KPSS sona erdi

Güncelleme Tarihi:

KPSS sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2022 10:13

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı (2022- KPSS Lisans) Eğitim Bilimleri oturumu 18 Eylül’de saat 14.45 itibarıyla başladı ve 100 dakika sürdü. Sınavın ikinci oturumu saat 16.25’te tamamlandı. Sınavın Genel Yetenek – Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarına ait temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

Haberin Devamı

 KPSS’nin 31 Temmuz’da gerçekleştirilen ancak bazı soruların bir yayınevinin kitapçığındaki sorularla benzerlik göstermesi üzerine iptal edilen oturumları yeniden yapıldı. Sınavın birinci oturumu olan Genel Yetenek – Genel Kültür testi ise 18 Eylül’de  saat 10.15 itibarıyla başlayıp 130 dakika sürdü ve saat 12.25’te tüm sınav merkezlerinde son buldu. ÖSYM takvimine göre, KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınav sonuçları, 21 Ekim'de açıklanacak.

TEMEL SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTALARI YAYIMLANDI
ÖSYM tarafından 2022- KPSS Lisans Genel Yetenek – Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarına ait temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının yüzde 10’u erişime açıldı. Sınava başvuran adaylar temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ulaşabilecek. Temel soru kitapçığı görüntüleme süreci 28 Eylül saat 23.59’da sonlanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!