Öğretmen atama başvurularında son gün! Atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen atama başvurularında son gün Atama sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 13:58

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2016 yılı Şubat ayı 30 bin öğretmen atamalarıyla alakalı yayınlanan takvime göre atama başvurularının ilk aşaması bugün sona eriyor. Peki, atama başvurularının sonuçları ne zaman açıklanacak? 2. aşama başvuruları ne zaman başlayacak? MEB 41. tercih konusunda nasıl bir uyarı yaptı? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

MEB tarafından açıklanan takvime göre öğretmen atama başvuruları bugün sona erecek. Atama başvuruları öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada atama için ayrılan 30 bin kadrodan 80 kadronun Milli Sporcu atamasına, 300 kadronun ise yeniden atama, kurumlar arası yeniden atama başvurusuna yapılacağı bilgisi verilmişti. Buna göre toplamda 29 bin 700 kişinin ilk atama başvuruları bugün sona erecek.

İLK ATAMA BAŞVURUSU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bugün sona erecek olan ilk atama başvurularının ardından adaylar büyük bir merakla sonuçların açıklanmasını bekleyecekler. Ancak MEB tarafından yayınlanan takvime göre sonuçların açıklanması çok uzun süremeyecek. İlk atama başvurusu sonuçları 11 Şubat 2016 Perşembe günü paylaşılacak.

Haberin Devamı

Atama sonuçlarının duyurulmasının ardından ise ataması yapılan öğretmenler 2. aşama başvurularını yapacaklar. 15 – 18 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak olan 2. aşama başvurularında atananlar staj yeri tercihlerini yapacaklar. Tercih için 10 il hakkı bulunan öğretmen adayları 19 Şubat tarihinde ise bu tercih başvurularının sonuçlarını öğrenecekler.

İlk ataması gerçekleştirilen öğretmenler 29 Şubat 2016 tarihinde valilikler tarafından belirtilen yerlerde görevlerine başlayacaklar.

MEB’DEN 41. TERCİH UYARISI

İlk atama başvurularının sona ermesine az bir zaman kala geçtiğimiz günlerde MEB’den de 41. tercih ile alakalı uyarı geldi. Atamalar için 40 tercih yapacak olan öğretmen adaylarının yapacağı 40 tercihin yanı sıra 41. tercih de büyük önem arz ediyor.

41. tercihte tercih dışı seçenek olarak adaylar "tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum" veya "tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneklerini işaretleyecekler. 40 tercihine göre atanamayan öğretmenler ise bu seçeneklere göre değerlendirilecek.

MEB geçtiğimiz yıl 2 binden fazla öğretmenin bu tercihi işaretlemediği için yer değiştiremediğini bildirerek, 41. tercihin adaylar için önem arz ettiğini duyurdu.

ATAMA BAŞVURU FORMU ONAYINA DİKKAT EDİLMELİ!

Haberin Devamı

Atama başvurusunu yapan adayların başvurularının geçerli sayılabilmesi için mutlaka başvuru formunu başvuru bürolarına onaylatılması gerekmektedir. Başvuru formunu onaylatmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

BAKMADAN GEÇME!