DGS başvuruları için son gün

Güncelleme Tarihi:

DGS başvuruları için son gün
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2014 10:07

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programı mezunlarının, lisans eğitimine geçişisin sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları bugün sona eriyor. Son gün olduğu için başvuru merkezleri önünde kuyruklar oluştuğu görüldü.

Haberin Devamı

26 Mayıs’ta başlayan DGS başvuruları, bugün sona eriyor. 19 Temmuz’da yapılacak sınava meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirenler başvurabiliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurtdışından mezun olup denkliği kabul edilenler de başvuru yapabiliyor. İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağı için bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri gerekiyor.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2014-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’da başvuru kuyruğu

Öte yandan Şanlıurfa’da, DGS’ye girmek isteyen öğrenciler, uzun kuyruklar oluşturdu. Harran Üniversitesi Yenişehir Kampüsü’nde bulunan ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü’ne gelen adaylar, 2 yıllık ön lisans eğitiminden 4 yıllık lisans eğitimine geçiş için yapılan DGS’ye başvurmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Son başvuru günü bugün olan sınavın başvurusu için uzun süre bekleyen öğrenciler, sık sık sistemin kesilmesine isyan etti. Kentte sadece büroda 3 personelin işlem yaptığını ifade eden öğrenciler, başvuru tarihlerinin uzatılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!