Yeniden KPSS maratonu

Güncelleme Tarihi:

Yeniden KPSS maratonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2022 07:00

31 Temmuz’da yapılan ancak bazı soruların sızdırıldığı şüphesiyle iptal edilen KPSS’de oturumlar tekrar edildi. Yine koşarak okullara gelen ancak kapılar kapandığı için saniye farkıyla sınava giremeyenler oldu.

Haberin Devamı

ÖSYM zarafından 31 Temmuz tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nda(KPSS), 30’un üzerinde sorunun bir yayınevinin deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olması, soruların sızdırıldığı iddialarını gündeme getirdi. İddialar nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu inceleme başlatırken, aynı gece ÖSYM Başkanı Halis Aygün de görevden alındı. Hemen ardından KPSS’nin iptal edildiği açıklandı. ÖSYM tarafından tekrar edilen KPSS’nin genel yetenek ve genel kültür oturumu dün saat 10.15’te başladı. 120 soru için adaylara 130 dakika süre verildi. Eğitim bilimleri oturumu ise saat 14.45’te başladı. Bu oturumda da 80 soru için 100 dakika süre verildi. İki oturumda da en az 15 dakika öncesinde sınav binalarına giriş yapılması zorunluydu. 81 ilde yapılan oturumlara yine birçok aday koşarak son anda yetişti.

Haberin Devamı

TÜRKÇE DIŞINDA ZORDU

KPSS’nin ardından sınava giren adaylar, sosyal medyada “Ölçme değerlendirme açısından çoktan değerlendirme testlerine uygun, sadece bilgi ve kavrama basamağından değil üst düzey basamakları da ölçen bir sınavdı, çalışan yapmıştır”, “ 31 Temmuz’da Türkçe dışında kolay olan sınav, bu kez Türkçe dışında anlamsız bir zorluk seviyesindeydi” şeklinde yorumlar yaptı.

Yeniden KPSS maratonu

KOŞARAK GELDİLER, KAPIDA KALDILAR

Sınava geç kalan adaylar ise sınav merkezlerine alınmadı. Sabah oturumu için saat 10.00’da, ikinci oturum için 14.30’de sınav merkezlerinin kapıları kapatıldı. Saniyelerle geç kalan adaylar ve yakınlarının ısrarları bir sonuç vermezken, bazı adaylar gözyaşlarına boğuldu. İstanbul Maltepe’de Orhangazi Anadolu Lisesi’ndeki sınava giremeyenlerden Ali Bozdemir, “10 saniyeyle geç kaldım” dedi.

Yeniden KPSS maratonu

BABAYA ALKIŞ
SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde sınava giren adaylardan Büşra Doğan kimliğini unuttuğunu fark etti. Baba Ahmet Doğan, hemen eve gidip, son anda kızının kimliği yetiştirdi. Görevliler babayı alkışladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!