Askerlik durum belgesi nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

Askerlik durum belgesi nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 21:02

Askerlik durum belgesi nedir? Bazı kurumların istediği askerlik durum belgesi almak için hangi işlemler yapılır? Askerlik durum belgesi nasıl alınır? Tüm detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Özellikle sınav dönemleri de dahil Açıköğretim için de gerekli olan, kayıt yenileme işlemlerinde istenilen evrak olan askerlik durum belgesi artık E-Devlet Kapısı üzerinden sorgulanabiliyor.

E-Devlet askerlik durum belgesi, yeni bir işe başlanıldığı zaman da sizden istenilen belgeler arasında yer alabiliyor. Resmi bir belge olan askerlik durum belgesini ise internet üzerinden E-Devlet sisteminden ücretsiz bir şekilde alabiliyorsunuz.

ASKERLİK DURUM BELGESİ NASIL ALINIR?

 İnternetin yaygınlaşması ve artık E-Devlet sisteminde yer alan bilgi ve belgelerin resmi sayılması sayesinde kişiler artık askerlik durum belgesi almak için askerlik şubelerine gitmeye gerek kalmadan işlemlerini anında  İnternet üzerinden yapabilir hale geldi. İşlem yapabilmeniz için E-Devlet sistemine giriş yapmanız yeterli. Giriş için sadece şifrenizin ve TC kimlik numaranızın olması ise yeterlidir.

Haberin Devamı

 E-Devlet Kapısı üzerinden askerlik durum belgenizi oluşturabilir, barkodlu belgenizi diğer kurum ve kuruluşlar ile paylaşabilirsiniz. Belgeyi verdiğiniz kurum ise, "Askerlik Durum Belgesi Doğrulama" hizmetini kullanarak verilen belgenin gerçekliğini kolayca kontrol edebilir.

 Bu hizmetten sadece askerlik ile ilişiği kalmamış vatandaşlar faydalanabilir. Tecil v.b. durumlarda belgenin Askerlik Şubeleri'nden alınması gereklidir. Bu hizmeti kullanarak askerlik ile ilişiğiniz olmadığına dair belge alabilirsiniz.Bu hizmet terhis ya da muafiyet durumları için geçerlidir.

Askerlik durum belgesi nasıl alınır

Millî Savunma Bakanlığı'nın E-Devlet sisteminde yer alan hizmetleri ise şöyle:

Askerlik Durum Belgesi İşlemleri

Askerlik Durum Belgesi Sorgulama

Askerlik Durum Belgesi Doğrulama

 Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir. Giriş için de sizden şu bilgiler istenir;

 e-Devlet Şifresi

Mobil İmza

Elektronik İmza

T.C. Kimlik Kartı

Banka 

Haberin Devamı

E-Devlet Kapısı girişi için tıklayınız.

Askerlik Durum Belgesi Sorgulama için tıklayınız.

 E-Devlet sistemine ilk kez giriş yapacaklar en yakın PTT'lere giderek kimlikleri ile birlikte E-Devlet şifresi alabilirler.

 

BAKMADAN GEÇME!