ALES soru ve cevapları, sonuçlar öncesinde araştırılıyor!

Güncelleme Tarihi:

ALES soru ve cevapları, sonuçlar öncesinde araştırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 09:28

ALES sonuçları, akademik anlamda kariyerlerine devam etmek isteyen adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavın ardından soru ve cevapları araştırmaya başlayan adaylar, kurumun yapacağı soru ve cevap yayımlama işlemini merakla bekliyor. Peki, ALES sonuçları ve soru cevapları ne zaman yayımlanacak? İşte, ALES sonuçları hakkında bazı detaylar

Haberin Devamı

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, kariyerlerine akademik yönden devam etmek isteyen ve sınava katılım sağlayan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. ALES sonuçları ile birlikte bazı bölümlere başvuru hakkını elde edecek olan adaylar, sonuçlarla ilgili detayları sorguluyor. Peki, ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, sınav sonuçlarına dair bazı detaylar

ALES SORU VE CEVAPLAR NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ALES soruları ve cevapları her yıl olduğu gibi bu yıl da ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacak. Yılda iki kez gerçekleştirilen ALES soru ve cevaplarının 1 hafta içinde yayınlanması bekleniyor. 7 Nisan Pazar günü saat 13.00’te biten sınavın sonuçları ÖSYM’nin takvimine göre 8 Haziran 2017’de açıklanacak.

ALES PUAN HESAPLAMA

Haberin Devamı

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın sınav kitapçığının cevap alanları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!