Erdoğan'dan akademisyenlere: Mevlüde'yi nereye koyacaklar

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan akademisyenlere: Mevlüdeyi nereye koyacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 21:12

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza atan akademisyenleri sert sözlerle eleştirip “Bunlar zalimdir, alçaktır. Çınar’da olan hadisede babasıyla birlikte şehit olan 3 yaşındaki Mevlüde’yi bu kapkaranlık akademisyenler nereye koyacaklar?” dedi. Cuma namazını Sultanahmet Camisi’nde kılan Erdoğan, çıkışta yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KAPKARANLIK İNSANLAR

“Milletimizin kimin kim olduğunu çok daha yakından anlamalarını, yani önünde bir profesör, doçent bilmem ne olması kimseyi aydın yapmaz, bunlar kapkaranlık insanlardır. Bunlar zalimdir, alçaktır, çünkü zalimlerle birlikte olanlar zalimdir. Katliam yapanlarla beraber olanlar katliam içerisinde oldukları için onlar da aynı suçu işlemişlerdir.

GİTSİNLER HENDEK KAZSINLAR

Çınar’da olan hadisede o yavrular, o babasıyla birlikte şehit olan 3 yaşındaki Mevlüde’yi acaba bu kapkaranlık akademisyenler nereye koyacaklar? Onun katillerinin yanında yer almayı bunlar nasıl vicdanlarına sığdırıyorlar? Bütün yargı makamlarını, üniversitelerin senatolarını Anayasamız ve yasalara ters bu hareketleri sebebiyle, dün (önceki gün) yaptığım konuşmada göreve davet ettim, atılması gereken adımların süratle atılması gerektiğini... Siyaset yapmak isteyenler parlamentoda siyasetlerini yapsınlar ama yok parlamentoda bunu yapamıyorlarsa bunlar da gitsinler hendek kazsınlar veya dağa çıksınlar. Bu kadar açık ve net konuşuyorum.

Haberin Devamı

IŞİD’İN 10 SALDIRISI OLDU

Şu anda Güneydoğu, Doğu Anadolu bölgesinde başta olmak üzere yapmış olduğumuz temizlik harekâtı, sıradan bir harekât değildir. Kuzey Suriye’den, Irak’tan gelecek olan tehditleri de göz önünde bulundurarak, orada da koalisyon güçleriyle başlattığımız harekât var. Oradaki harekâtı da DAEŞ’in hazmedemediğini görüyoruz. Türkiye böyle bir teröre asla müsaade etmeyecek. Tabi DAEŞ, bunu kabullenemiyor. DAEŞ’in bu zamana kadar 10 saldırısı oldu. Ülkemizi, çevre ülkelerde olduğu gibi bir sıkıntılı duruma sokabilme gayretinde olan birçok terör örgütüyle şu anda mücadele içerisindeyiz. Bu terör örgütlerinin başında, bölücü terör örgütü PKK geliyor. Aynı şekilde Suriye’nin kuzeyinde PYD, yine ilintili olan YPG ki PYD’yle beraber çalışıyor. Bir diğer terör örgütü, El Kaide’den daha sonra ayrılan DAEŞ (IŞİD) terör örgütüdür.

ÜZÜNÜTÜLERİMİZİ PAYLAŞTIK

Bizim tarih, medeniyet kokan, adeta bir barış meydanı olan Sultanahmet Meydanı’nda hele hele Alman Çeşmesi’nin yakınında böyle bir eylemde 10 tane Alman dostumuzun ölmüş olmasından dolayı üzüntülerimizi Alman Cumhurbaşkanı’yla ve Şansölye’yle paylaştık. Birçok devlet başkanı acımızı paylaştı. Hepsine şükranlarımı iletiyorum.”

Haberin Devamı

Erdoğandan akademisyenlere: Mevlüdeyi nereye koyacaklar

ALMANCA TWEET: YASTAYIM

CUMA namazının ardından Sultanahmet’te, IŞİD’li teröristin bombalı saldırısında 10 Alman turistin öldüğü Dikilitaş çevresine karanfil bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Efgan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Kültür Bakanı Mahir Ünal eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırısında hayatını kaybeden Alman turistler için dün resmi Twitter hesabından da Almanca taziye mesajı yayınladı. Erdoğan, patlama yerine karanfil bırakırken çekilen fotoğrafıyla birlikte yayımladığı mesajında, “Korkak bir terörist saldırıda hayatını kaybeden Alman misafirlerimiz için yas tutuyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Düşüncelerimiz kurbanların aileleriyle birlikte” ifadelerine yer verdi. ( İSTANBUL)

Haberin Devamı

YAKINLARDAN ZİYARET

SULTANAHMET Meydanı’ndaki düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları da dün Sultanahmet’teydi. İsimlerini açıklamak istemeyen iki Alman, gözyaşları içinde patlamanın meydana geldiği yere çiçek bıraktıktan sonra birbirlerine sarılıp ağladı.
Kuvayı Milliye Sakarya Şubesi üyeleri de meydana gelenler arasındaydı. İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB) de saldırının meydana geldiği alana karanfil bıraktı. Gün boyunca saldırının olduğu yerine ziyaret edenler karanfil bırakıp, dua etti. (Fırat ALKAÇ / İSTANBUL)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!