Polis Meslek Yüksek Okulları giriş sınavı başvuruları 4-9 Haziran’da

Güncelleme Tarihi:

Polis Meslek Yüksek Okulları giriş sınavı başvuruları 4-9 Haziran’da
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2014 15:23

Polis Meslek Yüksek Okulları Öğrenci Adaylığı Sınavı için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan mülakatta başarılı olan adayların, 4-9 Haziran tarihleri arasında ÖSYM'ye başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

ÖSYM Başkanlığının açıklamasına göre, 2014 Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı (2014-PMYO) 29 Haziran 2014'te yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan mülakat sınavını başararak yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar, 4-9 Haziran tarihleri arasında ÖSYM'ye başvuru yapacak.

Adaylar başvurularını internet aracılığıyla bireysel olarak veya herhangi bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabilecek. Resmi iş günü ve saatleri arasında başvurular alınacak. Sınav ücreti başvurudan önce yatıracak. Sınav ücretini yatırdığı halde başvurusunu gerektiği şekilde tamamlamayan adayların sınava girmeleri mümkün olmayacak.

İnternet üzerinden bireysel başvuru yapacak adayların, işlemlerinin tamamlanabilmesi için başvuru ekranında " İşlem başarıyla tamamlandı" açıklamasının mutlaka görülmesi gerekiyor. Adaylardan, başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünün de yazıcıdan alınması istendi.

Başvuru merkezlerinden müracaat eden adaylar ise aday başvuru kayıt bilgilerinde yer alan bilgilerinin doğruluğunu kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan "onay kodu"nu görevliye bildirecek. Görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacak. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçerli sayılmayacak ve sorumluluk adaya ait olacak.

Haberin Devamı

Adaylardan, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet sayfasından başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü almaları istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!