30 Ağustos resmi tatil mi? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor?

Güncelleme Tarihi:

30 Ağustos resmi tatil mi Kurban Bayramı hangi gün başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2017 11:19

30 Ağustos resmi tatil mi sorusu ile yarının tatil olup olmadığını merak eden vatandaşlar, Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün başlıyor konusunun detaylarını sorguluyor. Kurban Bayramı tatili ne zaman, hangi gün başlıyor konusuna alacakları cevaba göre planlarını yönlendirecek olan vatandaşlar, detayları merak ediyor. Peki, 30 Ağustos resmi tatil mi olacak? İşte, bayram tatili ne zaman hangi gün başlıyor sorusunun cevabı

Haberin Devamı

Bayram tatili ne zaman başlıyor sorusuna odaklanan on binlerce vatandaş, arefe günü ve bayramın ilk gününün ne zamana denk geldiğini araştırıyor. Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor sorusundan elde edecekleri bilgiye göre planlarına şekil verecek olan vatandaşlar, resmi bilgileri sorguluyor. Peki, resmi ve dini bilgilere göre bayram tatili ne zaman başlıyor? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

KAMPANYALI KURBAN SATIŞI YAPILIYOR

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki hayvan pazarında kurbanlık satışı yapan bir üretici, daha önce başlattığı, "3 koç alana bir oğlak bedava" promosyon uygulamasını, vatandaşların gösterdiği ilgi nedeniyle genişletti.

Besicilik yapan İrfan Akkaya, bir yıl boyunca özenle besleyip büyüttüğü koyun, keçi ve danalarını satabilmek için Karadeniz Mahallesi'nde kurulan hayvan pazarına getirdi. 

İş potansiyelini arttırmak ve elindeki kurbanlıkları bir an önce satmak için "3 koç alana bir oğlak bedava" kampanyası başlatan Akkaya, bu uygulamanın ilgi görmesi nedeniyle bu kez de "Bir dana alana, bir koç bedava" şeklinde promosyonlu satışlara başladı. 

Akkaya, pazarda gazetecilere yaptığı açıklamada, promosyonlu satışlara vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini, kısa sürede ciddi oranda kurbanlık sattığını söyledi. 

Daha önce 3 koç alana bir oğlağı promosyon olarak verdiğini anımsatan Akkaya, şunları kaydetti: 

"Bu kampanya da hala devam ediyor. Küçükbaş kurbanlık satışım ciddi oranda arttı. Bu sefer de danalarımı daha hızlı satabilmek, alışverişi hareketlendirebilmek için bir dana alana yanında bir koçu promosyon olarak veriyorum. Dün 3 koça bir oğlak promosyon deyince müşterim arttı. Vatandaşlar daha da ilgi göstermeye başladı. Satışlardan memnunum. Çok şükür ekmeğimizi çıkarıyoruz, emeğimizin karşılığını alıyoruz. Şu ana kadar 18 büyükbaş hayvan sattım." 

Akkaya, bayrama kadar elindeki tüm kurbanlıkları satacağına inandığını sözlerine ekledi. 

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN, HANGİ GÜN BAŞLIYOR?

Kurban Bayramı tatili, Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile netlik kazandı. Buna göre, kamu çalışanları 28-29 Ağustos tarihlerinde izinli sayılarak 10 günlük tatil yapma şansına erişecek. İşte, o süreç;

Haberin Devamı

26-27 Ağustos - Hafta sonu tatili
28 Ağustos Pazartesi - Bakanlar Kurulu idari izin kararı
29 Ağustos Salı - Bakanlar Kurulu idari izin kararı
30 Ağustos Çarşamba - Zafer Bayramı (tam gün resmi tatil)
31 Ağustos Perşembe - Kurban Bayramı Arefesi (kamu çalışanlarına tam gün resmi tatil)
1 Eylül 2017 Cuma - Kurban Bayramı 1. gün (tam gün resmi tatil)
2 Eylül 2017 Cumartesi - Kurban Bayramı 2. gün (tam gün resmi tatil)
3 Eylül 2017 Pazar - Kurban Bayramı 3. gün (tam gün resmi tatil)
4 Eylül 2017 Pazartesi - Kurban Bayramı 4. Gün (tam gün resmi tatil)

Hükümetin kararıyla önümüzdeki Kurban Bayramı'nda kamu çalışanları 10 gün tatil yapacak ve bayramın dışındaki günlerde de idari izinli sayılacak. Bu durum özel sektör çalışanlarını da heyecanlandırıyor ama konunun onlarla direkt ilgisi yok. Özel sektör çalışanları memurların idari izinli sayıldıkları 28-29 Ağustos'ta tam gün 31 Ağustos'ta ise yarım gün çalışmak durumunda. Peki bunun başka bir yolu yok mu? Elbette var.

Haberin Devamı

İsteyen özel sektör firmaları aynen kamuda olduğu gibi çalışanlarına idari izin vererek 10 gün tatil yaptırabilir. Bu durum tamamen firmanın kararına bağlı. Fakat çalışanlar açısından bir tehlike söz konusu. Bazı firmalar bu idari izin verdikleri 2.5 günü maaştan kesmeye kalkabilir. Buna dikkat etmek gerekiyor.
Öncelikle belirtelim bu izinler çalışanların yıllık izin haklarından düşülemiyor, maaştan da kesilemiyor. Yani 10 gün tatil izni verilen bir özel sektör çalışanı ay sonunda maaşını tam alacak.

İDARİ İZİN KİMLERİ KAPSIYOR?

Bakanlar Kurulu’nda alınan karar gereği Kurban Bayramı 28-29 ağustos tam gün, 31 Ağustos perşembe yarım gün idari tatil oldu. İdari tatili kimlerin kapsayacağı konusunda kafalarda soru işareti oluştu.İdari tatil sadece 657 sayılı kanuna tabii devlet memurlarını kapsamaktadır. İdari izin devlet memurlarını kapsamaktadır, özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamaz. Tüm devlet dairelerine ve 657 sayılı kanuna dahil olan devlet memurları, idari tatil kapsamında 10 gün tatil yapacaklar. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da bu kapsamda kurban bayramı tatilini 10 gün yapabilecekler.

BAKMADAN GEÇME!