Kabataş’ta 53, Beyoğlu Anadolu’da 14 boş kontenjan var

Güncelleme Tarihi:

Kabataş’ta 53, Beyoğlu Anadolu’da 14 boş kontenjan var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 11:05

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul sisteminde yayınladığı bilgilere göre, İstanbul Lisesi’nde 12, Beyoğlu Anadolu’da 14, Galatasaray Lisesi’nde 1, Kabataş Lisesi’nde 53, İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi’nde ise 11 boş kontenjan var.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, sınavla öğrenci alacak okullara verilen ek yerleştirme tercih süresi devam ediyor. 2013 SBS’ye katılan ve OYP’si 201 ve üzeri olan, okul tercihi yapmayan veya yapamayanlar ile tercih yaptığı halde hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler tercih yapabilecek. Öğrenciler özel okullar hariç, https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yayınlanan okullar arasından 5 tercih yapabilecek.

Kayıtlar 17-18 Eylül’de

Ek yerleştirme sonucu tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenciler 17 ve 18 Eylül saat 17.00’ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek. Bu tarihlerde kaydını yaptırmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedecek.
Asıl kayıt dönemi sona erdikten sonra 18 Eylül Çarşamba günü saat 21.00’de yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler e-okul sistemi üzerinden duyurulacak.
18 Eylül saat 21.00 itibarıyla yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları ise 20 Eylül Cuma günü saat 17.00’ye kadar devam edecek.
Yeni tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, kayıt yaptırdıklarında önceki okullarındaki kayıtları silinecek. Yeni tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan ancak kayıt yaptırmayan ya da yeni tercih ettiği okulu kazanamayan öğrencilerin kayıtlı oldukları önceki okullarındaki hakları korunacak.
Adayların tercihlerini yaparken ilan edilen kontenjan listesinde kontenjanı dolu görünen okulların öğrencilerinin başka okullara gitme durumunu gözönüde bulundurarak, bu okullarda da boş kontenjan oluşabileceğini dikkate almaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Önemli liselerde boş kontenjanlar var

Bakanlığın e-okul sisteminde yayınladığı bilgilere göre, birçok önemli okulda boş kontenjan bulunuyor. İstanbul’daki Anadolu liselerinin boş kontenjanları ve taban puanları şöyle:

Kabataş’ta 53, Beyoğlu Anadolu’da 14 boş kontenjan var

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!