Meral Akşener, pankart krizinin detaylarını anlattı... İstanbul'dan şirkete telefon: Bunları asmayacaksınız! Özgür Özel'e sert tepki

Güncelleme Tarihi:

Meral Akşener, pankart krizinin detaylarını anlattı... İstanbuldan şirkete telefon: Bunları asmayacaksınız Özgür Özele sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2024 11:20

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim kampanyası için hazırlanan afişlerin billboard şirketiyle anlaşma yapmalarına rağmen CHP yönetimindeki İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerince asılmamasına sert tepki gösterdi. Billboard krizinin detaylarını anlatan Akşener, "Şirketle yaptığımız anlaşmaya göre; standart bir uygulamayla belediyelerden onay alındıktan sonra bilbordlarımız geçtiğimiz pazar akşamı asılacak, pazartesi sabahı da sokaklarda görünür olacaktı. Ama ne oldu biliyor musunuz; bilbord görsellerimiz baskıya gitti. Ancak ne hikmetse basımı yapılan bilbordlarımızın fotoğrafları çekilip birilerine gönderilmiş. Sonra da İstanbul'da şirkete bir telefon gelmiş. Peki telefonda ne denmiş, biliyor musunuz? 'Bunları asmayacaksınız.' Üstelik, sadece İstanbul'da değil; Ankara ve İzmir'de de asılmayacakmış. Sonra da 'Eş başkanlık' deyince alınıyorlar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında CHP'li belediyelerle yaşanan billboard krizinin detaylarını anlattı. Seçim için anlaştıkları billboard şirketinin korkutulduğunu söyleyen Akşener, CHP lideri Özel'in Eskişehir'de yaptığı konuşmasına da sert sözlerle yanıt verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, İYİ Parti'nin haftaya ilginç ve bir o kadar da manidar bir olayla başladığını belirterek, "Gerçekten ibretlik bir manzarayla karşı karşıyayız. Görünen o ki; görüşleri fark etmeksizin siyasetteki herkes bizden çok rahatsız. İktidar, kurulduğumuz günden beri bizden çok rahatsızdı, zaten biliyorduk. Eski HDP'liler, yeni DEM'liler zaten ezelden beri bizden çok rahatsızdı, onu da biliyorduk. Son dönemdeyse artık açıkça görmeye başladık ki; meğer ana muhalefet partisi de bizden çok rahatsızmış. Hal böyleyken ittifak sisteminden beslenen bu kadar çok aktörü, aynı anda rahatsız ediyorsak bu ne demektir, biliyor musunuz? Milletimiz için çok doğru şeyler yapıyoruz demektir. Bugüne kadar karşımıza nice engeller, iftiralar, yalanlar çıktı. Türlü baskılarla, tehditlerle, linçlerle mücadele ettik. Ama bu defa öncekilerden farklı ve ilginç olarak önümüze bu engeli çıkartan iktidar değil, ana muhalefet. Bizi sansürlemek isteyen, bizi engellemeye çalışan Beştepe değil, Saraçhane" diye konuştu.

Haberin Devamı

"SEÇİM BİLBORDLARIMIZ ENGELLENİYOR"

Her siyasi parti gibi seçim kampanyasının hazırlıklarını tamamladıktan sonra bir şirketle anlaşarak Ankara, İstanbul ve İzmir'de, bilbordlar (ilan panosu) kiraladıklarını aktaran Akşener, "Şirketle yaptığımız anlaşmaya göre; standart bir uygulamayla belediyelerden onay alındıktan sonra bilbordlarımız geçtiğimiz pazar akşamı asılacak, pazartesi sabahı da sokaklarda görünür olacaktı. Ama ne oldu biliyor musunuz; bilbord görsellerimiz baskıya gitti. Ancak ne hikmetse basımı yapılan bilbordlarımızın fotoğrafları çekilip birilerine gönderilmiş. Sonra da İstanbul'da şirkete bir telefon gelmiş. Peki telefonda ne denmiş, biliyor musunuz? 'Bunları asmayacaksınız.' Üstelik, sadece İstanbul'da değil; Ankara ve İzmir'de de asılmayacakmış. Sonra da 'Eş başkanlık' deyince alınıyorlar. Gelen bu telefonun üzerine şirket de haliyle korkmuş, tedirgin olmuş. Uygulanan bu korkutma taktiği, size de bir yerden tanıdık geliyor mu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"SAYIN KILIÇDAROĞLU BUNA CEVAP VERMEK ZORUNDASINIZ"

Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Eskişehir'de yaptığı konuşmada İYİ Parti ile ilgili iddialarda bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bizimle ilgili imanın ötesine geçen AK Parti ile tuhaf bazı alışverişlerimiz olabildiğini ifade eden bir konuşma yaptı. Bana göre çok ağır bir iftira, bir isnatta bulundu. Buradan Sayın Özel'e sesleniyorum, bunun cevabını vermek zorundasınız muhterem. Siz bilmeyebilirsiniz. 2017'de biz 'hayır' oyu kullanmak üzere kampanya yaptık. Partimiz martimiz yok. Şimdi eski genel başkanınız Sayın Kılıçdaroğlu'na gidin sorun; 'Meral Akşener ve arkadaşlarına Cumhuriyet Halk Partisi 1 liralık yardım yapmış mı?' Biliyorum ki cevabı hayır. Sonra partimizi kurduk. Nelerle karşılaştık herkes biliyor. O dönemde Sayın Kılıçdaroğlu'nun başında bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi ve emrinde olan belediyeler eliyle bize 1 lira, 1 kuruş para yardımı yapmış mı? Sayın Kılıçdaroğlu, buna cevap vermek zorundasınız, bu işin peşini bırakmayacağım. Biz sürünürken başımız dimdik gezdik. En fazla aldığımız yardım, parasını ödediğimiz belediyelerin salonlarıdır. 2018'de beraber yol yürüdük. Henüz seçime girmemişiz. Devletin para yardımı yok. Sayın Özel, sorun genel başkanınıza. Siz o zaman grup başkanvekiliydiniz belki bilmiyorsunuzdur. 2018'de CHP ve onun belediyelerinden İYİ Parti'ye bu seçim esnasında 1 lira, 1 kuruş gelmiş midir, verilmiş midir? Bunun cevabını vereceksiniz. Bunu benim kaldırmam mümkün değil, vereceksiniz. Kendi imkanlarımızla sürünerek biz propaganda yaptık."

Haberin Devamı

İMAMOĞLU'NDAN CEVAP

Meral Akşener'in İYİ Parti Grup toplantısında yaptığı açıklamaları değerlendiren Ekrem İmamoğlu, "Bizim öyle bir engelleme veya bu tarz girişim eylemde bulunmayacağımızı en iyi kendileri bilirler. Bu noktada ne için yaptığını bilmiyorum bu açıklamayı ama muhtemelen bu billboard meselesi çünkü öyle bir yansıyı bana gösterdi arkadaşlar. Bir kere bu işin sadece İstanbul'u yok muhtelif şehirleri var. Bu işler de şehirlerde, firmalarda, firmalarda yönetiliyor. Onlarla konuşabilirler, görüşebilirler. Belli ki İstanbul'da ve Ekrem İmamoğlu üzerinden konuşmak veya Ekrem İmamoğlu'na taş atmak, böyle bir prim yapacak zannedilir şekle doğru gidiyor, hayırlısı. Neyse Allah'tan alışığız. Bize atılan hiçbir taşın etkisi olmaz. Bize doğru gelirken taşların her birisi havada güle dönüşür, dikkat etsinler. Bizim öyle bir endişemiz yok. İnsanlara karşı, demokrasiye karşı her zaman sorumluluk hissettik ve hiçbir daim bu sorumluluğun dışında da hareket etmedik. Yine ilave ediyorum. Bunu en iyi Sayın Akşener bilir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖZEL: GENEL BAŞKAN İLE KAVGA ETMEYECEĞİM

CHP Lideri Özgür Özel, Atatürkçü Düşünce Derneği Cem Eren Kültür Merkezi'nin açılışı ve Prof. Dr. Muammer Aksoy'u Anma Töreni’ne katıldı. Özel, tören öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Eskişehir’de AK Parti ile tuhaf bir ilişkimiz olduğunu ima eden bir konuşma yaptı Özgür Özel. Eski Genel Başkanınız Kılıçdaroğlu’na gidin, sorun. Referandum döneminde ve partimiz kurulduktan sonra CHP, İYİ Parti’den bir kuruş para aldı mı?” sözüne ilişkin soruya, şöyle cevap verdi:

“Ben gerçekten çok şaşırdım bu konuşmaya. İki ihtimal var. İhtimallerden bir tanesi, Genel Başkanımız ciddi şekilde yanıltılmış. İkincisi de Genel Başkan bizimle kavga etmek istiyor. Ben Genel Başkan ile kavga etmeyeceğim. Bunun kimseye faydası yok. Muhalefete muhalefet etmek gibi derdimiz yok. Akşener’e yanlış aksettirildiğini düşündüğüm Eskişehir konuşmamda bahsettiğim mevzu şu; Bahsettiğim aday şu an AK Parti’nin adayı. Benim dediğim geçmişte birlikte olduklarımızı bugün saray karşımıza çıkarıyor derken, İYİ Parti’den milletvekili seçilen, Millet İttifakı oylarıyla milletvekili seçilen kişi, siyasi yankesicilikle, siyasi dolandırıcılıkla Recep Tayyip Erdoğan’a muhalefet etmek üzere Eskişehirlilerden oy istedi ve gitti Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katıldı. Ben ‘Geçmişte birlikte olduklarımızı birtakım imkanlar oluşturarak karşımıza çıkarıyor’ derken Eskişehir’deki AK Parti adayını kastettim. Benim ne Kemal beye sorma ihtiyacım var, ne bir başkasına. Ben Meral hanımın kişisel olarak da partisinin de bahsettiği konulardaki namusuna, dirayetine ben kefilim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!