Dershaneler için son gün 7 Ocak

Güncelleme Tarihi:

Dershaneler için son gün 7 Ocak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2014 15:46

Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin özel okula veya diğer kurumlara dönüşümünün nasıl planlanması gerektiği konusunda bilgi paylaşımı için paydaşlardan görüşlerini 7 Ocak’a kadar göndermesini bekliyor.

Haberin Devamı

Bakanlığa başta sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve 1000’in üzerinde üyesi olan eğitim sendikaları bu tarihe kadar önerilerini sunacak.
İl denetmenleri Bakanlığın bildirdiğine göre geçen hafta Türkiye genelinde dershane yöneticileriyle görüştü. Dershanelerin fiziki ve insan kaynakları envanteri çıkarıldı.

Bakanlık özellikle şu paydaşlardan görüş istedi:
Güven Dershane Sahipleri Derneği (GÜVEN-DER), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Özel Dershaneler Birliği (ÖZ-DE-BİR), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye İş Adamaları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Özel Öğretim Derneği (ÖZDER), Özel Öğretim Kurumları Derneği (ÖZ-ÖĞRET DER), Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM BİR-SEN), Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (TÜRK EĞİTİM-SEN), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN), Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN), Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ), Tüm Eğitim ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEM-SEN) gibi

Haberin Devamı

***
Özel okulların bu yılki gündemi: Farklı eğitim modelleri

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği her yıl sömestr de eğitimle ilgili bir konuyu masaya yatırarak üyesi olan okul kurucuları ve yöneticilerine bir nevi hizmetiçi eğitim veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının, kolej kurucu ve yöneticilerinin, öğretmenlerin her yıl katıldığı bu toplantıların bu yılki konusu “Teori, Uygulama ve Değerlendirmeleriyle Farklı Eğitim ve Öğretim Model / Yöntem / Yaklaşımları”
29-31 Ocak-1 Şubat 2014 tarihlerinde bu yıl Antalya Mardan Palace Otel’de gerçekleşecek sempozyumun açılışını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yapması bekleniyor.
Toplantıda Uluslararası Bakalorya, Reggio Emilia, OrffSchulwerk yaklaşımıyla eğitim, Waldorf Okulu , Montessorie eğitimi, High Scope Modeli gibi farklı yaklaşım ve eğitimdeki metodlar konuşulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!