Diyarbakır'a 2 bin 314 derslik

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakıra 2 bin 314 derslik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2013 15:46

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, ilde 2 bin 314 dersliğin yapımının sürdüğünü söyledi. Ağırbaş, "Kentimizde yaklaşık 450 bin öğrencimiz var. Diyarbakır’da eğitimdeki en büyük sorunu olarak belirtilen derslik ihtiyacının giderilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, görevi devraldıktan sonra eğitim seviyesini yükseltmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini anlattı. 450 bin öğrenciye iyi bir eğitim hizmeti sunmak için öğretmenlerle çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Ağırbaş, eksiklerin giderilmesi noktasına yoğunlaştıklarını dile getirdi.

Maddi durumu olmayan öğrencilere destek

İmam hatip lisesi sayısının 9'a çıktığını anlatan Ağırbaş, bütün ilçelerde çok programlı lise bünyesinde imam hatip açtıklarını söyledi. Ağırbaş, şöyle konuştu:
“Öğrencilerin tercihlerini dikkate alarak, istediği okulda eğitimlerine devam etmeleri için her türlü imkanı sunduk. Başta SBS ve YGS sıralaması olmak üzere, eğitimde ilin sıralamasını yükselttik. “Yibo Can Suyu” projesi kapsamında ailelerinden uzak kalan öğrencilere okulun aile ortamına dönüşmesi için bir takım çalışmalar da yapıyoruz. Eğitim ve öğretimine devam etmek isteyen öğrencilerin barınma sorunları ve ‘sıcak evim olsun’ projesi uygulanıyor. Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için SODES projesi kapsamında etüt merkezlerini açarak ücretsiz ders tamamlama imkanını sunuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!