YKS'nin son oturumu YDT bitti

Güncelleme Tarihi:

YKSnin son oturumu YDT bitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2020 08:00

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) bitti. Yabancı dil puanıyla girilen bölümleri hedefleyen öğrencilerin katıldığı sınav 120 dakika sürdü, 17.45’te sona erdi. Bu testte adaylara Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce veya Rusça dillerinde toplam 80 soru soruldu.

Haberin Devamı

17.45 YDT SONA ERDİ
Yabancı Dil Testi'nin (YDT) de sona ermesiyle birlikte YKS-2020 maratonu tamamlanmış oldu.

15.45 YDT BAŞLADI
YKS'nin son oturumu olan YDT başladı. Yabancı dil puanıyla girilen bölümleri hedefleyen öğrencilerin katıldığı sınav 17.45’te sona erecek. Adaylar Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce veya Rusça dillerinde toplam 80 soru cevaplayacak.

13.20 SINAVDAN ÇIKAN ÖĞRENCİLER SORULARI YORUMLUYOR
Zeynep Sude Gündüz: Türkçe, sosyal bilimler, din, felsefe çözdüm. Matematik çözemedim, çok zordu. Matematikte gerçekten çok zorlandık. Dünkü sınavda da Türkçe’de sorular çok uzundu. Çeldirici şıklar vardı. Bence o sınavda zordu bu sınavda. Geçen sene de sınava girmiştim. Geçen seneki sorular daha kolaydı. Geçen yıl daha iyi geçmişti. Süre de yetmedi. Yine uzun sorular vardı.

YKSnin son oturumu YDT bitti


Zeynep Arman: AYT’de sözel kısım daha azdı. Edebiyat ve dinde ezber gerektiren sorular da vardı. Ben TS çözdüm. Daha çok gündem sormuşlar. Özellikle coğrafya kolaydı. Edebiyatta birkaç zor soru vardı. Fen özellikle zordu. Matematiğe de bakamadım zorlandım. Çeldiricili şıklı sorular vardı. TYT daha kolaydı.
YKSnin son oturumu YDT bitti


Abdullah Hekim: Edebiyat çok zor değildi kolaydı. Matematik biraz zordu. Sosyal bilimler kolaydı. Fene hiç bakmadım. TYT daha kolaydı bence. Hukuk hedefim.
YKSnin son oturumu YDT bitti


Ahmet Eren Sezeralp: Güzeldi sınav. TYT’ye göre daha zordu. AYT düne göre beni zorladı. Arkadaşlarım da TYT’de zorlandığı noktalar olmuş ama daha kolay olduğunu söylediler. AYT’de zorlandım. İkinci dönem konuları biraz geç çıkarıldı. Zaten çalışmıştım ama genel olarak sınav daha kolaylaştı bu konular çıkarıldığı için. Fen bilimlerinde özellikle fizikte zorlandım.
YKSnin son oturumu YDT bitti


Dilan İşçi: Sınavlar sandığımdan zordu. Edebiyatı çözdüm. Feni çözdüm. Matematikte boşum var. Çünkü zorlandığım için yapmadım. Yanlış yapıp puanımı düşürmektense yapmamak daha iyiydi. Edebiyat daha kolaydı. İkilemde kaldığımız sorular vardı. TYT daha kolaydı.
YKSnin son oturumu YDT bitti


Oğuzhan Delibalta: Sorular kolaydı. Sosyal bilimler ve edebiyat çözdüm. Sosyal bilimler bana göre daha kolaydı. TYT zorladı ama bu kolaydı. Alan sorularını daha rahat çözdüm.
YKSnin son oturumu YDT bitti


Mehtap Vardar: Ben TM’den girdim. Çok soru yapmadım ama kolaydı. Matematik biraz zordu. Fen yapmadım. Bende TYT daha kolaydı. Edebiyat çok kolay değildi. Hep eser sormuşlardı.
YKSnin son oturumu YDT bitti


Can Acı: Çok iyi geçmedi beklediğim gibi değildi. Yine de ortalama bir şey bekliyorum. TYT sınavım daha iyiydi. Logaritma konusunda biraz zorlandım. Fen daha zor geldi. Beklediğim gibi çok iyi değildi.
YKSnin son oturumu YDT bitti


Taha Arda Solmaz: Sorular çok zordu. Matematiği yapmaya çalıştım ama çok zordu. Fende kitapçığın ağzı olsa beni geç derdi. TYT daha kolaydı bu çok zordu. TYT’ye göre bir tercih yapabilirim.
YKSnin son oturumu YDT bitti


Emre Tanış: Beklediğimden kolay geldi. Sözel bölümü yaptım. Beklediğimden iyiydi. TYT de güzeldi. Takıldığım bir konu olmadı. Tarih biraz sıkıntılı geldi sadece. Felsefe çok kolaydı. Gastronomi hedefliyorum.
YKSnin son oturumu YDT bitti


Mete Yılmaz: Sınav her zamanki gibiydi. Çalışana kolaydı. İkinci dönem konuları yoktu ama sorular daha zordu ve oyalayıcı sorulardı. Uzun paragraf soruları yine vardı. Soruları iyi okuyunca çözebiliyorsunuz. Coğrafya daha kolaydı diğerlerine göre.

Haberin Devamı

13.15 YKS'NİN İKİNCİ OTURUMU AYT SONA ERDİ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikincici oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sona erdi. Saat 10.15 de başlayan sınavda adlara 180 dakika süre verildi. Sınavdan çıkan adaylar sürenin yeterli olduğunu soruları da geçen seneye göre daha kolay bulduklarını söylediler. Üç saatlik sürede adaylara  matematik, fen bilimleri, Türk Dili Edebiyatı ve sosyal bilimler alanlarında toplam 160 soru yöneltildi.

Haberin Devamı

12.40 ADAYLAR ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR
Mevlüt Derin: Sınav süresinin uzatılması moral verdi ve soruları daha rahat yanıtladım. İlginç sorularla karşılaşmadım.

YKSnin son oturumu YDT bitti

Yusuf İnan: Sınava geçen sene de girdim. Bu sene daha kolaydı. Sınavda öğrenciler maskelerini çıkardı. 

YKSnin son oturumu YDT bitti


12.20 ADAYLAR ÇIKMAYA BAŞLADI
Sınavı erken tamamlayıp çıkan adaylardan Şevval Ünal, sürenin uzatılmasından ötürü soruları erken tamamladığını, kontrollerini de yapıp çıktığını söyledi.

YKSnin son oturumu YDT bitti

Sınav görevlilerinin sosyal mesafe ve maske kurallarına uyduğunu anlatan İrem Özgüneş ise sınavın TYT'ye göre daha zor olduğunu söyledi.

YKSnin son oturumu YDT bitti


Haberin Devamı

10.15 AYT BAŞLADI
Üniversite adaylarının ikinci sınavı olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) başladı. Sınavın süresi 3 saat. AYT'de 40 matematik, 40 fen bilimleri, 40 Türk Dili Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 ve 40 Sosyal Bilimleri 2 testi olmak üzere adaylara toplam 160 soru soruluyor.

10.00 KAPILAR KAPANDI
Sınav 15 dakika sonra başlıyor. Ancak sınav merkezlerine giriş için verilen süre sona erdi. Saat 10.00'da kapıların kapanacağı açıklanmıştı. Bugün de sınava son dakikada yetişen adaylar oldu.

YKSnin son oturumu YDT bitti


09.55 ADAYLAR DÜNKÜ VE BUGÜNKÜ SINAV HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİ AKTARIYOR
Ali Kılıç: Dün sınav çok iyi değildi. Türkçe soruları çok uzundu. Zordu, süslenmişti. Sosyal bilimler kolaydı. Çalışan çok rahatlıkla yapabilir. Matematiğe zaten çalışmamıştım, bir iki soru yaptım. Paragraflar süslü olduğu için okumakta zorlandık. Bu nedenle verilen ek süre de yetmedi. Bugün Türkçe ve sosyal çözeceğim.

YKSnin son oturumu YDT bitti


Berk Gümrü: Endüstri mühendisliğini düşünüyorum. Pandemi zor bir süreç oldu. Üç ay okula gitmemiş olduk. Çok çalışmak için çaba sarf ettik. Zor bir süreç ama elimizden geleni yapacağız. Hayat sadece bir sınav hayattan ibaret değil. Dünkü sınavda her şey çok uzundu. Mabel Matiz sorusu gibi kafa karıştırıcı sorular vardı. Türkçe’den dolayı matematiğe ağırlık veremedik. Fena değildi ama daha basit olabilirdi. Ek süre verilmesi çok yeterli olmadı. Felsefe sorusu Türkçe’ye göre daha kısaydı. Sayısal alanı çözeceğim bugün.
YKSnin son oturumu YDT bitti


Can Acı: Sayısal çözeceğim bugün. Bilgisayar mühendisliği istiyorum. Dünkü sınav beklediğimden zor geçti. Verilen süre yetmedi. Pandemiden dolayı çalışamadığımız için konuların azalması iyi oldu. Şimdi de soruların zor olacağını düşünüyorum. Konular az olduğu için daha rahat çözeceğiz yine de.

Canan Aslı Yüksek: Dünkü sınavda Türkçe zordu. Süre sıkıntısı çektim. Çok soyut şeylerden bahsediyordu paragraflarda. Onları anlamak yorumlamak zamanımızı aldı. Bugün eşit ağırlık konularını çözeceğim. İkinci dönem konuları sınavda çıkmayacak o açıdan iyi olacak. Fen çözmeyeceğim.
YKSnin son oturumu YDT bitti


Gizem Doğan: Ben mühendislik istiyorum. İlk matematikten başlayacağım. Sonra Türkçe çözeceğim. Dünkü sınav güzeldi. Türkçe soruları uzundu. Sürenin uzatılması iyi oldu. Bence güzel sorular sorulmuştu. Zordu ama güzeldi. Sosyal kolaydı. Matematikte biraz zorlamışlardı.
YKSnin son oturumu YDT bitti


09.50 ADAYLAR ARASINDA DA SOSYAL MESAFE YOK
Sınava gelen adayların bina önlerinde birden birikmesi sonucunda bazı yerlerde sosyal mesafenin ihlal edildiği gözleniyor. Bursa’daki Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde adaylar kızlı erkekli ayrı sıralara sokularak binaya alınırken sosyal mesafe kuralları da göz ardı ediliyor.
YKSnin son oturumu YDT bitti


Haberin Devamı

09.45 SOSYAL MESAFEDEN YİNE SINIFTA KALIYORUZ
Bugünkü sınava katılan aday sayısı dünküne göre daha az. Ancak bazı sınav merkezlerinin önünde çocuklarıyla birlikte sınava gelen velilerin yine sosyal mesafe kuralına uymadıkları gözleniyor. Hatta maskelerini takmayanlar bile var. Görevlilerin zaman zaman yaptıkları uyarılar da etkili olmuyor. Bu görüntünün sınavın başlaması ve velilerin heyecanının yatışmasıyla birlikte normalleşmesi bekleniyor.

YKSnin son oturumu YDT bitti


09.30 VALİ'DEN YİNE SESSİZLİK ÇAĞRISI

 

09.15 BAZI KURUMLAR ADAYLARI ATEŞLERİNİ ÖLÇEREK ALIYOR
Adaylar sınav merkezine alınırken bazı okullarda ateşlerinin ölçüldüğü gözleniyor. ÖSYM’den alınan bilgiye göre sınava giren adayların ateş ölçümünün yapılması prosedürde yok. Ancak bazı okullar kendi inisiyatifleriyle bu uygulamayı yapabiliyor. Bursa’daki Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bunlardan biri.

YKSnin son oturumu YDT bitti


Haberin Devamı

09.05 ADAYLAR SALONA GİRMEDEN ÖNCE BİRAZ DAHA SAKİNLEŞMEK İSTİYOR
Nursena ve Selin Dursun AYT ye girecek iki kardeş. Dün de sınava birlikte gelmişlerdi. Aynı okulda sınava girmenin rahatlığıyla bugünkü sınavı bekliyorlar. Sınava girmeden önce çikolata yemeyi tercih ettiler. Sınav süresinin uzatılmasından memnun olsalar da sorular da zorlandıklarını ve bugün için biraz endişeli olduklarını söylediler.  Sınava girmeden önce dışarda biraz daha sakinlemek istiyor.

YKSnin son oturumu YDT bitti

08.45 SINAV MERKEZLERİ DÜNE GÖRE DAHA SAKİN
AYT'ye sadece üniversitelerin dört yıllık bölümlerini tercih edecek adaylar katılıyor. Dün yapılan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) ise iki yıllık ve dört yıllık bölümleri tercih edecek tüm adaylar katıldı. Bu nedenle bugün aynı saatlerde düne göre sınav merkezlerine gelen aday sayısının daha az olduğu gözleniyor. Bugünkü sakinliğin bir başka nedeni ise sınava dün de gelen adayların ilk gün heyecanını yenmiş olmaları. Bu yüzden adayların bugünkü sınava düne göre daha geç gelmeleri bekleniyor.

08.35 ADAYLAR SINAV MERKEZLERİNE ALINIYOR
Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için sınav merkezlerine gelen adaylar içeri alınmaya başlandı. Dün olduğu gibi bugün de adaylar sınav merkezlerine tek tek ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak alınıyor.

YKSnin son oturumu YDT bitti

08.30 MUHABİRLERİMİZ SINAV MERKEZLERİNDE
Hürriyet Eğitim Servisi Muhabirleri Esra Ülkar ve Dilek Atlı, bugünkü AYT ve YDT'nin yapılacağı merkezlerden yine tüm gelişmeleri dakika dakika aktaracak. Esra Ülkar, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusunda, Dilek Atlı ise Bursa Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gelişmeleri takip ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!