Emekli Sandığı emeklilik yaşı hesaplama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Emekli Sandığı emeklilik yaşı hesaplama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2015 17:22

Emeklilik yaşı sorgulama işlemleri ile birlikte ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Bağlı olduğunuz kuruma ait emeklilik yaşı hesaplama uygulamasından emeklilik yaşınızı detaylarıyla birlikte öğrenebilirsiniz

Haberin Devamı

Çalışma hayatı sürdüren vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini merak etmektedirler. Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek bazı sigorta bilgileri ve kimlik bilgileri ile ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmekteydiler; ancak şimdi SGK’nın ne zaman emekli olurum uygulamasıyla emeklilik yaşınızı internet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz.

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK YAŞIMI NASIL HESAPLARIM?

Emekli Sandığı kurumundan emeklilik yaşı hesaplama için öncelikle emeklilik yaşı hesaplama uygulamasının bulunduğu sayfayı ziyaret etmeniz gerekiyor.

Daha sonra önünüze çıkan sayfada bulunan bölüme cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi giriniz. Ardından 4C’ye yani Emekli Sandığına tabi olan hizmetlerinizin başlama ve bitiş tarihinizi giriniz.
Hizmetten ayrılıp tekrardan hizmete başladıysanız “EKLE” butonuna tıklayarak yine hizmete başlama ve bitiş tarihinizi girmelisiniz.

Daha sonra Bağ-Kur’a hizmetiniz varsa yine aynı şekilde hizmete başlama ve bitiş tarihinizi gerekirse ekle butonunu da kullanarak girmelisiniz.

Haberin Devamı

Ardından Emekli Sandığı’na tabi olan borcunuzun başlama ve bitiş tarihinizi giriniz. Bunun haricinde diğer hizmetler başlığı altında başka kurumlara hizmetiniz varsa onun da hizmete başlama ve bitiş tarihini giriniz.

SSK’ya ait hizmetiniz varsa 4A hizmetleriniz başlığı altında 23.05.2002’ye kadar ve 23.05.2002’den sonrası olarak iki ayrı şekilde giriniz. Bilgilerinizi doldurduktan sonra Emekli Sandığı emekli yaşı hesaplama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!