TEOG için uzmanlardan öneriler

Güncelleme Tarihi:

TEOG için uzmanlardan öneriler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 12:29

TEOG 26-27 Nisan’da düzenlenecek. Sınava bir hafta kala, öğrencilerin sınavda ve öncesinde neler yapmaları gerektiğini uzmanlar anlatıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına çok az süre kaldı. 26-27 Nisan’da düzenlenecek olan ikinci dönem TEOG sınavları, 8’inci sınıfı bitirecek öğrencilerin ne tür ve hangi liseye devam edeceğini belirleyecek. Kayı Okulları’nın  Eğitim Danışmanı Deniz Demirtaş, TEOG’a son hafta kala önerilerini öğrencilerle paylaştı. İşte Demirtaş’ın tavsiyeleri:

TEOG için uzmanlardan öneriler

• Sınavda sorumlu olduğunuz derslerle ilgili ders kitaplarınızın sayfalarını çevirerek ünite ve konu başlıklarını gözden geçirin.
• “Çıkacak konular arasından eksiğiniz var mı?” sorusuna “evet” cevabını veriyorsan bu kazanımlar için ilgili konuların tekrarını yap.
• Sınava az bir süre kalana kadar akademik yönde yapılacak hazırlıkların daha çok tekrar mahiyetinde yürütülmesini tavsiye ediyorum. Kalan süre için gerçekçi ol. Tüm kaynakları bitirmeye çalışmak yerine çözmek istediğin soruları belirle. Sınava kadar da bu soruları hangi günlerde bitireceğini planla.

Haberin Devamı

GEÇMİŞ YILLARIN SORULARINI ÇÖZÜN

• İki gün kalıncaya kadar her gün tüm derslerden bir deneme sınavı çözerek yanlışlarını bul ve mutlaka doğrusunu öğren.
MEB kazanım testlerinin ve geçmiş yılların TEOG sorularını çöz.
• Sözel dersler için, yazım kuralları ve noktalama işaretleri kurallarına dikkat et. Yorum sorularında önce soruyu sonra metni oku. Anlam bilgisi sorularını kendi düşüncenize göre değil, sorudaki metnin çerçevesine göre cevapla.
• Yabancı dil için test çözmenin yanı sıra, ünite bazlı kelimelerin gözden geçirilerek unutulan kelimelerin tekrar edilmesi yararlı olur.
• Sayısal dersler için, soruyu verilenle isteneni ayırt ederek oku. İşlem basamaklarını akıldan değil yazarak yap. İşlemi bitirdiğinde de sağlamasını yapmayı unutma. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!