e-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır?

Güncelleme Tarihi:

e-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 14:37

Türkiye’deki kamu hizmet uygulamalarına erişim sağlayan e-Devlet sisteminde herhangi bir işlem yapabilmek için TC kimlik numarasının yanı sıra e-Devlet şifresi olmalıdır. Şifresi olmayan vatandaşlar, dijital ortamda sunulan kamu kurumlarının hizmetlerinden yararlanamaz. Peki bu durumda e-Devlet şifresi nereden alınır? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Ülkemizde kamu kurumlarının internet teknolojilerini aktif olarak kullanması, vatandaşa çok büyük kolaylık sağlıyor. Kamu kurumlarında gerçekleştirilmesi gereken pek çok hizmetin sanal ortama aktarılması sonucunda vatandaş, kamu işlemlerinde modern çağın kolaylıklarına kısa sürede erişim imkanı yakalıyor. Böylece gelişen internet teknolojileri sayesinde en ufak işlem için bile kamu kurum ve kuruluşlarında geçirilen birkaç saatlik zaman kaybı önlenmiş oluyor.

Dijital platform üzerinde yer alan geniş online kamu hizmet ağı sunan e-Devlet kapsamı altında Sosyal Güvenlik Kurumu, Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü,  Gelir İdaresi Başkanlığı, İŞKUR, KOSGEB ve daha pek çok kamu kuruluşu hizmet veriyor.

Her bir kamu hizmet uygulamasını kullanabilmek için öncelikle internete erişim sağlanmalıdır. Sonrasında ise e-Devlet girişi için www.turkiye.gov.tr adresine girilmelidir. Kimlik doğrulama işlemi ile birlikte güvenli bir şekilde sisteme giriş yapabilen vatandaş, kamu kurumlarının tüm dijital hizmetlerini kullanarak kamu işlemlerini hızlı ve kolayca gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

İnternete erişim sağlanabilen her noktadan sadece birkaç dakika içerisinde sorgulama yapılabilen e-Devlet sistemine; ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanılarak giriş yapılıyor.

E-DEVLET ŞİFRESİ

e-Devlet sisteminde herhangi bir işlem yapabilmek için e-Devlet şifresi kullanacak vatandaşın TC kimlik kartı ile PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında e-Devlet şifresi alması gerekiyor. PTT şubesinden TC kimlik kartınıza tanımlı E-Devlet şifresi verilecek. Bu şifre ile sisteme giriş yapılıyor. Sisteme ilk girdikten sonra karışık harf ve rakamlardan oluşan bu şifrenin unutulma olasılığına karşın değiştirilmesi gerekiyor.

Şifresini unutan vatandaşlar, PTT şubesinden yeni şifre temin etmelidir. Çünkü e-Devlet şifresi unutulduğu takdirde sistemdeki hizmetlerle ilgili işlem yapılamaz. Unutulan şifrenin internet üzerinde değiştirilme olasılığı da bulunmuyor.

Haberin Devamı

e-Devlet şifresi unutulduğunda; yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden birisi ile giriş yapabilen vatandaş, diğer yöntemlerle de işlemlerini gerçekleştirebiliyor. 

E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ YAPABİLMEK İÇİN TIKLAYIN.

BAKMADAN GEÇME!