Öğrenciler derste teknolojiden yararlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler derste teknolojiden yararlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 12:02

Üniversite de uygulanan Blackboard öğrenme yönetim sistemiyle öğrenciler; ders notları, videoları ve ödevlere internet erişimi olan her ortamdan istedikleri saatte erişebiliyor. Genç kuşağın teknolojiyle olan yakın ilişkisi dikkate alınarak hazırlanan ve uygulanan sistemi, öğrencilerin yüzde 90’ı kullanıyor.

Haberin Devamı

Blackboard sistemiyle öğrencilerin ders notlarına kolayca erişebilme imkânı sağlandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Öğretme ve Öğrenme Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Esin Çağlayan, Y ve Z kuşağının teknoloji adaptasyonları ve kullanımının yüksek olduğunu söyledi. Çağlayan, "Yeni kuşaklar için eğitim planlaması yaparken günümüz klasik eğitim anlayışları yeterli gelmiyor. Yeni kuşaklar için eğitimde değişim ve dönüşüm kaçınılmaz hale geliyor. Öğrencilerin dikkatleri çabuk dağılıyor, uzun ders saatleri verimliliklerini düşürüyor. Eğitim süreçlerinde teknolojiyi kullanarak zaman-mekân bağımlılığını en aza indirmek gerekiyor. Üniversitemizde, 2015’den bu yana akıllı kampüs projesi kapsamında Blackboard öğrenme yönetim sistemini kullanıyoruz. Öğrencilerin her an her yerde ders notları, ders videoları ve ödevler gibi öğelere, istedikleri zaman ve yerde erişimlerini sağlıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

‘ÖLÇÜMLEME YAPILABİLİYOR’
Öğrencilerin Blackboard sistemine sadece masaüstü veya dizüstü bilgisayarlardan değil mobil uygulama sayesinde telefonlarından da erişebildiklerini söyleyen Dr. Çağlayan, Blackboard Analytics sistemiyle de öğretim elemanlarının öğrencilerin ders içeriklerine ne sıklıkta eriştiğini, geçirdiği süreyi ve dersle etkileşimini takip edebildiğini anlattı.

Öğrencilerin de kendi performanslarını değerlendirebildiğini aktaran Dr. Çağlayan, bu sistemin dünyanın en başarılı üniversitelerinden Princeton, Johns Hopkins, Manchester gibi üniversiteler tarafından kullanıldığını belirtti.

BLACKBOARD NEDİR?
Blackboard, öğretim elemanlarının ders-içi ve ders-dışı etkinlikleri tasarlamasını, uygulamasını sağlayan internet tabanlı bir öğrenme yönetim sistemi. Bu sistemle öğretim elemanları, öğrencilerle çevrimiçi iletişim kurabiliyor, ders materyallerini paylaşabiliyor, sınav ve ödevler tasarlayabiliyor. Öğrenciler de, sistem sayesinde kayıtlı oldukları derslerin materyallerine, internet erişimi olan her ortamdan istedikleri saatte ulaşabiliyor. Forum, blog, tartışma panosu gibi etkileşimli ortamlarda öğretim elemanları ve diğer öğrencilerle de iletişim kurabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!