Yeni şubesini açtı

Güncelleme Tarihi:

Yeni şubesini açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2013 12:11

İçişleri Bakanı Muammer Güler, açılışına katıldığı Fatih Koleji Sami Çakır Anadolu ve Fen Lisesi'ne ilişkin, "Umarım bu gibi eserleri daha da çoğaltacağız. Hizmete gönül verenler oldukça, hizmet gönüllüleri oldukça ülkemizin hiçbir sorunu, sıkıntısı kalmayacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Süzer Grubu Onursal Başkanı ve Süzer Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Süzer'in, Süzer Grubu İcra Kurulu Başkanı Sami Çakır adına yaptırdığı Fatih Koleji Sami Çakır Anadolu ve Fen Lisesi törenle açıldı.
Törendeki konuşmasına, hizmete gönül vermiş bir büyük ailenin mensuplarını ve davetlilerini selamlayarak başlayan Bakan Güler, bir faniye verilebilecek çok büyük hediyelerin ve kabul edebileceği çok büyük değerlerin olduğunu söyledi.

Güler, "Böylesine büyük bir eserin kendisine hediye olarak verilmesi belki dünyada çok az kişiye nasip olur. Ama onu istemek de önemliydi. Bir maddi bedel yerine böylesine bir okula talip olmak Sami Çakır için çok gönülden takdir edilecek bir konu" diye konuştu.
Fatih Koleji'nin, kuruluşundan beri güzel evlatların, başarılı öğrencilerin sayısını daha da artırdığını söyleyen Güler, bir ülkenin kalkınmasında, eğitim ve bilimde ileri bir seviyeye ulaşmadıkça bilgi toplumu haline gelmenin mümkün olmadığını anlattı.

Haberin Devamı

Güler, Türkiye'de 20 milyon öğrenci bulunduğuna, bu sayının birçok ülke nüfusundan fazla olduğuna dikkati çekerek, bilgiyi en rasyonel şekilde kullanmak durumunda olduklarını belirtti.

Ülke kaynaklarından en büyük payı eğitimin aldığını hatırlatan Güler, şöyle devam etti:
"İnsanların en hayırlısı, diğer insanlara faydalı olandır. Gerek ülkemizde gerekse dünyanın birçok ülkesinde barış ve huzur adına eğitimin, yardımlaşmanın, diyaloğun, hoşgörünün hayati değerde olduğuna inanan ve kendini sadece hizmete adamış gönüllü insanlar olarak çok güzel şeylerin yapıldığını biliyoruz, görüyoruz. Bulundukları ülkelerle ülkemiz arasında barış ve dostluk köprüleri kuranları çok iyi tanıyoruz. Anadolu insanının manevi değerlerini bulundukları yerlerde en iyi şekilde temsil eden, bunu yaparken de asla neticeyi düşünmeyen, hiçbir beklentiye girmeyen bu fedakar insanlara ve onlara öncülük eden, yol gösteren ve teşvik edenlere buradan sizlerin huzurunda, milletimiz adına şükranlarımı arz ediyorum."

Güler, hoşgörü, diyalog ve eğitim faaliyetleriyle Türkiye'nin küreselleşen dünyaya güzellikler yaşattığını aktararak, ülkenin ve dünyanın geleceğine hizmet edecek pırıl pırıl gençlerin bu okulda yetişeceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Fatih Eğitim Kurumları'nın profesyonel, genç, idealist ve hizmet gönüllüsü kadrosunun çok değerli öğrenciler yetiştireceğine olan inancının altını çizen Güler, "Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu eğitim kurumlarının sayısının artmasını, ülkemizin birliğine, beraberliğine, barışına büyük katkı sağlamasını diliyorum. Umuyorum ki bu gibi eserleri daha da çoğaltacağız. Hizmete gönül verenler oldukça, hizmet gönüllüleri oldukça inşallah ülkemizin hiçbir sorunu, sıkıntısı kalmayacaktır" diye konuştu.

Türkiye eğitimde yaptıklarıyla marka oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, Türkiye'nin eğitim alanında yaptıklarıyla bir marka haline geldiğini söyledi. Hakyemez, gençlerin önemine değindi.

Haberin Devamı

Hakyemez, bakanlığın çalışmalarını anlatarak, "Bakanlık olarak gençlerimizin serbest zamanına talip olduk. İki yıllık çok genç bir bakanlığız. 2002 yılında devlet eliyle projelere katılan genç sayısı 40 bin, 2011'de 90 bin iken, şu anda 2,5 milyon genç bakanlık faaliyetleriyle buluşuyor" dedi.

Süzer Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Süzer, grup olarak 60 yıl boyunca çok çeşitli sosyal sorumluluk çalışmalarına imza attıklarını, bunların arasında eğitimin her zaman öncelikli ve ayrıcalıklı bir noktada olduğunu söyledi.
Süzer, gruplarının icra kurulu başkanı Sami Çakır'a, uzun yıllar sürdürdüğü gönülden ve fedakarca çalışmalarından dolayı bir armağan sunmak istediklerini, kendisine sorduklarında, hiç tereddütsüz şahsına verebilecekleri en güzel armağanın ülkeye ve gençlerine bir okul kazandırmak olacağını söylediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine, eğitim kalitesi ve ciddiyetinden emin oldukları Fatih Koleji ile irtibata geçerek, nasıl bir çalışma gerçekleştirebileceklerini istişare ettiklerini ve İstanbul'daki eğitim ihtiyacı doğrultusunda Fatih Koleji Sami Çakır Anadolu ve Fen Lisesi'ne karar verildiğini anlatan Süzer, çalışmalara hemen başlanarak okulun eğitime açıldığını belirtti.

Sami Çakır ise insanın kısacık ömrüne inancı ve idealleriyle çok şey sığdırabileceğini, bugün açılışını yaptıkları okulun, ideallerinin sembolü olarak istikbaldeki ümitleri, sevinçleri ve gururları olacağını kaydederek, büyük hedeflere nitelikli eğitimle ulaşılabileceğinin altını çizdi.

Çakır, "Hayatta en çok kız çocuğum olsun istemiştim, olmadı. Artık yüzlerce manevi kız evladım var. Bu güzide eğitim kurumunda öğrenimlerini sürdürecek yavrularımızın, ülkemizin kalkınmasına kıymetli katkılar yapacaklarına inanıyor ve hepsine başarılar diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Fatih Koleji Genel Müdürü Levent Eyüboğlu da iş adamlarının eğitime yaptıkları yatırımların aslında gelecek nesiller için yapılan en iyi yatırım olduğunu düşündüklerini söyleyerek, "Bu yatırımlar sayesinde Fatih Koleji'nde eğitim gören öğrenciler, dünyanın dört bir yanında ülkemiz adına var güçleriyle çalışıyorlar" diye konuştu.

Açılış kurdelesi kesildi

Konuşmalardan sonra Bakan Güler, eğitime katkılarından dolayı Mustafa Süzer'e, Müsteşar Hakyemez de Sami Çakır'a plaket verdi.
Güler, beraberindeki Hakyemez, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve okul yetkilileriyle açılış kurdelesini kesti.

Bakan Güler, çıkışta okulda kısa bir gezinti yaptı.

Toplamda 15 bin 608 metrekarelik alan üzerine kurulan ve 27 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Fatih Koleji Sami Çakır Fen ve Anadolu Lisesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında eğitime başladı.
Lisede, spor ve fitness salonları, etüt ve proje odaları, sosyal ve kültürel alanlar da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!