Ramazan alışverişi ve iftar sofraları

Güncelleme Tarihi:

Ramazan alışverişi ve iftar sofraları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2007 11:31

Ramazan ayına sayılı günler kala, iftariyelik alışverişleri başladı.

Haberin Devamı

Ramazan alışverişine çıkan vatandaşlar, fiyatların yüksekliğinden yakınırken esnaf da yeterli yoğunluk olmamasından şikayet ediyor. Esnaf önümüzdeki haftadan itibaren hem fiyatların hem de müşteri yoğunluğunun artmasını bekliyor.

AA muhabirinin Ankara'nın önemli alışveriş merkezlerinden Ulus Halinde yaptığı araştırmaya göre, Ramazan'ın vazgeçilmezi hurmanın kilogram fiyatı, 3 YTL ile 20 YTL arasında değişirken, pastırma 24 YTL ile 39 YTL arasında alıcı buluyor.

Ramazan'ın Eylül ayına denk gelmesi nedeniyle yeni mahsul hurma piyasada bulunmuyor. Medine hurması da diğer hurma çeşitleri de eski mahsul.
Hoşaflık olarak kullanılan kuru kayısının fiyatı 4,5 YTL'den başlayıp 10 YTL'ye kadar çıkıyor. Sarı üzüm ortalama 3 YTL'den, kuru erik 5-8 YTL'den satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Büyük marketlerde de Ramazan hazırlıkları başladı. Hoşaflıkların, güllaç ve kadayıfların tezgahları süslediği birçok markette Ramazan'a özel hazırlanan erzak kolileri de satışa sunuldu. Ramazan kolilerinin fiyatları 10 YTL ile 70 YTL arasında değişiyor.

Marketlerde 400 gramlık paketlerde satılan tel kadayıfın fiyatı ortalama 3 YTL. Güllaç fiyatları ise 7,5 YTL. Güllaç pastanelerde ise ortalama 10 YTL'den satılıyor.

Alışveriş için Ulus Hali'ni tercih eden vatandaşlar fiyatların yüksekliğinden yakınırken, sattıkları ürünlerin geçen seneki fiyatıyla bu seneki fiyatının aynı olduğuna işaret eden esnaf, yeterli müşteri yoğunluğunun olmamasından şikayet ediyor.

Bu yıl Ramazan ayının hem yaz tatiline hem de okul hazırlıklarının başladığı günlere denk gelmesinin işlerini olumsuz etkilediğini belirten esnaf, önümüzdeki haftadan itibaren hem ürünlerin fiyatlarının hem de alışverişlerin artmasını umuyor.

OTELLERDE İFTAR

Başkentin önemli otelleri de, Ramazan ayı için özel menüler hazırladı.

Müşterilerinin iftardan sahura tüm gereksinimlerini düşünen Sheraton Otel'de geniş lezzet yelpazesine sahip açık büfe iftar sofralarının ücreti kişi başına 59 YTL olarak belirlendi. Bu fiyata sınırsız meşrubat, taze meyve suları, ayran, çay ve kahve de dahil.

Haberin Devamı

Sheraton Otel, orucunu dostlarıyla birlikte açmak isteyenler için de özel menüler hazırladı. Bu menülerin fiyatları da kişi başı 48 YTL'den başlıyor.

Dedeman Otel de müşterileri için 8 farklı mönü hazırladı. Dedeman Otel'in geleneksel lezzetleri hakim kılarak hazırladığı menüler, 30 YTL ile 38 YTL arasında değişiyor.

Ramazan'a hazırlanan bir diğer otel de İçkale Oteli. Fasıl programı eşliğinde zengin açık büfelerle müşterilerine hizmet verecek olan Otel İçkale'de menü fiyatları 33 ile 44 YTL arasında farklılık gösteriyor.

İFTARİYELİK FİYATLARI

Ulus Hali'nden alınan bazı iftariyeliklerin fiyatları şöyle:

. (YTL)
KG EN DÜŞÜK EN YÜKSEK
----------- ---------- -----------
PASTIRMA 24 39
HURMA 3 20
KURU KAYISI 4,5 10
SARI ÜZÜM 3 ..
KURU ERİK 5 8
KURU İNCİR 6,5 10
BEYAZ PEYNİR 4,4 11
KAŞAR PEYNİRİ 8 10
ZEYTİN 3,5 9
HELVA ÇEŞİTLERİ 4,2 5,6
CEVİZ İÇİ 22 27
FINDIK İÇİ 16,5 20
CEVİZLİ SUCUK 12 ..
KAVURMA 30 ..
KURUTULMUŞ YEMEKLİKLER 5 6
KURU FASULYE 2,5 6
PİRİNÇ 1 2,75
KIRMIZI MERCİMEK 1,45 1,60

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!