Yüz yüze eğitimde üçüncü aşama başladı

Güncelleme Tarihi:

Yüz yüze eğitimde üçüncü aşama başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2020 11:37

Yüz yüze eğitimde üçüncü aşamanın başlamasıyla birlikte 5’inci ve 9’uncu sınıflar da haftada iki gün okula gidecek. Yüz yüze eğitim resmi ve özel ortaokul 5’inci sınıflarda haftada iki gün toplam 12 ders saati, imam hatip ortaokullarında ise haftada iki gün toplam 14 ders saati uygulanacak. Lise 9’uncu sınıflarda, haftada iki gün toplam 16 ders saati yapılacak. Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak. Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler, uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimlerince alınacak.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Kovid-19 nedeniyle yaptığı planlamalar doğrultusundaki üçüncü aşamada, 2 Kasım’dan itibaren ortaokul 5 ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri, yüz yüze eğitime başlayacak. 2020-2021 eğitim öğretim döneminde ilk etapta okulöncesi ve birinci sınıflara ek olarak 2, 3, 4, 8. ve 12’nci sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatan MEB, 5 ve 9’uncu sınıfları da yarından itibaren yüz yüze eğitim planlamasına dahil etti. Yüz yüze eğitimde, resmi ve özel ortaokul 5’inci sınıflarda haftada iki gün toplam 12 ders saati (iki gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında haftada iki gün toplam 14 ders saati (iki gün, 7+7) uygulanacak. Lise 9’uncu sınıflarda ise haftada iki gün toplam 16 ders saati (iki gün, 8+8) yapılacak. Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak. 

Haberin Devamı

YÜZ YÜZE İŞLENECEK DERSLER
Ortaokul 5’inci sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri; imam hatip ortaokul 5’inci sınıflarda ise Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek. 9’uncu sınıf öğrencilerinin de, haftalık ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve mesleki derslerin tümünden sorumlu olduklarından, okul yönetimince belirlenen dersleri yüz yüze eğitim yoluyla, bunların dışında kalan dersleri ise uzaktan eğitim yoluyla tamamlamaları gerekiyor. Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak ancak velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenciler uzaktan eğitimle derslerine devam edecek. Öğrenciler devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacak ve tüm konu ile kazanımlardan yapılacak ölçme ve değerlendirmelere katılacak. Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler, uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimlerince alınacak.

BAKMADAN GEÇME!