 1 aylık ihtiyaçlarının karşılanması için hazırlanan ramazan kolilerini bağışta bulunabilecekler.

Haberin Devamı

Öte yandan, kurban etlerinin israf edilmemesi ve uzun ömürlü korunabilmesi için kendisine vekaleti verilen kurbanları kavurma haline getirerek başta afetzedeler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Kızılay, 2009 ramazan ayında 130 bin ailenin sofrasına 800'er gramlık kavurmaları ulaştıracak.

VODAFONE'DAN RAMAZANA ÖZEL  KAMPANYA

Ramazan ayı boyunca Vodafone'la konuşanların, konuştukları kadar bedava dakika-kontör kazanacakları bildirildi.

Vodafone'dan yapılan yazılı açıklamada, Vodafone Ramazan Kampanyası ile abonelerin, Ramazan ayı boyunca tüm yönlere yaptıkları sesli görüşmeleri miktarında bedava görüşmeyi arife günü ve bayram boyunca kullanılmak üzere hediye olarak kazanacakları belirtildi.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada, kampanyaya katılan Vodafone abonelerinin kazandıkları dakikalar ve kontörler ile her yönü arayabilecekleri ve tüm sevdikleriyle doyasıya bayramlaşabilecekleri kaydedildi.

Açıklamada, ABONE yazıp 3010'a mesaj atan Vodafone'luların, faturalı hatlarda 2 lira, ön ödemeli hatlarda 10 kontör karşılığında Ramazan Kampanyası'na katılabilecekleri, abonelerin, Ramazan ayının ilk günü olan 21 Ağustos tarihinden son günü 18 Eylül tarihine kadar tüm yönlere yaptıkları sesli görüşmelerin tamamını Arife günü ve bayram boyunca tüm yönleri aramak için bedava olarak kullanacakları ifade edildi.

Ramazan kampanyası için özel hazırlanan reklam filminde de gazeteci Hakkı Devrim'in yer aldığı belirtilen açıklamada, Devrim'in, torunu ile Vodafone 3G teknolojisi ile yaptığı görüntülü konuşmayı kendi tarzında dile getirdiği ve

reklam filminde ramazan ayında konuşulan dakikaların tamamının, bayram boyunca

hediye edildiğinin anlatıldığı kaydedildi.

TİRYAKİLER SAHURDA DENETLENECEK

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki sigara denetim ekipleri, ramazan ayında iftardan sahura kadar sigara denetimi yapacak.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Uğur Çağlayan,  sigara denetimi konusunda ramazan ayında özel bir çalışma yapılacağını söyledi.

Valilik, Sağlık İl Müdürlüğü, Emniyet ve Zabıta personelinden oluşan denetim ekiplerinin, il genelinde sigara yasağının kapsamını genişleten yasanın yürürlüğe girdiği 19 Temmuzdan bu yana denetimlerini sürdürdüğünü belirten Çağlayan, ramazan ayında da il genelindeki umuma açık olan kapalı alanlarda denetimlerin etkin bir biçimde sürdürüleceğini bildirdi.

Ekiplerin, günlük denetimlerinin yanı sıra ramazanda iftarla sahur arasında da görev yapacağını ifade eden Çağlayan, şöyle dedi:

“Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezimize gelen her ihbar değerlendirmeye alınıyor ve derhal o bölgeye ekip sevk ediyoruz. Hattımız ramazan ayı boyunca da 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlarımız 258 22 18 numaralı telefondan irtibat merkezimize ulaşarak, ihbarda bulunabilirler.”

PEGASUS'TAN ÖZEL KAMPANYA

Pegasus Havayolları, Ramazan'a özel bir indirim kampanyası başlattı.

Buna göre Pegasus, 25 Ağustos-15 Eylül 2009 tarihleri arasında  İstanbul-Antalya, İstanbul-Bodrum, İstanbul-Dalaman, İstanbul-İzmir,  Ankara-Bodrum, Ankara-İzmir karşılıklı seferlerinde 49,99 liradan başlayan  fiyatlarla uçma imkanı sunuyor.
       
ONUR AIR'DEN 31 LİRAYA BİLET

Onur Air, Ramazan ayı boyunca 5 bin bileti internet sitesinde her şey dahil 39 liradan satışa sunuyor. Biletler tüm iç hat uçuş noktalarında kullanılabilecek.

Cep telefonundan yapılan alımlarda ise hizmet bedeli alınmadığından kampanya biletleri tüm vergiler dahil 31 liraya satın alınabilecek.  

THY'DEN SABİT FİYAT

THY'nin Ramazan kampanyasında, 21 Ağustos 2009 tarihinden itibaren iç hatlar için yapılan bilet alımlarında  tek yönde 79 TL fiyat alınacak. Bu fiyata tüm vergiler de dahil olacak. İnternet üzerinden yapılan alımlarda ise fiyat 74 TL'ye düşecek.

Kampanya, Hopa ve Ercan haricinde tüm iç hat uçuşlarında uygulanacak.

Yolcular, 17 Eylül 2009 tarihine kadar yapacakları bilet alımlarıyla kampanyadan faydalanabilecek.

RAMAZAN TIRI YOLA ÇIKTI - (DHA)

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 6'ncısını yapacağı Ramazan Geceleri etkinliği kapsamındaki gezici TIR yola çıktı.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Müdürü Burhan Surluer, gezici TIR'ın 26 mahalleye giderek iftardan sonra geleneksel Türk tiyatrosundan örnekler sergileyeceğini belirtti. Ramazan ayında halkla iç içe olacaklarını anlatan Surluer, “Tasavvuf Musikisi, sema gösterileri, konserler, şiir dinletileri, mehteran, Aşık ile Maşuk, Hacivat-Karagöz gösterileri ve meddah-orta oyunu gibi etkinliklere ek olarak Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda Ramazan ayına özel söyleşi, konferans ve konserler gerçekleştirilecek” dedi. Daha sonra TIR içindeki tiyatrocular ve Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı ana caddelerde halkı selamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!